bugün

Çok sevdiğim bir film.
stephen hawking bir söyleşisinde filmi beğendiğini ve özellikle kendisini canlandıran başrol oyuncusu Eddie Redmayne'in performansını çok beğendiğini söylemişti. öyle ki bazı sahnelerde perdedeki Eddie Redmayne mi kendisi mi emin olamamış.
– Mutluluğun matematiksel olasılığını çözmeye çalışıyorum.
+ Yaklaştın mı?
– Birkaç sıfır var ama hayır, henüz yaklaşamadım.

görsel
hawking'in nazarında ve onun karşılaştığı zorlukları konu edinerek, tüm fizikçilerin bulmaya çalıştığı bir teori olan her şeyin teorisini anlatan film.

filmin kendisi kadar güzel olan şey film müzikleriydi elbet. bir tanesini şöyle bırakalım.

https://www.youtube.com/watch?v=oas90w4Zun4
stephan hawking deyince aklıma bilim, fizik, kara delik geliyor ancak bu film kişisel biyografi ağırlıklıydı.
bir başarı hikayesi olarak anlatılmış.
10 milyon satan ''zamanın kısa tarihi'' isimli kitabını almayı düşünüyorum. okuduğumu anlayabilirsem buraya yazarım, zira bilimden pek anlamıyorum.

filmin son sahnesinde stephan hawking'in bir konuşması vardı hoşuma giden ve filmi daha da anlamlı kılan;

''ama medeniyet doğduğundan beri insanlar dünya düzeninin altında yatan bir anlayış için yalvarıp durdular. evrenin sınır koşulları hakkında çok özel bir şey olmalı. sınır olmamasından daha özel ne olabilir? insan çabasının da bir sınırı olmamalı. hepimiz farklıyız. hayat ne kadar kötü görünse de her zaman yapabileceğin ve başarılı olabileceğin bir şey vardır. nefes aldıkça umut vardır''
2014 ingiltere/japonya yapımı 123 dakikalık biyografi/dram/romantik kategorili james marsh filmi, 7.7 imdb puanına sahip. 142 ödüle aday olup 24'nü kazanabilmiştir. 15 milyon bütçe ile çekilmiş, 36 milyon civarı gişe yapmıştır. Film, hawking'in eşi jane wilde'ın "travelling to infinity: my life with stephen" isimli kitabından uyarlanmıştır görsel

Film olarak iyi, oyunculuk olarak mükemmel. Tabiki burda oyunculuktan kastım eddie redmayne'in performansıdır, stephen hawking canlandırması değil de bir als hastasını bu kadar kusursuz oynaması beni çok etkiledi. Öyle ki, eddie tek başına filmin/senaryonun/diğer oyuncuların önüne geçti.

Çekimler ve görsellik tek kelime ile harika, zaten filmi "iyi" kılan diğer etken çekimler olmuş. Zira film, senaryo ve kurgu açısından yetersiz kalmış.

Eddie vücut dilini çok iyi kullanan bir oyuncu, aldığı en iyi erkek oyuncu oscarını sonuna kadar hakediyor. Rolü için kilo verip aylarca als hastaları ile birlikte çalışmış, hatta engelli sandalyesinde fazla hareketsiz kalıp, bükük halde oturduğu için kaburga ağrıları çekmiştir. Kısaca eddie redmayne der susarım.
Kuantum kuramı ve izafiyet teorisini birleştirmeye dayanan bir teoridir halen bu iki önemli fizik kuramını birleştirebilecek mükemmel bir tez ortaya çıkmamıştır 30 yıl önce stephen hawking 2000 yılına gelindiğinde bulunacaktır demiştir fakat pek bir sonuç elde edilememiştir temel olarak kabaca her şeyi tek bir teori altında birleştirmek amaçlanır mikro evrenden makro evrene kadar.
Stephen hawking'in üzerinde çalıştığı teoridir amaç kuantum teorisini ve izafiyet kuramını birleştirmektir.
--spoiler--
"insanın gayret etmesi için, hiçbir sınır olmamalıdır. Hayat ne kadar kötü görünse de nefes aldığınız müddetçe umut da vardır."
--spoiler--
https://www.youtube.com/watch?v=OJpmQ0gHAXc

