bugün

1999 çıkışlı bir dream theater albümüdür.
içindekiler şöyledir:

Regression
Overture 1928
Strange Deja Vu
Through My Words
Fatal Tragedy
Beyond This Life
Through Her Eyes
Home
The Dance of Eternity
One Last Time
The Spirit Carries On
Finally Free
her rock dinleyicisinin arşivinde bulunması gereken, müzikal içeriği yanında inanılmaz etkileyici bir hikayeye sahip konsept dream theater albümüdür. images and words albümündeki metropolis parçasının devamı, ayrıntılı işlenişi niteliğindedir. dream theater'ı fazla matematiksel ve uç bulan dinleyicilerin dinleyip ihya olacakları albümdür, efsanedir.
(bkz: metropolis part two)
(bkz: scenes from new york)
tam adı metropolis part ii: scenes from a memory olan, tartısmasız en iyi dream theater albumu.nicholas'ın garip hayaller ve olaylarla karsılasmasıyla baslar hersey.terapiste gittiginde, onceki hayatında victoria adında bir kadın oldugunu ogrenir.victoria, erkek arkadasını onun kardesi ile aldatmıstır, bunu sindiremeyen erkek arkadası da once onları vurmus, sonraysa kendini oldurmustur.
terapinin sonunda anlasılır ki aslında terapist de victoria'nın erkek arkadasının reenkarne olmus halidir. finally free'nin sonundaki silah sesi de, terapist'in bu kez de nicholas'ı oldurdugune delalettir.
albumun en iyileri kanımca fatal tragedy, through my words, home, one last time ve finally free'dir.**
* the wall dan sonra dünyanın en iyi konsept albümü.
albümün kapağı dave mckean tarafından tasarlanmış olup şu likten bağlanılabilir;

http://www.dreamline.nu/cdcovers/
filmi seyretmedim ama albümün konusunun dead again isimli bir kenneth branagh filminden araklama olduğu söylenmektedir. grup tarafından bu konuda herhangi bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte eğer doğruysa bu kadar çok sevdiğim bu grubun bu kadar çok sevdiğim bu albümüne bakışım ister istemez biraz farklılaşacaktır.
Nicholas' ın acınası hikayesi. beni benden alıp başka diyarlar sürükler her dinlediğimde. *
enstrümantal zenginlik ve konsept nasıl bir araya getirilir diye sorarsanız bu albümün cd'sini önünüze atma sebebimdir.
close your eyes and begin to relax diye başlar, insanın söylediği her şeye uyası gelir, tamamı dinlendiğinde muhakkak ruh dinlendirici etki yapar.
dinlerken gözlerinizi dolduran dream theatre albümüdür. özellikle through her eyes parçası.

şöyle der : ".....I ve been, given so much more than life, I gotta son, I gotta wife."
"I m learning all about my life, by looking through here eyes". * * * *
dünyanın en güzel yol albümü, hem uzundur hem de her saniyesi muhteşem ve bütün olduğundan dakikaları sizin yerinize geçirir.
olması gerektiği gibi, baştan sona dinlenildiğinde bir yaşanmışlık hissi yaratan aşmış albüm. atmosferi betimlemek istersek; genelde hüzün, yer yer gaz, ve her zaman kalite...**
boş yok albümdür. dream theater'da duygu yok diyenlere kapaktır. ama illa teknik bir şey istiyorsanız (bkz: the dance of eternity)
albümdeki her şarkı mükemmeldir.
muhteşem bir hikaye. ayrıca o döneme kadar yapılmamış bir şey yapmıştır dream theater. konsept albümler o döneme kadar bir kişinin bakış açısıyla hazırlanıyordu, fakat dream theater bir ilki gerçekleştirmiş ve 5 kişinin bakış açısını albüme başarılı bir şekilde işlemiştir. tabi kevin moore o albümde çalmış nasıl bir hava olurdu bu da tartışılır.**
bildiğin kompozisyon. giriş gelişme ve sonuç şeklinde albüm yapmış ya adamlar. hiç sıkılmadan evire çevire dinlenir, kulaklıkla izlenen bir sinema gibi mest eder adamı.*
walkmanimde dinlemek için nice piller harcadığım kasedini halen sakladığım eşsiz bir dream theater albümü.
(bkz: beyond this life) ile noluyoo lan dediğiniz

(bkz: the spirit carries on) ile sigarayı yaktığınız

(bkz: finally free) ile de kendinizi uykuya bıraktığınız

konsept monsept bi yana dünyanın en baba albümlerinden biri.
insanı sarsar nitelikte bir konsept dream theater albümü. her şarkısı güzel esasında konsept olduğu için tek tek şarkılara bakmak istemesem de home, finally free, one last time, strange deja vu tamam tamam hepsi ayrı güzel hepsini sayıcam yoksa.

dinleyin dinletin.
şarkılarının her biri ayrı mükemmel olan konsept albüm. aslında hakkında çok söz söylenebilir ancak söylenen sözlerin hepsi bu albümün yanında hafif kalacaktır. dream theater a bu şaheseri yaratıp bizlere müziğin gerçekte ne olduğunu gösterdiği için, üzerinden değil 12 yıl; 120 yıl geçse de teşekkür edilmesi gereklidir.
dream theater'a hayranlığımın artmasını sağlayan albüm. bu miracle niye dönüp dönüp victoria'yı öldürüyor o değil de sleeper'a ne oldu o niye dönmedi bir de nicholas trafik polisi olsaydı iyiydi hipnoterapist ne ara miracle olduğunu anladı gibi saçma sapan sorularla beynimi bulandıran albüm. ayrıca gahpe victoria!
Hollywood filmlerini aratmayacak senaryoya sahip dream theater albümüdür. Konsept albümler içinde en tatlı olanıdır .
bu albümü dinlemek için kendime bazen vakit ayırıyorum. ilk şarkıdan son şarkısına kadar sırayla dinlenilmesi gereken bir albüm. aman bu albümü dinlerken başka işlerle uğraşmayın. takın kulaklığı dışarıyı seyredin.
gece gece canımı çektirdiniz ibneler..

ehe..

açayım o zaman..
En iyi Dream Theater albümü. Overture 1928, Fatal Tragedy, Beyond This Life, Home, The Dance of Eternity inanılmaz şarkılar. Özellikle Home ve The Dance of Eternity favorilerim.