bugün

mavi ve beyaz renkten oluşur.
Cam değilse nazara etki etmediği söylenir.
(bkz: nazar boncuğum)
insanların psikolojik yönden kendilerini rahat hissetmelerini sağlayan, geleneksel aksesuar.
dünyadaki birçok süpermodelin kollarında bulunan künyelerdeki boncuk .. herkes kem gözle baktığından takıyolarmış .. mesela naomi campbell'ın ki 8000 dolar değerinde..onlarınki biraz özel yapım oluyor tabi ..

ing.evil eye
geçmiş zamanlarda nazarı önlemek için kullanılmaya başlamış ve adetler sayesinde günümüze kadar miş bir batıl inançtır
nazara iyi gelsin gelmesin, görüntüsü süper estetik süs şeysi.
(bkz: bokunda nazar boncuğu bulmak)
ing. evil eye bead
turklerin taki kulturunun en has elemani.
neyi kimden isteyeceğini bilmeyen insan güruhunun * , kendisine faydası olmayan bir renkli taşa kutsallık atfetmesi ile oluşan bir tür batıl inanış
(bkz: meke tuzlası)
bilgisayara wallpaper olarak kondulduğunda o bilgisayara virüs girmeyeceğine inanılan obje.
islami olmamakla birlikte türk kültüründe şamanizm den kalma bir objedir, negatif bakışlara ve düşüncelere karşı şamanlarda koruyucu olduğuna inanılırdı.

şamanizm de nazar boncuğunun cam ve içi boş olması gerekirdi, zira negatif düşüncelerin içindeki boşlukta biriktiğine inanıldığı biliniyor.
camdan olup zamanla çatlayıp döküleni makbuldür.

islam dininde ise, gözden gelen kötü enerjıye inanılır ve bu enerjıyı alması acısından görünen bir yere dikkat cekıcı cirkin bir obje takılması uygun görülür. kimseyi korumaz, yalnızca enerjı varlığını baska yöne cekmeye yarar. deneyenler üzerlerınde camdan esyaların parcalandığına sahıt olmuslardır.
tamamen türklere ait bir süs eşyasıdır.orjini hiç bir şekilde bozulmamış olan sevimli bir takıdır.
an itibari ile üzerimde bulunan cam versiyonu kırılıp tuz buz olan korungaç. *
1977 yapımı zeki müren albümü.

albümdeki şarkılar

Açılan Bir Gül Gibi
Ararım Seni Hergün
Baharın Gülleri Açtı
Bitmeyen Çile
Elbet Gönüllerde
Gideceğim Gurbet Ele
Gözlerin Hayran Bakarmış
Hüseyni Peşrev
Kanun Taksimi
Kanun Taksimi
Keklik Gibi
Keman Taksimi
Rast Peşrev Bir Gönlüme
Senden Bilirim
Tez Geçsede
Yoksun Bu Gece
16 eylül 2009 türkiye slovenya basketbol maçı'ndan sonra ulusal basından bir çok gazetenin attığı başlık olmuştur.tüm gazeteler aynı anda pişti olmuştur.
islamiyet öncesi türk geleneklerinin günümüze kadar ulaşan batıl inanç
mirasçılarındandır. bir çok batıl inanç gibi kökleri şamanizme dayanmaktadır. insanı kötü gözlerin enerjisinden yani nazardan koruduğuna inanılır. günümüzden 3500 yıl öncesine uzanan bir geçmişi vardır. tarihteki ilk türk devletlerinin şamanizme göre inandıkları ve kendilerini koruduğuna inandıkları simgedir. o dönemki inanca göre mavi göz iyiliğine inandıkları gök tanrının gözüdür ve kendilerini kötü gözlerden yani yer tanrıdan korur. bunun yanısıra insanın dünyaya açılan penceresi gözüdür ve göz her türlü iyi ve kötü düşüncelerin ilk çıkış noktası olarak kabul edilir. bu sebeple enerjiyi emerek kötü gözlerden koruduğuna inanılan mavi taşlar çok uzun yıllardır kullanılmaktadır. inanışa göre nazar boncuğu nazar değdirecek olan kem gözün dikkatini çeker ve kötü enerji ilk olarak takan kişiye değil de boncuğa gider.
orta asya türklerinde, sümerlerde, hititlerde ve mısırlılarda rastlamanın mümkün olduğu inancın şekle bürünmüş hâli, meta. islâm'da yeri yoktur. çünkü muhammed nazarı kabûl etmesine rağmen nazar boncuğu ya da türevlerini putperestliğe meylediyor gerekçesiyle yasaklamıştır. bunun yerine çeşitli dualara yüz sürmeyi emretmiştir. evet, kendince haklıdır da madem putperestliğe meylediyor, o meteorit hacerü-l esved ne oluyor, onu merak ediyorum!?
(bkz: nazar boncuoğlu) * .
kııldığı yada çatladığı zaman uğursuzluk getireceğine de inanılan aksesuar.
yeni evli çifte, evi için "hayırlı olsun" armağanı olarak verilen, ucuz nesne.
Yurdum insanının, ciddi ciddi nazardan koruduğuna inanarak maalesef ALLAH'A ŞiRK KOŞTUĞU saçma sapan bir aksesuardır. Lütfen aklımızı kullanalım.
çeşitli kültürdeki inanışlara göre insanları kötülükten koruduğu iddia edilen, mavi ve beyaz renkte göze benzeyen desenlerden oluşur. ayrıca sadece kem gözlerden korunmak amaçlı değil; dekorasyon amaçlı olarak da birçok yerde kullanılmaktadır.