Herkes birbirinden o kadar bıkmış ki... Annesine, babasına, kardeşine, eşine, arkadaşına kimse tahammül edemiyor. Kimse alttan alma, sorun çözme odaklı değil. En ufak bir anlaşmazlıkta "anlaşamıyoruz, fikirlerimiz aynı değil." deyip bir kenara fırlatıyorlar ilişkilerini (insan ilişkilerini). Konuşup çözmek varken bunu yorucu, vakit kaybı olarak görüyorlar ve bu yüzden insan ilişkileri çabuk bitiyor (benim fikrimce). Karşısındakinin küçücük bir hatası gözüne batar oluyor, tahammül edemiyor.
insanlar tuhaf. Ne yapmanız, ne yapmamanız gerektiğini asla anlamıyorsunuz. Bir gün onu mutlu eden şey, ertesi gün nefret ettiği şey oluverip çıkıyor.
en sevmediğim şeydir. insanlar seninle aynı görüşü benimsemeyebilir sevmezsin ama insanların düşüncelerine yaptıklarına(kötü ve suç olmayan) saygı duymalısın.
bir de demokrasiden söz edenlerde vardır bu tahammülsüzlük. ifade özgürlüğüne bile fırsat vermeden ya küfür ederler ya saldırırlar ya da çekip giderler.
bir mükemmellik arayışı: Mükemmeliyetçi insanlarda çok rastlanır. Tek kusurda silme, istediği gibi davranmayınca sert konuşma, acımama. En büyük örneği benim için: Steve Jobs.
kimsenin kimseye tahammülü yok artık. metroda inmek için birisinden yer değiştirmeyi istediğinde, anasına küfretmişsin gibi bakıyor ve bazen bu bile kavga çıkması için bir sebep olabiliyor.
ama her şeyin ötesinde bu tahammülsüzlüğün altında mutsuzluğun yattığını düşünüyorum. insanların yüzündeki mutsuzluk 500 metre öteden maalesef belli oluyor.
önümüzdeki birkaç yıl daha da kötüye gitmesi kesin gözüküyor bu durumun.
hayata karşı çoğu şeyde sinirden çıldırmanıza neden olacak durum.
Artık insanların hatalarına karşı delirecek duruma gelirsiniz. Gün geçtikçe daha tahammülsüz hale gelirsiniz. Bu bir hastalıktır.
herkesin farklı fıtratta, farklı sıfatların tecellisi ile yaratıldığını kabullenemeyişimizden kaynaklanan çağımız hastalığı. Kiminde celal sıfatı, kiminde merhamet sıfatı tecelli etmiş. insanları biraz da O'ndan geldiği, O'nun üflediği nefesi taşıdıkları için hoş görmek lazım. Sevmek değil, hoş görmek.
günümüzün hastalığıdır.
inanan inanmayana, inanmayan inanana; sağcı solcuya, hatta ve hatta eşler birbirine bile tahammül edemiyor.
kavga etmek doğamızda var anlaşılan.
sözlükte, bir kimsenin görüşünü aynı görüşte olmayan diğer kişi ya da kişilere normal bir tavırla ifade etmek yerine, küfür etmek, aşağılamaya çalışmak, zekasını küçümsemek ve benzer yolları seçmesiyle sıkça görülen durum.
1916 yapımı Amerikan filmi. Orijinal adı Intolerance: love's struggle throughout the ages. d.w. griffith'in filmi sinema tarihinin en önemli eserleri arasındadır.