Milliyetçilik, Sinan oğan'dır.
Devlet Bahçeli'dir.
Son anda yan çizmesin kaçmasın diye eteklerinden tutup kalmasını sağladığınız Sinan oğan'ın kadın hali olan Meral Akşener'dir.
10 yıl sonra milliyetçilik kaynağı Türklük tartışmasından değil de Kürt Arap Afgan Afrika tartışmalarından çıkacak ve Türkler "bir dakika kardeşim, bu devletin kurucu unsuru biziz" bile diyemeyecek.
15 yıl sonra azınlık hakları diye Avrupa kapılarında ağlayan Türkler olacak.
Tabi bizim gibi ırkçılar (!) Geberdiği için o günleri biz göremeyeceğiz.
Türkiye'de değerini yitirmiştir.
Son seçime bakarsanız halkın çoğunluğu sosyal demokrat.
Onun ardından muhafazakarlar geliyor.
Onun ardından da kürtçüler.
Atatürk, Rauf Raif Denktaş, Fazıl Küçüğün yolundan gitmektir. Kuvayı milliye, türk mukavemet teşkilatı gibi değerlere sahip çıkmaktır.Yunanlılara, rumlara, araplara kendini ezdirmemektir. Yukarıda belirttiğim üç büyüğe laf edenlere haddini bildirmektir.
Önemini vb yitirmemiştir.
Sizce milliyetçilik paramparça partiler üzerinden pasifize edilmek istenmiş ve Türk milliyetçileri buna tepki doğrultusunda reaksiyon göstermiş olabilirler mi?
Ta aksine türk milliyetçiliği eskisine nazaran çok daha güçlü.
Eskiden %10'u bulamayan Türk milliyetçileri şu an net %30'un üzerinde.
Ancak kendilerine çekilen operasyonlar neticesinde tek ve bağımsız bir noktada buluşamıyor, paramparça olmaktan ise olabilecek en mantıklı çizgide pozisyon alıyorlar.
milliyetçilik doğası gereği gericidir; çünkü önceden tasarlanmış bir fikre göre geniş insanlık ailesinin farklı farklı bölümlerine belirli birer karakteri giydirmeye çalışır. bu yönüyle, her vahiy dininde bulunan temel inançlarla milliyetçi ideoloji arasındaki manevi akrabalığı ortaya koymuş olur. milliyetçilik bir yandan, ifadesini insan türünde bulan organik birliğin içinde yapay ayrılık ve bölünmeler yaratırken, bir yandan da sadece bir hüsnükuruntudan kaynaklanan hayali bir birlik için can atar. bu fikri savunanlar, belirli bir insan topluluğunun tüm üyelerini diğer topluluklardan daha da kaim çizgilerle ayırmak için tek sesli hale getirmek isterler. bu açıdan, 'kültür milliyetçiliği' olarak adlandırılan şey de genelde siyasi amaçları incir yaprağı işlevi gören siyasi milliyetçilikten hiçbir şekilde farklı değildir. bu ikisi ruhsal açıdan birbirinden ayrılamaz; sadece aynı özlemin iki farklı tarzını temsil ederler.
Kolay yönlendirilebilecek toplumların inşaası amacıyla ortadan kaldırılmaya çalışılan fikir.
Savaş ve iklimsel nedenlerle Kitlesel göç hareketleri ile milliyetçilik ve ulus devletler iflas ettirilmeye çalışılıyor.
Çünkü küresel inşaya karşı olabilecek en önemli faktör milliyetçilik ve dindir.
Ulus devletlerin iflası ile karma milletler, karma ideolojiler, karma inançlar çatısı altında kurulacak devletler isteniyor.
Muhtemelen bazı devletler de bu yeni düzenin kaçınılmaz geleceğini öngördüğü için şimdiden entegrasyon çalışmalarına başlamış durumda.
Her şeyin karma olacağı bir dünyada oluşacak devletlerin sadece coğrafi belirtece bağlı şirketlerden farkı ne olacaktır?