bugün

Tarihi boyunca Pozantı ya çeşitli milletler tarafından değişik isimler verilmiştir. Pozantı nın ilk çağlarda adı Pendonsis veya Pendosis idi. Araplar El Bedendum demişler, Türkler de Bozantı ismini vermişlerdir.

Gülek boğazı yolu bir çok milletin konu göçtüğü Pendonsis şehri kalıntıları üzerine kurulmuş, tarihi boyunca coğrafi konumundan dolayı önemli bir konak yeri olmuştur.

Pozantı ve çevresi Hititlerin, Perslerin, iskender in, Roma ve Bizans imparatorluğunun idaresinde kaldıktan sonra, Abbasiler devrinde bilhassa Halife Harun Reşit zamanında bu bölgeye çok sayıda Türk aşiret ve Boyu yerleştirildi. 1015 tarihinden itibaren Anadolu ya başlayan Türk akınları buralara kadar uzandı. 1071 Malazgirt zaferinden sonra Türk toprağı oldu. Haçlı seferleri sırasında yeniden Bizansların eline geçen Pozantı Yavuz Sultan Selim in 1571 seferi sırasında Osmanlı Topraklarına katıldı.

Mondros Ateşkes Antlaşmasının imzalanmasından sonra Anadolu, işgal Güçlerinin istilasına uğramakla Pozantıda Fransızların işgaline maruz kalmıştır. 25 Mayıs 1920 de Pozantı düşman işgalinden kurtarılmıştır.

Bu esnada Adana da Fransızların işgali altındaydı. il merkezi 5 Ağustos 1920 Pozantı Kongresinden sonra, Pozantı ya taşındı. 1954 yılına kadar Bucak olan Pozantı bu tarihte ilçe olmuştur.
adını gelenelde yol durumlarında duyduğumuz yer.
adana iline bağlıdır
kuvayi milliye'nin ilk gazetesinin istasyonunda bir vagonda basıldığı ilçe
(bkz: pozantı kırması)
bulundurduğu çevre yolunda her bir metrede bir şalgamcının olduğu adana nın bir ilçesi.
toros dağları' nın kuzey yamaçlarında kaldığından adana' nın tersine götün tabiri caizse donduğu bir beldedir.
kışın buz altı yazın toz altı ananı avradını pozantı.

demiş atalar.herşeye rağmen yazın yaşanası bir yer kışları ise şayet yatırım yapılırsa müthiş bir kayak merkezi olabilir.

(bkz: memleketim)
(bkz: pozantı fırtınası)
tek beldesi:

-AKÇATEKiR

köyleri:

-ALPU
-AŞÇıBEKiRLi
-BELEMEDiK
-ÇAMLıBEL
-DAĞDiBi
-ESKiKONACIK
-FıNDıKLı
-GÖKBEZ
-HAMiDiYE
-KARAKıŞLAKÇı
-ÖMERLi
-YAĞLıTAŞ
-YAZıCAK
-YENiKONACıK
-YUKARıBELEMEDiK
Çpl diye bir lisesi vardır ki şimdi bu entriyi okuyan öğrencileri alınmasın,iğrenç bir lisedir.sizinde tahmin ettiğiniz gibi düz lisedir.bir bahçesi vardır ki orman gibidir her pisliği çekinmeden yapabileceğiniz bir ormandır. (bkz: allah kimseye nasip etmesinde boş kalsın o okul)
kurtuluşu 6 ocaktır.
niğde adana otobanı yapıldıktan sonra özelliğini yitirmiş kamyoncu durağı.
istanbuldan hataya giderken son mola verilen yer.
cezaeviyle, bu ülkenin vahşi, iğrenç ve nefret edilesi tarafını ortaya koymuş ilçedir. burada, bu ülkede yıllardır dönen pislikler artık taşmaya başlamıştır.
dünya'nın en güzel tarihi tren yolu köprüsüne sahip ilçedir.
Torosların en güzel manzaralarını canlı canlı görmenizi münkün kılacak, her daim rüzgârlı Adana ilçesidir.
yarın kaza bela gelmezse tam olarak 13:45 te içinde bulunan doğan dinlenme tesislerinde tost yiyor olacağım ilçedir.
270 tl. hız cezası yediğim ilçe. yaylalık kullanımı yoğundur.
torosların incisidir.
uzun yol durağı.
%37 ile 2014 yerel seçimlerinde mhp diyen adana ilçesi.
merkezinde 3 lise. 3 ilkokul. 1 hastane. 1 ambulans. 1 sağlık ocağı. 1 cezaevi. 4 camiisi olan. an itibariyle 10.000 küsür nüfuslu adana ya bağlı niğde ye daha yakın ilçedir.
Adanadan niğdeye giden otobüslerin tek molası da burada verilir.
adananin sicagindan bunalip yazin aksam bile yorganla yatiran canim memleketim . buz gibi sekerpinari ve kirazlari ile adanamizin guzide ilcesidir .