başka fikirlere tahammülsüzlüğünü adapsızca hakaret ederek bastırmaya çalışan. adap, her zaman eşe dosta güzel güzel nezaket salataları sunmak değil, en karşıt görüşe bile efendice karşılık verebilmektir. idrak ettiğinde umalım da çok geç olmamış olsun dediğim öğretmenliği şüpheli yazan. ayrıca kullanıcı adı ve esas mesleği arasındaki uçurum da beni benden almıştır.
en geniş anlamda ölüyü ve ölümü sevme olarak tanımlanır. Buradaki ölümü sevme, ölmeyi sevme değildir. Yaşayan varlığı yaşamaz hale getirme arzusudur bu. Nekrofilya, başkasının ölümünü sevmedir. Ölü olanı taparcasına sevme, yani ölümperestliktir. Viva la muerte! (Yaşasın Ölüm!), ölü sevicilerin ortak sloganıdır. Onlar makineye ve teknolojiye de cansız oldukları için tapınırlar. Radarla tespit edilemeyen hayalet uçaklar, uzaktan kumandalı pilotsuz savaş uçakları, kilometreler ötesi hedefleri vurabilen akıllı füzeler,Yüksek savaş teknolojisine duyulan hayranlık, aslında canlı olmayana ve onun canlı olanları yok ediciliğine duyulan hayranlıktır. Bu yıkıcı ve yok edici gücün yüceltilmesi, nekrofilik kişiliğin dışavurumudur. imparatorla savaş arasındaki tutkulu aşkın arkasında belki de birincisinin ölüme ve ölü olana duyduğu aşk vardır. Bu durumda aralarındaki aşka ihanet eden savaş değil, imparatordur. Savaş, imparator için gerçek sevgiliye ulaşmanın yalnızca bir aracıdır.
bu kavrami ulkmizde ilk kullanip, tarifini yapanlardan biri taha akyol'du. taha akyol tasvir ettigi, inandigi dava ugruna olmeyi ilk tercihine koyma durumunu ve olumu davaya inanmisligin olcusu olarak goren zihniyeti tanimlarken kullanmisti. mesela "olumune besiktas" diyen bir taraftar icin, kardesim niye yani olum? yasasan, sevdiginle beraber olsan daha guzel degil mi? diyorsak, o'nu nekrofili olarak goruyoruz demektir...
bizde yaygin kulturdur bu. o yuzden olumune yasariz....
latincesi necrophillia'dır. ölü sevicilik anlamına gelir. ölü bedenlerden tahrik olma, onlara cinsel istek duyma olarak tanımlanabilir. kardeşleri için;
ara ara bikaç başlıkta denk gelmişliğimiz var kendisiyle, düşüncelerimiz yakın olduğu için ilgiyle takip de ediyordum. iyi bir yazar diye tanımlanabilirdi bugüne kadar, ama bugün, evet bugün kendisi sanatının doruğuna çıkmıştır bence;
yazacaktım ben de konuyla ilgili bişeyler de, bu yazının altına yazı yazılmaz, ağanın pohunun üstüne poh olmaz diyor, saygıyla eğiliyorum önünde. (bkz: işte budur üstad)
poe nun annabella lee şiirinin bir kısmında ölüye my bride diye hitap etmesi yüzünden kendisi nekrofili olarak düşünülmüştür zamanında. bu şiirin türkçe çevirisinde bunu görmeniz güçtür.
görüşleriyle bire bir zıtlaşmama rağmen hakkı verilmesi gereken bir bkz.'ın altında imzası bulunan muhalif tavırlı yazarlardan biri. kendisine 2 adet bkz. hediye ediyorum.