bugün

osmanlı imparatorluğu bütün dünyaya karşı mücadele etmiştir yıllarca. timur sa nasreddin hocayla bile baş edememiştir.
(bkz: ankara savaşı)
ilk olarak 1402'de ankara'da hazırlık maçında karşı karşıya gelmişler, osman'ın ve büyük timur'un karşılıklı golleriyle sahadan 1-1 berabere ayrılmışlardır. beraber de olabilir. belgeler net değil. yalan yazan tarih utansın.

edit: konuyla ilgili arkadaşlar uyardılar sağolsunlar bayezid'di bizim golü atan diye. o maç dünya kupası elemeleriydi hatırlatmak isterim.
osmanlı yüzyıllarca adeletle hükmetmiş ve yaşadığı dönemlerde tek büyük güç olmuşur.
fenerbahçe ve galatasaray gibidirler. ikisinin soyu da aynıdır. ankara çubuk ovasında ki maç fil taktiği ile kazanılmıştır.
Kayı Türkmenleriyle Moğol istilacılarını karşılaştırmaktır. Bunu azeriler çok yaparlar. Televizyonlarında hala dönüyor bu karşılaştırma. Timur'u katliamları ve yanındaki " frenk ermenileri " * ile eleştirdikleri halde ibreleri hala Timur'dan yana.
ankara savaşı'nda karşı karşıya gelmiş iki devletin kıyaslanması çabası. ancak tarihte bundan fazlasını da not düşmekte yarar vardır. bir detay timurlu devleti'nin timur'un ölümünden sonra çok uzun devam edemediği (babür devleti konusu ayrı bir fasıl olarak düşünülmeli; kökenlerinde timurlu faktörü yadsınamasa da, farklı bir coğrafyada, farklı bir devlet olarak ortaya çıkmıştır.), ancak osmanlı devleti'nin 8 yıllık bir iktidar mücadelesi ve sonrasında epeyce yorulan iki padişahın (çelebi mehmet ve ikinci murat) dönemlerinden sonra eskisinden güçlü bir hale geldiği ve bir 450 yıl daha devam ettiği (bkz: osmanlı devleti nin uzun sürmesinin kritiği)dir. ancak bu detay kısmen bizim okullarımızda tarih dersinde özellikle vurgulanırken, timurlu devleti'nin çok uzun süremese de önemli bir kültürel (hem bilimsel, hem sanatsal boyutlarda) gelişmeye imza attığı (timurlu rönesansı diye bile anılır; örneğin (bkz: hüseyin baykara)) ve osmanlı devleti de dahil o dönemin müslüman ülkelerine bu yönüyle ciddi bir örnek teşkil ettiği hususu genelde anca fısıltıyla söylenip geçilir veya satır aralarında kısaca değinilir. o dönem timurlu ülkesinin sanatı (özellikle edebiyatı) diğer islam ülkeleri için bir rol modeli olmuş ve timurlu devleti bilimadamları ve sanatçılar için bir dönem mıknatıs gibi olmuştur. keşke tarihteki bu tür örneklerimiz daha uzun soluklu ve kalıcı olabilseydi, keşke bir ankara savaşı kadar bu detaylar üzerine de kafa yoruyor ve yorum yapıyor olabilseydik.
Cevap belli
(bkz: ankara savaşı)
Osmanlı alır.
eğer o savaş bugün olsaydı timuz efendimiz bayezid'i kafese koymak sureti ile değil etek giydirip facebook'a yükleyerek madara ederdi cümle aleme.