türk sinemasının çılgın tanrıkralı.3 yıl öncesine kadar msgsü sinema-tv bölümünde hocalık yapmaktaydı.Şu anda Kültür Üniversitesi eğitim kadrosundadır.Dersleri inanılmaz zevkli geçen sizi dumura uğratması an meselesi kişilik.Şöyle ki aşk için ölmeli aşk o zaman aşk demiştim zamanında sonra gitti sezen onu şarkı yaptı.saygıyla önünde eğiliyoruz efendim.
türk sineması'nın en yaratıcı yönetmenidir. çok ciddi olarak söylenebilir ki hala o kadar deli şeyler deneyen gelmedi. öyle fantastik, öyle değişik açılar, konular, aydınlatma teknikleri seçer ki, sahneleri planları inanılmaz zevkli olur. ne dense boş olacak yönetmendir. filmlerindeki karakterler onun izlerini taşır. ölmeyen aşk'taki ali, acı hayat'taki ayhan ışık'ın karakteri, yılanların öcü'ndeki bayram.. toplumun önlerine getirdiği sorunlardan, bu sorunlar üzerinden toplumdan öc alan kimselerdir.
sinenamın amacını o dönemlerde keşfetmiş ve gücünü farketmiş isimlerden biridir. öyle yapıtları var ki hangisi iyi yerine hangisi kötü acaba diye düşünmeden edemiyor insan. zamanın ötesine ulaşmış döneminin en usta ismi.
başlı başına bir kült olan; the exorcist 'in türk sineması versiyonu olan; şeytan'ın yönetmenidir. hangi konuya ele atacağını kestirmek son derece güç. alan tanımıyor.
türk sinemasını toplumsal gerçeklerle süsleyen ve seyirciyi çarpan bir filmografiye sahip benzersiz yönetmen. Filmleri buram buram anadolu kokar, karakterleri hayata kafa atmak için tozlu ve dikenli yollardan geçer. Türk sinemasında çığır açan, bu toprağın filizlenen tohumlarını beyaz perdeye taşıyan bu altın zekanın ne yazık ki ülkemizdeki yeri sadece bilgi yarışmalarındaki tek bir şıktan ibarettir. sadece kahkaha üzerine kurulmuş boktan filmlerin mamalı yönetmenlerine milyonlar kazandıran bir düzen ve seyirci profili mevcut. bu yüzden bizim sinemamız asla bi cinecitta olamayacaktır. metin erksan gibi kilometre taşları ise her zaman orada duracak Aşık veysel ile aynı cümlede anılacaktır.
sevmek zamamnı adlı filmde kullandığı metaforlar ile çagının çok ilesinde olduğunu anladığım ve ayrıca susuz yaz filmi ile kazandığı altın ayı ödülü onun ne kadar usta bir sinemacı olduğunu gösteriyor. döneminin ünlü yönetmeni gerek sanat gerek se piyasa filmleri ile adını altın harflerle sinema tarihine yazdırmıştır.
kuşkusuz, türk sinema tarihi'nin en değerli yönetmenlerinden biridir.
yılanların öcü/1962,(1966 kartaca film şenliği-birincilik ödüllü) susuz yaz/1963(1964 berlin film şenliği-altın ayı ödüllü) ve kuyu/1968 (adana film şenliği-altın koza ödüllü);
türk toplumuda mülkiyet kavramının yeri ve öneminin, cahil insan doğallığında film makaralarına resmedildiği başyapıtlarıdır. bu filmler ayrıca; erol taş, hülya koçyiğit, hayati hamzaoğlu gibi sanatçıların halk tarafından tanınıp ünlenmelerine büyük katkı sağlamıştır.
sevmek zamanı filmiyle; ''Aşk belki de bir insanın yalnızca gönlündedir. içselleştirdiği, sadece kendisiyle paylaştığı, hayalini kurduğu ama gerçeğine dokunamadığı bir resimdir.'' fikrini insanın zihnine hücum ettiren dahi yönetmen.
'ulusal sinema' akiminin öncülerinden, ayni zamanda uluslararasi başarilara da sahip türk sinema yönetmeni, senarist ve sinema teorisyenidir. 'susuz yaz' filmiyle berlin film festivali altin ayi ödülünü kazandi. Çeşitli ulusal sinema ödüllerinin yani sira, 2003 yilinda kültür ve sanat büyük ödülü'nü cumhurbaşkaninin elinden almiştir.