Kelebek etkisi yaygın tanımıyla, bir sistemin başlangıç verilerindeki ufak değişikliklerin büyük ve öngörülmez sonuçlar doğurabilmesidir.
(bkz: Edward N. Lorenz)’in bilgisayarında hava durumuyla ilgili hesaplamalar yaparken yaklaşık 1/1000 değerindeki küçük bir değişikliğin oldukça farklı sonuçlar yarattığını farketmesiyle ortaya çıkan bir teoridir.
Bir sistemdeki kelebeğin kanat çırpması gibi küçük bir etkinin, başka bir sistemi alt üst edecek kadar büyük bir sonuç doğurabilmesi oldukça enteresan.
“Amazon ormanlarında bir kelebeğin kanat çırpması, Amerika’da fırtına çıkmasına neden olabilir.”
bu teoriden hareketle “Parça, bütünün habercisidir ve parçadaki her değişiklik bütünü etkiler.” anlayışı oluşmuştur.
Muhteşem bir film.
Cocuklugumun agzi acik izlediğim filmlerinden.tabi o zamanar sizofreniyi bilmedigim icin sahne gecisleri bana cok fantastik gelirdi. Çocuğun ruh hali, o hasta ruhlu baba ve çocuk ayri bir dunyadaydilar sanki.
...
Senin için geri döneceğim.
Anlayamadigim bir film hayır çocuk küçüklüğünde çok ezilmiş onu anladım kopeginide yaktılar. Gençliğinde bu etki tekerrür mü ediyor. Anlamadım yarıda kapatmıştım filmi.
Naparsanız yapın,filmin sonucu bir şekilde boka sarıyor. Yani herkes aynı anda mutlu olamaz izlenimi veren mükemmel bir filmmiş. Bu kadar geç kalmamalıydım izlemek için.
izledikten sonra hayata bakış açımı tamamen değiştiren film. aldığım her karar yaşadığım her olayın bir sonrakini hatta hayatımı nasıl etkileyeceğini düşünüyorum. bende paranoyaklık başlatan film.
illuminati tarafından işkenceye maruz bırakılan ve sonunda illuminatiye köle olmayı kabul eden kişilerde görülen etki. kişi uzun süre işkence görmesinin ardından kontrollü olarak özgür bırakılır. bunun sonunda kurban kişi kendisini bir kelebek gibi hissetmeye başlar. kendisinin bir kelebek olduğuna inanır. bu etki zaman içinde geçer ancak illuminati tarafından yeniden bir zihin kontrolü çalışması yapılarak etki tekrar edilir. işte bu etkiye kelebek etkisi denir.
kucuk bir olayin oldugu yerin, dunyadaki baska bir yerle etkilesime gecmesi ve diger yerleri de tetikleyerek buyumesine denir. bu da quantum fizigiyle aciklanabilir.