Bu başlığa en anlamlı mesajı ayna gurubu vermiş zaten;
--spoiler--
Severek ayrılanlar bilirler ayrılığı
Severek ayrılanlar yaşarlar pişmanlığı
Çok uzak şehirlerde aynı çarpar iki yürek
Çok uzak bir şehirde beklendiğini bilerek
--spoiler--
saygı ile ayrılınır, sevgi ile ayrılmak diye birşey yoktur. sevgi varsa ayrılık olmaz zaten günümüz ilişkilerinden bahsetmiyorum. sevginin üstesinden gelemeyeceğü birşey bilmiyorum hayatta. o yüzden severek ayrılma olayı saçma fakat saygı ile ayrılmak olabilir. olmalıdırda.
... diyen kişinin muhtemelen artık sevmediği, ama bunu söyleyecek cesareti olmadığı için sonrasında '' sen daha iyilerine layıksın '' cümlesinin gelmesi olası olan bir ayrılık türüdür.
bir orhan gencebay şarkısıdır. şarkıyı yanlış anlayanlara, mantıksız bulanlara kesinlikle hak veriyorum. lakin yine de açıklama ihtiyacı hissettim.
şimdi şarkıda şöyle bir durum var; her iki taraf da birbirini seviyor fakat birtakım sıkıntılar var, olmuyor. zaten normalde de yaşanabilir bir durum bu. iki taraf da seviyordur ama bir şeyler ters gidiyordur. ne bileyim, adam çok kıskançtır mesela, kadını sıkboğaz ediyordur. kadın da seviyordur lakin bu durumdan da bir hayli mustariptir..
veya maddi sıkıntıları vardır, bir türlü mutlu olamıyorlardır. ne bileyim abi, dünyanın bin bir türlü hali var..
her neyse. bu durumda ayrılmaya karar vermiş olabilirler bence. kaldı ki, ortada bir karar da yok. sadece eleman, hatuna bir öneride bulunuyor; ''ayrılalım amk o zaman!'' diyor. ''severek ayrılalım..'' bence böyle. sonra ''aşka hasret kalalım'' diyor. yani demek istiyor ki; ''ayrılalım demiyorum, biraz ara verelim, birbirimizi özleyelim..?'' akabinde ise en çok yanlış algılanan kısmı geliyor şarkının, ''eğer mutlu olursak, yeniden barışalım'' bu kısmı herkes, ''ayrıldıktan sonra mutlu olursak, yeniden barışırız, hı ne dersin?'' şeklinde algılıyor ama aslında öyle değil. yani diyor ki, ''ayrıldıktan sonra, eğer yeniden başlayınca mutlu olabileceğimizi aklımız keserse barışalım.'' aslında orhan gencebay, o kısmı ''eğer mutlu olacak olursak'' ya da ''eğer mutlu olma ihtimalimize olan inancımız artarsa, yeniden kavuşuruz ne güzel işte, bence gayet mantıklı'' olarak yazmak istemiştir eminim ama kafiye sıkıntısı işte. kendisi o kısmı dinleyicilerin anlayabileceğini düşünerek bu şekilde yazmış. naapsın adam? şarkıyı mı bozsun?
hayır biraz da dinleyicinin yardımcı olması lazım canım! aaa..
serdar ortaç ''aşk bu kızılötesi yaralı müzesi hareket edemem'' derken sıkıntı yok da, orhan gencebay 'eğer mutlu olursak, yeniden barışalım'' deyince mi sorun oluyor?
orhan gencebay büyük bir müzisyen eserin müziği her şarkısında olduğu gibi 10 numara 5 yıldızdır.
lakin sözleri konusunda algılama fakirliği yaşayan insanlarda azımsanmayacak kadar çok, daha geçen gün bi arkadaşla laf arasında geçti, yiaa eğer mutlu olursak yeniden barışalımda niye ayrlıyonuz o zaman ben bu şarkıyı anlamadım bi türlü falan filan.
içinizde aşkı derinden derine ne kaar yaşayan vardır bilemem, lakin aşk sevgi bazen yetersiz kalabiliyor, farklı sebepler yüzünde aşkınızı sevginizi yıpratabiliyosunuz. şarkıda bahsedilen bu, ayrılırken de sevelimdir niyet. mantıksız gibi görünsede, ayrılırken bambaşka karakterlere bürünen insanları gördükçe hiç de mantıksız gelmiyor.
şarkıdaki en can alıcı en bu ne diyo hıammına goyim dediğimiz nokta ise, severek ayrılalım aşka hasret kalalım, eğer mutlu olursak yeniden barışalım kısmıdır. burda bahsedilen şey ayrıldığımızda mutlu olursak değil. ayrıldığında mutlu olacaksan niye barışıyosun amk.
burdaki mesele adam gibi ayrılmak aşka hasret kalmak, eğer mutlu olursak yeniden barışmaktır. eğerde ki şart barıştığımızda mutlu olacaksaktır. yani yeniden barışalım eğer mutlu olursaktır olay. anlaşılmasılması pek de zor değil. *
insanın canından can alan durumdur. karşındakinin aklının içindekileri bildiğin halde sarılmak varken dilinden dökülen sözcükler bütünüdür..
-Seni çok seviyorum, ama ayrılmalıyız..
+Bende seni çok seviyorum. ama seviyorsak neden ayrılıyoruz bu nasıl sevgi?
-Seni üzmek istemiyorum. daha fazla konuşmak istemiyorum. sadece daima seni seveceğimi bil.
gibi diyaloglar bütünüdür. anlatması kolayda olsa yaşanılması acı veren anlar bütünü.