bugün

insanın g.tünü paraçalayası geldiği hastalık.
Su için su.
yedikerimden mi nedir, iki gündür bu dertten muzdaribim. ne borç derdi, ne eski sevgili ne de yalnızlık kaldı iki gündür. 1239012 sayılı denememi yapmak üzere az önce tuvalete giriş yaptım. işim uzun olduğunu bildiğimden telefonum yanımda tabi. böyle bir işkence yok. thor'a beni günahlarımdan arındırması ve odin'e beni valhalla'ya alması için dualar ettirdi. sonra oyalanmak için 9gag'de dolaşmaya karar verdim. tam vazgeçip tuvaletten çıkmak üzereydim ki;

görsel

bu arkadaşı gördüm, kabaca çevirmek gerekirse ; "tam vazgeçmek üzereyken neden başladığını hatırla" yazıyodu.
sonuç olarak hala tuvaletteyim..
öncelikle ağır kabızlığı olanlar sinameki otunu kaynatıp içsinler, sadece bir bardak içmeniz yeterli. Uyumadan önce için, etkisini sabaha göreceksiniz. eczanelerde poşet çay gibi satılıyor. ilaçtan daha etkili ve zararsızdır. Fakat sürekli kullanıldığında bağırsak tembelliği yapar. ilaçlar ve sinameki otu kalıcı çözüm sağlamaz.

Kabızlığı kalıcı önlemek için;
Bol sıvı tüketin, çayı kahveyi bir süreliğine kesin.
Her gün bir bardak süt için.
Gece yatmadan önce bir kaşık zeytinyağı için.
Az ekmek tüketin, bolca lifli gıdalarla beslenin. Mercimek, fasulye, domates gibi.
Bol meyve yiyin, akşamları yemek sonrası yoğurt tüketin.
Yumurta ve patates tüketmemeye çalışın.
Her gün 40 dakika yürüyüş yapın, hareketsizlik de kabızlığın nedenlerinden biridir.
Adamı deli eden bir sorundur. Yeterli su içmediğiniz zaman başınıza gelir. Sinirden sağı solu yumruklayabilirsiniz. Ilk iş müshil almaktan geçer.
eğitimin zorunlu olduğu bağırsak sorunu. götünüze kitap okuyun demiyoruz burada (ki bunu da yapabilirsiniz) ama eğitilmesi en az sınava girecek bir öğrencininki kadar sabır ve istikrarlı çalışma gerektiren zorlu bir süreç. bu süreçte, dışkılama isteği ister gelsin ister gelmesin gün içinde seçtiğiniz yarım saatlik bir zaman dilimini götünüze ayırmalısınız. sabah kalkar kalkmaz olur, akşam saatleri uygunum diyorsanız akşam yatmadan önce de olur. ama sabah seansları daha verimlidir. hem gün içinde şişkinliği azaltır hem de geri kalan zamanınızı kaliteli geçirmenizi sağlar. bok deyip geçmeyin, yaşam kaliteniz onun gidişiyle gerçekten artıyor zira. günde yarım saatlik eğitimin size getireceği mutluluk paha biçilemez. eğitim aşamasından sonra zaten eğitilen götünüz her gün aynı saatte sizi uyarıp rahatlamınızı sağlayacaktır.
kabızlık sorunu çeken arkadaşların şeftali ve muzu minimum düzeyde tüketmeleri; kayısı (kuru yaş farketmez), keten tohumu (kavrulmuş, günde bir kaşık), zeytinyağı gibi bağırsakları harekete geçiren gıdaları tercih etmeleri önerilir.
>_<

gibi bir şeydir.
genel olarak haftada 3 veya daha az dışkılama veya dışkılama sırasında aşırı zorlanma olarak tanımlanır.
kabızlığı olanlar sıklıkla tam boşalamama duygusu, ağrılı dışkılama ya da dışkının sert olmasından da yakınırlar.

kabızlık yıllardan beri varsa, genelde doğuştan itibaren edinilen yaşam (lifden fakir gıdalarla beslenme, yetersiz sıvı alımı ve egzersiz) ile ilişkilidir.

ancak kabızlık sonradan ortaya çıkmışsa, dışkıda kan görülmüşse, dışkı kalınlığında incelme olmuşsa organik bir kalın bağırsak hastalığı (kalın bağırsak kanseri gibi) mutlaka ekarte edilmelidir.
kabızlık bazen diyabet, troid bezinin az çalışması, kronik böbrek yetmezliği, parkinson, depresyon gibi hastalıklarla veya tansiyon ilaçları, antidepresanlar, demir ve kalsiyum ilaçları gibi bazı ilaçlarla da ilişkili olabilir.

bu alarm semptomları yoksa ve kabızlık yıllardır varsa sabahları aç karnına 1-2 bardak su içmeleri (günde en az 2 lt sıvı), her gün bir kaç adet kuru kayısı, incir gibi lifden zengin gıdaları ve normal ekmeğin yanında kepek ekmeği yemelerini, sebze, meyve ve zeytinyağlı yiyecek tüketimini artırmaları, düzenli egzersiz (en basitinden uzun yürüyüş)ve son olarak da her gün aynı saatlerde 3-5 dakikadan fazla ıkınmamak üzere tuvalete gitmeleri önerilir.

tüm bunlar da işe yaramıyorsa kalın bağırsak örtücü tabakasına zararlı olmadığı bilinen müshil ilaçları verilebilir.

nadir olarak kalın bağırsakların tamamında veya çıkış bölgesinde çalışma bozukluğu olduğu düşünülürse veya saptanırsa fonksiyon düzenleyici ilaçlar verilebilir veya " biyofeedback " denen yöntemle dışkılama alışkanlığı kazandırılabilir.

kaynak: "egede sağlık dergisi"
dr. abdullah okan
gastroenteroloji uzmanı
tuvalette fayans saymak, fayanslara isim takmak gibi aktivitelere başlanmasına zemin hazırlayacak durumdur. daha da uzun sürerse, tuvaletin hacmi, metrekaresi falan da hesaplanabilir.
Sabahları aç karnına kuru kaysı Yenilirse geçecek olandır.

3 tane yemeniz bile yeter.
Ama fazla abartmayın
Yoksa Gün içerisinde bi kaç kere tuvalete girip cırtlarsınız alim allah..
götünün grev yapması
götvereninde lokavta gitmesi..
insanın bazen tuvalette kendi kendine 'ne güzel sıçıyorum lan'deme sebebi olur.
mübarek ramazan günlerinde nirvanaya ulaşan bir biyolojik hata.
kabızlık sona erdiğindeki mutluluk paha biçilemez..
tuvalette acı dolu bekleyişler hengamesine kabızlık dinür.

http://galeri2.uludagsozl...onda-oturmak_504874_m.jpg