bugün

yayınlandıgı donemde baska kanal olmaması dolayısıyla ızlenme rekorları kıran bır dızı..
o zamanlar ben cok kucuktum ama tulu çizgen i sakir i ve de
küçük büyük herkesin
dostu perihan ablaaaaa nakaratını hıc unutmadım *
kandemir konduk'un yarattığı fedakar abla
kimin başı sıkışsa
koşa perihan abla
işte bu mahallede
yaşar perihan abla
şeklinde süren bir şarkısı vardı. dizinin bitiminden sonra, çekimlerin yapıldığı kuzguncuk'taki sokağa perihan abla sokağı adı verildi.
ilk defa trt2'de gösterilen popüler bir aile dizisi.
mahalle dizileri akımının öncüsüdür.
dizinin geçtiği sokağa adı verilmiştir. üsküdar dadır. diziyi hatırlayanların ve istanbul'da oturanların gidip görmelerini tavsiye ederim. insanı eskiye götürüyor hakikaten.
meraklı melahat i de vardı diye hatırladığım eski bir dizi, şimdiki diziler gibi süper görüntü kalitesi, ses kalitesi ve sinema filmi görkemine sahip olmasa da, şimdikilerden çok daha ahlaklı bir dizi idi. perran kutmanher zamnki gibi sevimliydi ayrıca.
televizyon kanallarını işgal eden şimdiki saçma sapan dizilerle karşılaştırıldığında emmy ödülü verilesi dizidir.
pek bi naif, pek bi şukela seksen sonu trt dizisi.
gelmiş ama hala geçememiş, yerli dizilerin en babalarından...bir diğeri için (bkz: süper baba) belki alternatifsizlikten izlenirdi herkesçe o dönemlerde ama yok yok , sanmıyorum,hakkaten de kral diziydi, çünkü bizler büyümemiştik ve dünya henüz....

bu diziye dair hiç unutmayacağım bir detay ise, meşhur perihan abla şarkısını, o zamanlar pek bi hevesliydim, dandik 45lik-60lık bir kasete kaydetmiştim, ben söylerken tabi...
allah bilir nerde şimdi o kaset, burdan perihan abla'ya sesleniyorum: * * *

perihan abla, bak başım sıkıştı, bi koşuver be ablacım *
bütün bölümlerinden oluşan bir cd setini bulsam, uğruna milyar bile verebileceğim, işte o eskilerden muhteşem bir dizi.
adaya düştükleri bölümün her defasında aynı derecede yarma potansiyeline sahip olduğu dizi.
kuzguncuk'ta yapılan çekimlerinde ortalıkta dolanıp duran miniminnacık özgü namalın keşfine vesile olmuş dizidir.
Bugün hala devam eden mahalle dizilerinin başlangıcıdır. Kısacası samimiyetin, insan ilişkilerinin kaybolduğu ortamda sanal kurtarıcı rolü üstlenen dizilerin yolunu açmıştır.
kuzguncuk' ta çekilen ilk para kazandıran türk dizisi.
yıllar sonra kısa bir videosu bile mutlu olmama sebep olmuş müthiş dizi.

http://www.youtube.com/watch?v=Nc8Y7Zy48CU
seksenli yıllarda mahalle sıcaklığını yaşatan , süper bir kadroya sahip dizi.
bu dizinin en önemli özelliklerinden biri istisnasız herkesin iyi niyetli olması, bir terslik olursa da altında asla bir kötü niyet yatmamasıdır. dizinin ilginç diğer bir özelliği ise her bölüme özel bestelenen şarkılardır.dizinin mesajına göre olayların akışına göre sözler yazılır ve müzik de ona uygun giderdi. yıllar sonra bu alışkanlık mahallenin muhtarları dizisinde de devam etmiştir.
koca memeli bir kadın (bkz: perihan abla) tarafından aşagılanan bir karakteri (bkz: şakir) canlandırmaktan sıkılan şevket altuğ diziyi kandemir konduk'un başına yıkmıştır.
vay be ne günlerdi dedirten nostaljik dizi. trt 2 de oynardi ve bizim siyah beyaz televizyonda sadece trt 1 cektigi icin, komsuya giderdik izlemeye.
bugünlerde trt 1'de, hafta içi saat 12 gibi yayınlanan süper nostaljik dizidir. ayrıca az evvel fark ettim ki demet akbağ ve güner ümit de oynamış dizide.

(bkz: hepimiz perihan abla yız hepimiz şakir iz)
sakirin perihana olan buyuk askini konu alan unutulmaz dizi.
her bölümünde konuya göre ayrı beste ve güfte yapılmış olan güzel dizidir.
kuzguncuk semtinde cevrilen diziydi.
"kuzu kuzu mee kuzu kuzu mee şakir koş yetişsenee!" gibi insanı derinden etkileyen ve hep aynı koro tarafından seslendirilen, günün anlam ve önemine uygun şarkıları vardır. "perihan gitti evinee şakir şaştı bu işee" gibi daha nice şarkıları içinde barındıran, 0-8 yaş gurubuna hitab eden, zekanızı fazla yormayan sevimli bir diziydi.
perihan şakir'e gösterip gösterip vermiyordu. dizinin konseptine bakılırsa hiçbir zaman vermeyeceği de belliydi aslında. mahalleli de arada kendi çaplarında şaklabanlıklar yaparlardı. olaylar gelişirdi.

bir de perihan ablanın (yine birini kurtarmak için) fahişe kılığına girdiği sırada söylediği bir şarkı vardı. sözleri aynen şöyleydi: "hacı baba hacı baba bana da al bir araba herkesin var bir babası benimkisi şam babası!" allah sizi nasıl biliyosa öyle yapsın. bir nesil embesil yetyiştiyse aha bu diziler yüzündendir.
(bkz: elinin körü şakir)