kendine ait bir oda

    4.
  1. virginia woolftarafından yazılan, feminist hareketin öncüsü olarak nitelendirilebilecek, neden kadınların para kazanması gerektiğini, enteresan tekniğiyle yazdıgı kitabının adı
    2 ...
  2. 6.
  3. kitapla ilgili bir detay daha duselim,
    virginia woolf bir kadının yazarlık yapabilmesi icin kendisine ait bir odasının olması gerketigini anlatmaya calısmıstır, bu kitabıyla. ona gore eger bir kadın para kazanamazsa, odasının kirasını kendisi odeyemeyecek durumda olursa, degil yazmak sadece nefes alabilecektir, o kadar. cunku; detaycı yapısı kadının yazması icin, ancak belli kriterleri onceden halletmeyi on kosul yapmaktadır. sadece yazma isi demeyelim biz buna hatta...
    ne kadar haklı.
    2 ...
  4. 14.
  5. Sıradan bir arkadaş muhabbetinde muhakkak konuşulan ve kadınlarla ilgili olan şu bir kaç cümleye hepimiz şahit olmuşuzdur:
    Kadınlar, önemli sayılacak hiçbir keşifte bulunmadılar, Hiç bir krallığı sarsmadılar ya da hiç bir ordunun komutanı olmadılar, dünyaya hiç bir şey kazandırmadılar, iyi bir roman, shakespeare'inki gibi şiir yazamadılar...
    Virgina Woolf, kadınlar milyonlarca yıldır evlerinin içinde oturdular, artık onların yaratıcılıkları o evlerin duvarlarını delmelidir, cinslerden biri o kadar varlıklıyken öbürü neden yoksuldu, yoksulluğun kurmaca üzerinde nasıl bir etkisi var gibi sorularla bizi düşünmeye sevk ediyor.
    Virginia Woolf bu eserinde kadınlara seslenerek özetle şöyle diyor: Para kazanın, zaman yaratın, "kendinize ait bir odanız" olsun ve erkeklerin ne dediğini düşünmeden yazın.

    Kurmaca dünyasındaki cinsiyetçi tavrı eleştiren Woolf, yazarken erkek olduğunuzu veya kadın olduğunuzu düşünmeden yazın gibi bir telkinde bulunmayı da ihmal etmemiş. Kitabın yazıldığı dönemin de 1928/1929 yılları olduğunu belirtmeden geçmeyelim.
    1 ...
  6. 11.
  7. 9.
  8. 12.
  9. virginia woolf un edebi dünyada kadınların erkeklerden geri kalmasının sebeplerini araştırdığı ve bunu bir oda kadar basite indirgeyerek sonuca ulaştığı eseri. haa bu arada kitabı tamamen anlamanız için ingiliz dili ve edebiyatına müthiş hakim olmanız gerekmekte.

    kitabın sadece bir cümlesi kazındı beynime: entelektüel özgürlük ekonomik özgürlüğe bağlıdır.
    1 ...
  10. 1.
  11. virginia woolf'un kadın edebiyatının geri kalmışlığının nedenlerini ortaya dökmek için yazdığı okunası kitap.
    2 ...
  12. 18.
  13. daha önce övsem de normal ve zararsız bir başlıktan yola çıkarak erkeklere tepki göstermesinden ötürü donuza eklediğim yazar. üzdü gerçekten de.
    0 ...
  14. 17.
  15. Dönemsel olarak kadının toplumsal statüsü ve rolüne dair çarpıcı bir çalışma olmakla birlikte, virgina woolf’un metin analizleri şahanedir.
    0 ...
  16. 10.
  17. Her kadının yazarlık yapabilmek adına kendine ait bir odası ve parası olması gerekmektedir. Bu cümleyi okuduysanız kitabı okumanıza gerek yok.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük