1960 doğumlu,türk edebiyatına puslu kıtalar atlası,kitab-ül hiyel,efrasiyabın hikayesi ve amat gibi kitapları kazandırmış olağanüstü bir yazardır.Halen ege üniversitesinde öğretim görevliliği yapığı tahmin edilmektedir.Puslu kıtalar atlasındaki karakterlerden birini kendi adından dolayı uzun ihsan diye adlandırınca tarafımızdan da öyle isimlendirilmeye başlanmıştır.
felsefeci ve tarihci. ikisi birden olabilmis bir insan. ama akademik manada hangisi uzerinde ihtisasi var tam bilmiyorum. prof. dr. unvanlarina da sahip yanlis hatirlamiyorsam.
Kitaplarında tarih içerisinde sizi bir yolculuğa çıkartırken bir taraftan da sıkmadan felsefi tartışmasını da yapabilen, akıcı bir dile sahip aynı zamanda da akademisyen olan Türk Edebiyatının kazancı şahsiyet.
tarihimizde sadece hucum edilip bi yerleri işgal edildiğini anlatmadan da roman hikaye yazılabileceğini bize gösteren büyük bir üstaddır ihsan oktay anar .
Türk edebiyatında böyle bir üstatın bulunmasından dolayı gurur duyduğum, Türkiyede'de böyle insanlarda yetişebiliyormuş dedirten Tolkien tadında yazar. 2 dakikada okuduğum her sayfadan sonra beni 5 dakika alıp götüren Uzun ihsan efendi. Nasıl bir hayalgücüne sahiptir ve nasıl bu kadar fevkalade bi anlatım yeteneğine sahiptir anlamış değilim. Önünde saygıyla eğiliyorum.
ortalıkta gözükmeyi sevmeyen bir adamdır kendileri. şahsına münhasır yazarlardandır. dili ve anlatımı benzersizdir. zengin felsefe, tarih ve edebiyat bilgisiyle yoğurduğu hayalgücünün izlerini eserlerinde görebilirsiniz.
Her "abi, bana bir kitap önerir misin, heyecanımı yeniden kazanmam lazım?" diyene ilk olarak adını andığım, "Orhan Pamuk nobel alırsa ihsan Oktay rahmetli Nobel'i diriltir!" iddalarıyla kendisine olan hayranlığımı dile getirmeye çalıştığım yazar. Efrasiyab'ın Hikayeleri'nde "Müzekker delikanlı" ve "Meğer Salih benmişim!" hikayelerini örnek olarak inceleyebilirsiniz.
kitapları okunamayacak kadar ürpertici olan kişidir. rendekar onun kitapları hakkında "kendinizi kaptırırsanız mide ağrısı dolu en az 3 gece sizi bekliyor" der
kitaplarından birini alıp okumamın ardından ikinciyi, ardından üçüncüyü aratıp ve en nihayetinde beni 2005 kışında "çıksın yeni kitabı noolur" zikrine gark eden amat'ı alıp dört nala okumama sebebiyet veren yazar.
arkadaşlarımdan son aldığım duyumlara göre çok kötü bir hastalıkla cebelleşiyormuş. ve haftada birkaç gününü hastanede geçirmek zorunda kalıyormuş. yanılmıyorsam sara.
puslu kıtalar atlası adlı eseri gerçekten güzel olan yazar.
efrasiyab'ın hikayelerinin sahne uyarlamasını izledim, çok kötüydü (engin cezzara rağmen), bu kötülüğün esere uyarlama esnasında yapıştığını umuyorum.
aynı bölümde birlikte çalıştıkları bir hocadan mayıs 2007 tarihinde alınan bilgiye göre kanser değil epilepsi hastası olan, bu yıl ege üniversitesinde yapılmış olan tufob felsefe öğrencileri kongresi'nde göremediğimiz kutsal kişilik.
bu arada... amat'ın filmi çekilsin kardeşim. puslu kıtalar atlası'nı mustafa altıoklar sıçacakmış diye bir söylenti vardı bir ara, o da * güme gitti.
bugün itibariyle suskunlar adlı yeni bir kitap çıkarmış ve günümü aydınlatmış yazardır. allah uzun ömür versin, türk edebiyatının başından eksik etmesin.
arkadaş, adam durdu durdu kitap çıkardı gene. resmen günümü şenlendiren adam* oldu. yarın-öbürgün ben gelir burda, ağzımdan salyalar akarak yazarım bir şeyler. yer tutmuş olayım.