insanların iş motivasyonunun artmasına yardımcı olur. Mutlu da olurlar ayrıca. Marifet iltifata tabidir. Bunu yapmak zor değil. Elimden geldiğince söylemeye çalışırım.
arkanızdan sessizce ''mına koduma bak, kendisi dışarda gezsin tozsun, biz eşek gibi çalışalım, gelsin bi de hava atsın'' diyebilirler. zira bazıları bunu dalga amaçlı söylediğinizi zanneder.
bu sabah 6.40'da yerleri supuren bir belediye calisanina gunaydin, kolay gelsin dedim ben de.
adam "ne diyorsun degisik?" bakisiyla dondu bana. pek hazzetmemis olabilir.
Okuldaki temizlikçi teyzelerle dekana aynı saygıyı gösterirken sokakta çalışanlara da aynı saygıda aynı tebessümle kolay gelsin demek dünyanın dizi değiştirmediğinin kanıtıdır.
hatta çöp topladığımı anlayınca ayrıştırdığı çöp poşetlerini itinayla teslim etmek isterken "senin işinde zor be koçum" diyen bile oluyor.
hoşuma giden temiz, yırtık ve eksik sayfası olmayan değerli kitaplarını veren hocalarda oluyor, o gün mutlu günlerime 1 yenisini daha eklemiş oluyorum. en son bir güzel insan "safahat" ilk basımını benim için paketlemiş ve teslim etmişti. verirken; "bunlara benden daha iyi sahip çıkacağını biliyorum, bizimkiler okumayı pek sevmiyorlar evlat" demişti....
yaşadığım için "kolay gelsin" sözcüğünü ben de sık kullanıyorum.
Kafam bozuk olmadığı zaman sıkça yaptım eylem. Geçerken bir rastgelsin, hayırlı işler, iyi akşamlar demek hem sizi rahatlatır hem karşı tarafın sanki sizi tanıyormuşcasına mutlu olup samimi bir tebessümle yanıtı sizi mutlu eder. Ha illa ki bir kaç öküz çıkar, boş verin adamlık sizde kalsın. Siz deyin geçerken.
Sokakta çalışıyor olması o insanı diğerlerinden farklı kılmaz, herkesin farklı bir hikayesi,farklı bir rolü var hayatta. 50 yaşında sokakları süpüren insanları görmezden gelip, sıcacık evinde annesinin yemeklerini yiyen asilzadeler de vardır tabi... Karakter turnosolü bir davranıştır.