bugün

the theory of everything

2014 ingiltere/japonya yapımı 123 dakikalık biyografi/dram/romantik kategorili james marsh filmi, 7.7 imdb puanına sahip. 142 ödüle aday olup 24'nü kazanabilmiştir. 15 milyon bütçe ile çekilmiş, 36 milyon civarı gişe yapmıştır. Film, hawking'in eşi jane wilde'ın "travelling to infinity: my life with stephen" isimli kitabından uyarlanmıştır görsel

Film olarak iyi, oyunculuk olarak mükemmel. Tabiki burda oyunculuktan kastım eddie redmayne'in performansıdır, stephen hawking canlandırması değil de bir als hastasını bu kadar kusursuz oynaması beni çok etkiledi. Öyle ki, eddie tek başına filmin/senaryonun/diğer oyuncuların önüne geçti.

Çekimler ve görsellik tek kelime ile harika, zaten filmi "iyi" kılan diğer etken çekimler olmuş. Zira film, senaryo ve kurgu açısından yetersiz kalmış.

Eddie vücut dilini çok iyi kullanan bir oyuncu, aldığı en iyi erkek oyuncu oscarını sonuna kadar hakediyor. Rolü için kilo verip aylarca als hastaları ile birlikte çalışmış, hatta engelli sandalyesinde fazla hareketsiz kalıp, bükük halde oturduğu için kaburga ağrıları çekmiştir. Kısaca eddie redmayne der susarım.