Siyasetçilerin farklı bir dil gibi lanse ettiği Osmanlıca özünde Türkçedir. Şu an bir bilmez siyasetçinin sözleri ile milyonlar büyük bir yanlış anlayışın pençesindedir. Üzücüdür. Bu topraklarda 100 yıl önce o Türkçe vardı şimdi bu Türkçe ,değişen sadece kelimelerin çağa ,gerekliliklere ayak uydurma çabası sonucunda ortaya çıkanlardır.
arapça yazılıp türke okunmasıdır. araplar için hoş olabilir ama türkler için hi hoş bir durum değil.
orta asyalı olduğumuza göre bize yakışan alfabe göktürk uygur alfabesi falandır.
sen bir araba yada farsi birine arap alfabesiyle yazilan 15-19yy. turkcesiyle bir metni okut anlayabilirse disimi kirarim arapca farsca dedigin dil sadece arap alfabesiyle yazilan turkce. edebiyatta gordugun gazali fuzuli vb. kalburustu sairler padisah yada donemin buyuklerine peskes cekmek icin ellerinden geldigi kadar agir suslu bir dil ve arapca farsca kelimeler kullanmistir. hatta aralarinda cekismeler bile vardir kim en suslu ve agir beyitleri yazabilecek tarzinda. ama donemin halk sairlerinin siirlerini buyuk oranda gunumuzde bile anlarsiniz.
istanbul'u ayrı tutarsak anadolu ve trakya'da hiçbir zaman konuşulmamış bir çorbadır osmanlıca. türkçe'yle ilgisi eser miktardadır. bir konuşmayı eğitimsiz bir kimsa anlıyorsa o lehçe ya da ağızdır. eğitimsiz biri anlamıyorsa o ayrı bir dildir. azerbaycan türkçesi, türkmenistan türkçesi'ni anlıyoruz. demek ki bunlar türkçe'nin oğuz lehçesi'nin şive ve ağızlarıdır. osmanlıca'yı eğitimsiz anlasak mâlûm dalyarak osmanlıca da osmanlıca diye tutturup müfredata ders olarak koymak için götünü yırtmaz.
Dilin ne demek olduğunu volta atmak unutturur ama türkülerde Osmanlı Türkçesiyle kaleme alınmıştır. Kimisi sanıyor halk laadince alfabe kullanıyordu Osmanlı Devletinde.
ilimde esas devrin şartları ve haberin vak'aya mutabakatı önemlidir ki kaale alınsın. Göktürkçe, uygurca, karahanlıca, Çağatayca ,harizmce ve Osmanlıca dersleri almış biri olarak bu tartışmanın oldukça sığ bilgilerle ve ilim yollarından alakasızca devam ettiğini tescillerim.
Bazı yobazlar diyor ki bir sabah uyandık dilimiz yok olmuş burada harf inkılabına gönderme yapıyorlar Atatürk latin alfabesini getirerek türkçeyi yok etti diyolar hayır kardeşim latin alfabesi olmadan önce okuma oranı %5 di şimdi %97 yani Atatürk dilimizi bize kazandırdı. Fark dilde değil sembolde.