iki yıl önce gördüğüm kadarıyla, küçük şehir ama önyargıları bi tarafa atarsak küçük ama güzel, yaşanılabilir şehir. iç Anadolu sakinliği arayanlar için Kırıkkale Yozgata Çankırıya güzel bir alternatif.
kırşehir, kırşehir ilinin merkezidir. 1941 yılında ankara da toplanan l. coğrafya kongresi'nde bu bölgeye ve bölgenin orta kızılırmak bölümü'ne alındı.şehrin nüfusu 2008 tüik verilerine göre göre 101.333 il nüfusu ise 222.735'dir.
türkiye cumhuriyeti'nin genel seçim haritasında 1950'lerden, 1970'lere dek daima çoğunluk partilere (en çok oyu alan ilk 2 parti) zıt giden, türkiye'nin geri kalanına kafa tutan ilimiz.
1973 genel seçimlerinde o aykırı ruhunu bırakıp çoğunluğa uymuştur. *
"20 Temmuz 1954 tarihinde Osman Bölükbaşı'yı tekrar milletvekili seçtiği için Kırşehir ilçe yapıldı. (Adnan Menderes konuyla ilgili Meclis'te 'Türkiye’nin hiçbir vilayetinde yüzde 3’ten fazla oy almayan bir partiye mensup milletvekilini iki seçimde de seçen Kırşehir’in, bir içtimai ve siyasi bünye itibarıyla anormallik göstermekte olduğunu inkâr etmek mümkün değildir; evet, biz açık konuşuruz’ demiştir.
Referandumda merkez olarak hayır diyen şehir olmasına rağmen ilçeleri sayesinde il genelinde evet demiş gibi gözüken ve komşuları gibi yobaz bilinen hakkı yenen şehir.
eğitim seviyesi oldukça yüksek olan bir şehirdir. liseleri oldukça başarılıdır, her sene mutlaka türkiye derecesine girmektedir. gül kitapevi teröre destek olduğu için yakıldığında, bir tane kitapevi vardı onu da yaktılar demişlerdi oysa * )))
Hayırdır, bazı yobaz iç anadolu illeriyle karıştırmayın memleketim kırşehir'i.. kırsal bir yer olabilir, sanayisi az, geçim kaynağı çiftçilik-hayvancılık olabilir.. hatta siyasi görüşü sağa ve milliyetçiliğe de yakın olabilir.. ama yobaz değildir.