sonu çok iyi olan filmdir. ancak bu kadar olabilirdi.
Eddie redmayne ' nin oyle eften puften bir oyuncu olmadigini odul alip gosterdigi muthis filmidir. stephen hawking'in hayatini anlatan vay be bu adam da asik olabilmis dedirten filmdi. filmin sonundaki sahne beni baya bir aglatsa da guldurdugu yerleri de vardi. bilmiyorum o kadinin yerinde olsam boyle bir hastaya bakip evlenir miydim ama o kadin iyiki yapmis. Suan stephen hawking varsa bence eski esi sayesindedir.
--spoiler--
hawking'in hocası tarafından götürüldüğü londra'daki konferansından çok etkilendiği roger penrose'un filmin ilerleyen aşamalarında hawking'in doktora jürisinde yer alması da filmin hoş detayları arasında.
--spoiler--
gece vakti tavsiye edebileceğim güzel bir filmdir. izleyin derim.
filmin müziklerinden; https://www.youtube.com/watch?v=MqoANESQ4cQ
stephen hawking madem çok zekiydin neden ısrarla dubleks evde yaşadın, sana soruyorum kötürüm reis.
Fizik dersini en son 9. Sınıfta görmüştüm yani 6 sene önce. Bu kadar fiziğe uzakken doğal olarak Anlamadığım için filmin Başlarında sıkıldım. Içeriğini de hiç okumamıştım ne zaman ki Stephen Hawking hasta oldu filmin Dönüm Noktası benim için orası oldu. Filmi gayet başarılı buldum. Biyografi niteliğinde olduğu için çok ayrıntıya girilmemiş tabii yoksa Günlerce sürerdi. Buna rağmen eleştirenler bir Sürü gereksiz yorumda bulunmuşlar. Yok o son Kitabını nasıl yazmış, yahu ondan önce sorman gereken bu kadın bu çocukları hangi ara yaptı hep kocasına hem de çocuklarına bu kadar iyi bakıldı hayret doğrusu valla takdir ediyorum. Herkes söylemiş bende söylemeden geçmeyeyim öyleyse Aktörlerin oyunculukları muazzam özellikle eddie redmayne. Tam profesör tipi yok mu Allah Aşkın'a siz söyleyin.
eddie redmayne'in sağlam oyunculuğu yanında felicity jones'un her ne kadar rolü gereği olgun davranması gerekse de tatlılığını engelleyemediği film. tanımın filmle ilgili olması gerekiyordu ama o hatunu ısırmak istiyorum kusura bakmazsanız...
Kasmaya gerek yok. Herşeyin mantığı bol yoğurtlu mantıdır.
Eddie redmaynenin oarmak ısırtan bir oyunculuk sergiledeği film.
filmi izlerken adama acimaktan sanatsal konusuna odaklanamamistim. harbiden oynayan herif en iyi erkek oyuncu odulunu hak etmisti ama.
Buram buram holivud kokan, sırf oscar için çekilmiş film.
Eddie redmayne çok iyi oynamış ancak film bir şekilde ilerlemiyor. Acıklı, herşeyini kaybetmeyi düşündürüyor ama bunu sıkılarak yaşatıyor. Hawking özelinden bakarsan şık bir film. Ancak yalnızca sinema açısından bakıldığında biraz yavan kalıyor.
eddie redmayne'in akla daniel day lewis'in my left foot performansını getiren bir performans sunduğu film. ikisi de egolarını işin içine katmadan sadece karakterlerini yüceltmiş ve her türlü övgüyü haketmişlerdir.
eddie redmayne'nın söke söke oscar kazanmasına vesile olmuş, eddie sayesinde güzel olmuş film

bu güzel oyunculuk için teşekkür ederim kendisine, içimi ısıttı
--spoiler--
kimileri'nin @12'de dediği gibi stephen hawking'in bilimsel hayatından ziyade özel hayatını anlatan bir film olmuş. eğer bilimsel şeyler izlemek duymak istiyorsanız bunun yerine tesla ya da einstein belgesellerini izlemenizi tavsiye ederim. neal donald walsch'ın tanrıyla sohbet kitabını da okuyabilirsiniz, çünkü bu kitaptaki görüşler hawking'in görüşüyle yani evrenin sınırsız olduğu görüşüyle uyuşuyor. hatta bu kitap çok daha ileri gidip bir çok başka soruya da cevap veriyor.

ben filmden memnun kaldım çünkü hawking gibi bir adamın bile 2 kere evlenmesi beni biraz hayal kırıklığına uğratmıştı. ama adamın aslında nankör olmadığını görmüş olduk. filmde, her ne kadar bizim kültürümüze uymasa da, erken yaşta evlenenlerin birbirlerinden nefret etmese bile sıkıldıkları ve ikinci kez aşık olabildikleri de anlatılmış. bazı filmler çok sahte çünkü sadece bir kez aşık olunabileceği mesajı veriyor. oysa bu film gayet realist ve önceden çok aşık olan insanların ikinci kez aşık olabileceğini ve bunun utanılacak değil hoşgörüyle karşılanması gereken bir şey olduğunu gözler önüne sermiş.
--spoiler--