Hem Anadolu hem Avrupa kıtalarında kampüsü olan ilk üniversite. Yaklaşık 20 küsür kampüs veya lise bozmasi eğitim birimi vardır. En büyüğü Göztepe'deki ana kampüstür ama en kralı Anadolu Hisarındaki kampüsüdür.
ilk başta akademi olarak açılmıştır ve amacı; büyük devlet memuru (müsteşar, müffettiş falan) yetiştirmektir. Yani ilk organizasyonu iiBF gibi bi'şeyle başlamıştır. Bu nedenle 4 dilde iiBF eğitimi veriyor (ingilizce, Fransızca, Almanca, Türkçe).
Ancaaak öğrencilerini okudukları bölümden nefret ettirmek suretiyle amaçlarına ulaşamamaktadırlar :)
Örneğin; Ekonometri okuyan ve bitiren 5 öğrenciden biri pazarlamacı biri halıcı biri sigortacı biri işsiz biri de korsan kitap satışı yapmaktadır :)
bu güzide bahçelievler kampüsünü beğenmeyenlerin derhal nişantaşı kampüsüne götürülmesi şart ve de farzdır.bahçelievler bir anda orange county gibi görünür gözünüze o iğrenç eklemeli inşaatlı noolduğu belirsiz kampüsün yanında. ek bilgi olarak nişantaşında dişçilik ve iletişim fakülteleri bulunur. evet doğru tahmin dişçilik super, iletişim iğrençtir bina olarak.
- beykoz daki anadolu hisarı kampüsünde okumama rağmen en basit iş için gitmek zorunda olduğum öğrenci işlerinin iyimser bi trafikte yaklaşık 2.5 saat mesafede olması
- kampüslerden değil de daha çok şube ve bayi tarzi yerleşkelerden oluşması
- tüm üniversiteler kar tatilini açıklarken sevgili rektörümüz tunç efendinin mışıl mışıl uyması ve tatil haberini ertesi gün binbir güçlükle okula ulaşıp finale giren öğrencilere küfür edercesine sınavın ortasında açıklaması
gibi sebeplerle sinirlerimle oynamakta ısrar eden yüksek eğitim kurumu...
lise öğrencilerinin girene kadar göbeklerinin çatladığı, girince de dudak büktükleri türkiye'nin en iyi devlet üniversitelerinden biri. en büyük dezavantajı fakültelerinin istanbul'un değişik yerlerine dağılmış olmasıdır.
Kampüsleri oraya buraya dağılmış, sadece adı olup varlığını hissettiremeyen eğitim bozması bir yuvadır.
Efenim bu okulda geçirdiğim 4 seneye bi göz atarsam hatırlayabildiğim ve hatırlamayı istediğim yegane şey sadece lise bilgilerimin tekrar eden öğretim görevlileri ve de göztepe deki altıgen piyasasıdır.
2 yılımı vermiş olduğum Beyazıt ta ki (Laleli içlerindedir aslında ancak beyazıt olarak kabul görmüştür) sosyal bilimler fakültesinin yaklaşık 3000 kişinin okuduğu ancak 10 kişilik bir bahçesinin olduğu, kantininde yemek dahi yiyemediğiniz (çünkü döt kadar), her türlü üniversite etkinliğinden ve de olanaklarından uzak, Üniversitenin öğrencilerini p.ç bıraktığı bir okul hatta kuru bir binadan ibaret olduğu bir gerçektir. Burdan kurtulup geldiğim Göztepe ye cennet misali bakıp içinin boş olduğunu görmekte ayrı bir olgudur. Yapılabilecek tek şeyin Altıgen de oturmak olduğunu da okula başlayanlar bir süre sonra mutlak bir şekilde öğrenir. Şantiye bozması Anadolu Hisarı kampüsünü yazmaya değer dahi bulmuyorum.
Kısacası ben bu okulun bana birşey kattığını düşünmüyorum ki bu okuldan ayrılma düşüncesi, okulu bırakma düşüncesi üzerimde yoğun bi baskı yapmakta. Ben ki okumayı çok seven, bıraksalar yüzyıl okurum diyebildiğim ben böyle düşünüyosam bu okulda yanlış giden bişeyler var demektir.
Eğitim kalitesini günden güne eksiye indirgeyen bu okulda bişeylerin yanlış gittiğini söyleme yetisine sahip buna müdahale edecek bir topluluğa, eğitim gönüllülerine ya da bu işi öğretecek birilerinin varlığına ihtiyaç duyulduğu kuvvetle muhtemeldir. Temennimiz bu şekildedir.
http://www.marmara.edu.tr
Orta çağdan kalan bir web sitesiyle hizmet vermekte olan güzide üniversitemiz. Eski okulumu * her geçen gün daha da özleten okulumsu.
Canım üniversitem.. Boğaziçi, itü, Odtü vs den sonra gelen 2. sınıf üniversitedir ancak 1.sınıf üniversitelerden mezun olanlar ile rahatlıkla rekabet edilebilecek kapasiteye sahiptir.
en güzel kampüsü olduğuna inandığım haydarpaşa kampüsü ihale ile bahçe, otopark ve iç bölümleri yenilenmeye gidilmiş olan; dış çevresi ve bahçesi inanılmaz güzel şekilde yenilenen; içinde yapılacak değişiklikleri merakla beklediğim, mezun olduğum üniversite.
Üniversiteyi kocaman anfilerde ders dinlemek olarak hayal edenler için bahçelievler kampüsü büyük hayal kırıklığıdır, zira benim lisem daha büyüktü *. Okulda özellikle 2. öğretimlerin çoğunun arabası vardır, kızları pek havalıdır, bir yerden sonra okul senin için abs ve özgün demek olur.
minibus ile yaptigim kadikoye is gidislerimde minibusumuzun yegane ve kesilesice bayan musterilerinin fakulte de birakirmisiniz diyerekten onunde inipte yolumuzun geri kalan kismini sap sap gitmemize neden olan universite dir... (bkz: goztepe kampusu) (bkz: fakultede indirirmisiniz)
mülakatını titreyerek beklediğim üniversite! sen kalk allahın anadolu yakasından sabahın köründe git ta bahçelievlere... üstelik mülakatı da sabahın 10.00'unda... tırsıyorum efendim, neler neler söylemekteler!
tarabyada bir kampüsü vardır ki akıllara zarar. he manzara güzeldir boğaz görür ama kent merkezi 25 dereceyken tarabya 18 derece civarındadır. hasta eder, ilerde öldürebilir. zaten havası öldürmezse fransızca olan dersler intihara sürükleyebilir.
(bkz: marmara fransızca kamu yönetimi)
fakülteler arası birlik beraberlik yıllardır kurulamamıs üniversite. her fakülte kafasına göre vize yapar, her fakülte ayrı acılır ayrı kapanır. mühendislik fakültesi hariç gecme notu 50 dir, 1 vize 1 final bir de büt vardır. ancak mühendislikte büt de yoktur yaz okulu da 2 vizedir, gecme notuna da 50 dersem yalan söylemiş olurum.