bugün

kişinin kendisiyle ve çevresiyle barışık bir uyum halidir.
kaybedenlere "psikopat", "deli", "mal", "salak", "hayvan mısın olum" denir.
yasam olaylari karsisinda neler düsündügümüz, neler hissettigimiz ve nasil davrandigimizdir. Ruh sagligi, kendimize, yasamimiza ve tanidigimiz ve ilgilendigimiz insanlara nasil baktigimizdir. Ayrica ruh sagligi, zorlanma karsisindaki davranislarimizi, insanlarla kurdugumuz iliskileri, tercihlerimizi ve seçimlerimizi belirler.
Ruhsal bakımdan sağlıklı olma.
Ruh sağlığı hizmetlerinin verildiği hastane yatakları yönünden Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında en gerideki ülke. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ülkemizdeki ruh sağlığı yatağı olması gerekenin 1/ 10'u (7000 / 70 000) düzeyinde. Ülkemizdeki yüz bin nüfusa düşen ruh hekimlerinin sayısı (1,6) Dünya ortalamasının (3,6) yarısı, Avrupa ortalamasının 6'da biri düzeyinde.
doğrusu akıl sağlığı olması gereken sağlık dalı.
en dikkat etmemiz gerekendir.
bugünlerde en çok aradığım şey, lan bir türlü öğrenemedim kendimi rahatlatmayı, sıyırıp gidicez herşeyi.
bozuk bir insanım.
gitti mi bir daha yerine geri gelmesi zor olan şeydir.
insanın ne kadar aciz ve kırılgan bir varlık olduğunu hatırlatır bana her zaman. höt desen bozulur bazen.
modern zamanlarda hababam bozulan şeydir.

aslında "modern zamanlarda" daha fazla bozuluyor görünmesinin sebebi bu alanla ilgili kümülatif bilginin artmış olmasıdır.
Günümüzde çoğu insanda bozuk olan şey.
eğer güzel bir uyku sonrası pencereye çıkıp masmavi gökyüzüne bakarak mutlu mutlu geriniyorsanız, her şey yolundadır.
seni pıçakların diyen sorunlu insandaki olmayan şeydir.
bu konuda iddaalıyım her şehir insanı ruhsal bozukluklar yaşıyor. Benim hiç anlamadığım olay halen her insanın kendisini normal sanması . hepimiz deliliğe doğru gidiyoruz artık bunu kabul edin . her insan dibe vurmaya meyillidir yapı olarak . dibe vurunca işte o nokta çok önemli bu noktada ne oluyor biliyor musunuz ? ya ümitsizliği görmeye cesaret ediyor deli oluyorsunuz ya da korkakağın teki olarak umutlanarak yola çıkıyorsunuz tekrar . aklıma şimdi william black'in bir sözü geldi : Eyleme dönüşmeyen arzu,
ruh bozukluğuna yol açar . bu sözde dikkatinizi çeken birşey oldu mu ? evet kesinlikle oldu . hepimizin arzuları var peki hangisini gerçekleştirebiliyoruz ? hayat bizi boğdu boğmaya da devam ediyor . her şey enerjidir . bu yüksekçe binalar bize nasıl enerji veriyor biliyor musunuz ? negatif sadece negatif . sonra sizler o enerjiyi alıp diğer insanlara veriyorsunuz . lanet olsun ne iğrenç bir negatif enerji . istemediğimiz işlerde çalışıyoruz istemediğimiz şeyler yapıyoruz . arzular ve istekler nerede onlar ? hepsi birer ruh bozukluğu canım . evet işte bu yüzden diyorum ki : her insanın ruh sağlığı bozuktur .
Bozulduğunda büyük sıkıntı yaratır.
masmavi bir gökyüzü gibi olmalıdır.

bozulduğu zaman makul bir süre düzelemezsin.
üzülerek söylüyorum istanbul'da yaşayanların maalesef daha da bir sorunlu olduğu alan. gün geçtikçe delilik derecesinde kalabalıklaşan, kirlenen, maziden kalma güzellikleri yanında maalesef bir çok maddi&manevi sorunlar getiren şehir.
şahsıma ait olanının tamamen bozulduğuna emin olduğum şey.

arkadaşlar iki saattir şu entryye gülüyorum

(bkz: #33347746)
türkiye'de yaşayan tüm insanların bir şekilde kaybolmuş olan ruhsal durumu.
kişinin kendisi ve çevresi ile denge ve uyum hali olarak tanımlanabilir.

dünya sağlık örgütünün tanımı : Yaşamın normal stresiyle başa çıkabilen, verimli ve sonuçları etkili olacak şekilde çalışabilen, toplum ile katkılı bir birliktelik içinde olabilen, kendilerini ve yeteneklerini geliştirebilen bireyler ruh sağlığı normal bireylerdir.

istatistiksel tanımı : Çoğunluğa uyan ve normal dağılım eğrisinin iki aşırı ucunda kalmayan kişi ruh sağlığı normal kişidir.
sol çerçeve ruh sağlığı haftası şenlikleri gibi .

sözlük içinde dönem dönem kutsanan akım.

başlıklara özne olan psikolog ise başlı başına merak konusu.
senden muhtar bile olmaz diyen psikolog
he amk bir sen akıllısın diyen psikolog

t;varlığın dengeleyici unsurlarından.korunmalı sürdürülmelidir.
Bozulmuştur evet.
mental is health too, yani ruh sağlığı da sağlıktır. çocuğumuz hasta olunca hemen doktora görünmek isteriz ama bir sorunla karşılaştığımızda o sorun bizi içten içe bitirse de doktora başvurmayı 'amaan hallederim ya' diye önemsemeyiz. halbuki ruh sağlığı da tıpkı beden sağlığı gibidir. bozulduğu takdirde bizi altüst eder. hayatımızı ve sosyal ilişkilerimizi etkiler. ruh sağlığı fiziksel halimizi de etkileyeceğinden korunmalı ve gerektiğinde yardım alınmalıdır.