bugün

monty python un, tanri, isa ve hristiyanlik kavramlariyla dalga gecen, izlerken gulmekten koltuktan dusmenize sebebiyet veren filmi. buram buram analiz ve zeka kokan esprileriyle "basyapit" olmayi kesinlikle hak eden film.

(bkz: romani ite domum)
(bkz: ex leper)
terry jones 'un yönetmenliğini yaptığı 1979 yapımı komedi. ufo sahnesi filmin tadını kaçırıp, zeka skalasında düşüşe sebep olsa da görmezlikten gelinebilir. güldürürken düşündürür. başyapıt olarak uzun süre önce kabul görmüş, sinemayı sevmeyi sağlayan filmlerden.
sol örgütler arasında her daim yaşanan çatışmalara yaptığı göndermelerle yarmıştır.

bir de:

"All right, but apart from the sanitation, medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh water system and public health, what have the Romans ever done for us?" *
monty python filmi.

yanlışlıkla isayı arayan three magi nin brianın doğduğu ahıra gelmesi ile başlar. başladığı anda yere yatırır bitenen kadar yarılırsınız. ben her inanan insanın bu filmin herhengi bir 5 dakikasını inançsız olarak seyretmesini önermekteyim. korkularından korkmadan inandığınız şeylerin ne kadar saçma olduğunu anlamanıza yetecek bir 5 dakika.
bazı sahnelerde gülmekten yarılabileceğiniz monty python filmi.
komedi filmlerini kolay kolay beğenemeyenlerin izlemesi gereken, espirili olmak adına küfretmenin ve buz gibi kalitesiz espirilerin ötesine geçmiş, buram buram zeka kokan, çok eğlenceli bir filmdir.
izlediğim en başarılı komedi filmi.
komedi filmlerinin en iyi örneklerinden. musevi kurtuluş örgütünün sürekli bir karar almaya çalışması ama sadece kararlar almaya çalışması günümüzde de sürekli karşıma çıkmaktadır . bu arada ben çanakçayım.
absürdimzin üstadı, monty python elinden çıkma, özgün ve üstün mizahsal bir yapıt. her şeyden evvel; kendi inanç düzlemlerini bu denli başarılı yerebilen batı kültürünü, ayakta alkışlamak gerek.

ancak, kasten yapılıp yapıldığı anlaşılamayan, musevilik ve hrısitiyanlık dinlerinin yer değişimi söz konusu. ilk etapta, museviliğin bir kolu, mezhebi olarak doğan hıristiyanlık bunu evrenselleştiren dek, yereldi. brian, filmdeki kimliği musa peygamber, tam tersi şekilde, isa kavmine hitap ederken, henüz peygamber olarak yansıtılmaz; ki zaten, kendisinin peygamber oluşu da, fevkalade başarılı yerilir. romalı askerlerden kaçarken, tesadüfen bir divanın üzerine ayaküstü düşer, ve anlattıklarını beğenen kavmi, çölde peşine düşer.

tebliğcilerin dile getirdiklerinin, ilerleyen devirlerde sapma olasılığı ve hatta realitesi, çok başarılı ve güldürücü ele alınıyor. bunu yansıtan mizansende, isa'nın söylediği; "doğrular mukaddestir" sözü, arka sıralardaki kullarına, "peynirciler mukaddestir" olarak ulaşır.
kendilerine bir lider, kral arayan kavimler, peygamberlik atfettiği kimsenin, her davranışını örneklem alırlar. brian'ın sandaletinde, ayak izinde bir işaret olduğunu düşünür halkı. bundan sonrası, diğer peygamberlerin istediği ancak brian'ın istemdiği bir yükseliştir ki; yaşadığı cinsellik ve aksaklıklar "devrimci ambianstaki" bu genci, kavmine sevdirir.
bütün monty python filmleri gibi ingiliz komedisi ile sistem eleştirisi (bu filmde Hz isa'nın hayatı temasında) yapılan güzel bir film. tek bir sahneyle filmi özetlersek;

--spoiler--
-yaşasın mesih!
+ben mesih değilim
-bence öylesiniz efendim. Ben bu işlerden anlarım. Daha önce birçok kişiyi takip etmişliğim vardır.
-yaşasın mesih!
+ben mesih değilim! lütfen dinleyin. Ben mesih değilim , anlıyor musunuz? gerçekten!
-"sadece gerçek mesih nübüvveti(ilahiliğini) inkar eder..."
+ne?!? Bu bana ne şans bırakır ki? Pekala , mesih benim!
-Bu o! mesih!
+şimdi siktirin gidin!
-...
-nasıl siktirelim efendimiz?
--spoiler--

tabi bir de filmin son sahnesindeki "always look on the bright side of life" sahnesi efsanedir.
http://www.youtube.com/watch?v=jHPOzQzk9Qo
anarşistler ve mezheplerin ortaya çıkışı konusunda ki göndermeleri çok beğendiğim, absürd komedi.
komik olmayan komedi filmi.çok boktan bi filmdi gerçekten. Espiriler çok ucuz. baştaki yehova sahnesi ile Çarmıha gerilmek istemeyenler el kaldırsın sahnesi biraz güldürdü o kadar. Gerisi liseli seviyesinde basit saçmalıklardı. Bi de 8.2 puan almış imdb de.
Amk dinlerle taşşak geçince güzel oluyo demekki. Bu mu yani. Beyninizi sikem.
bu filme gülmeyen daha da komedi filmi izlemesin. sorsan how high filmine katıla katıla gülmüştürler.

tanım: gelmiş geçmiş en komik filmlerden biridir.
ıııolveys luuk on dı bığrayt saağyd of lıaayf.
izlenmesi gereken bir başyapıt. Senaryo, oyuncular, mizah her şey harika. Romalılar bize ne verdi ? sahnesi favorim. Dini, sol grupları, gibi bir çok şeyi harika ve zekice bir şekilde eleştiriyor. Ve ayrıca çok komik.
bütün hatası hz isa'yla aynı zaman diliminde yaşamak zorunda olan, hatta isa'yla aynı gece doğan brian adındaki birinin yaşadıklarını anlatan çok güzel bir film.

Ben neden zamanında yasakladığını hiç anlamadım. Isa orada çok üstün bir insan olarak gösteriliyo. Sadece insanoğlunun hafif gerizekalı olduğu varsayımı üzerine yapılmış mükemmel bir film.