Yazarlardan en az bir tane kitap önerisi beklediğim başlık.
Kürk mantolu madonna
Din bu
Kardeşimin hikayesi
intihar dükkanı
Toprak ana
Olasılıksız
Kumarbaz
Şu çılgın türkler
Böyle başlıkları görmek güzel. Ancak tavsiyede bulunanların ufak da olsa neden tavsiye ettiğini yazması iyi olur kanaatimce. Haa bu tarz başlıklara benim de direkt tavsiyeleri yazdığım oldu ama doğru olan bu yöntem değil tabi.
Yaşar Kemal'in betimlemeleri ile romandaki mekânları zihnimizde canlandırabildiğimiz, konar göçer Yörüklerin yaşantısının anlatıldığı, hızır ile ilyas'ın buluşmasının (hıdrellez) ilgi çekici şekilde işlendiği bir romandır.
iki kitap olmaz mı hatta üç...
Fareler ve insanlar
Cyrano De Bergerec
Büyük Romulus
Biz Aşağıda imzası Bulunanlar
Aslında kitap tavsiye etmem. Her i
nsanın zevki birikimi farklıdır. sevdiğim kitaplardan ilk aklıma gelenler.. açlık veba suç ve ceza......
Beni ve düşüncelerimi en derinden etkileyen kitaplardan biridir. Her zaman da aklıma ilk gelen tavsiyedir.
Lübnan'da iç savaş çıktıktan sonra iki yakın arkadaştan biri ülkesini terk eder, diğeri ise kalıp savaşır. Yıllar sonra ise tekrar lübnan'da bir araya gelirler, birbirlerini suçlarlar... Biri diğerini vatan haini, korkak ve kaçak olarak görürken, diğeri ise onu eli kanlı bir savaş militanı olmakla suçlar. Onlar iç hesaplaşmalarını yaparken Bu arada siz de vatan, millet, din, aidiyet, ülke, ahlak ve savaş hakkında harika anekdotlar okursunuz.
Çok güzel bir şekilde bitiyor kitap...
" geldim, gördüm, hayal kırıklığına uğradım. " Diyor maalouf. Hala unutamadım.
Okurken gerçek manada huzursuz olacağınız ancak bitirdiğinde size farklı bakış açıları kazandıracak nitelikte bir kitap. Livanelinin kalemini çok beğeniyorum zaten, değindiği konu da etkileyici ve sürükleyici.
Onu beğenirseniz de
Amin maalouf--doğunun limanları
Okurken nedense kalemini livaneliye benzettim. Sanırım ikisinin de dilinin sade olması ve kimlikler üzerinden yapılan ideolojik siyasetin savaş getirdiği (özellikle doğunun limanlarında daha fazla) bize gösteriyor.
iki kitabın sonunda düşüncelerim aynıydı. biz sınırlarımızı kendimiz belirliyoruz. Ancak ne olursa olsun dil, din, ırk bizi biz yapmaktan alıkoymamalı. insanı insan olduğu için, değerli olduğu için sevmeliyiz.
türkiye'nin orta demokrasi sorunları ve çözüm yolları.
av. mehmet gün tarafından 2018 de kaleme alınan çok değerli bir kitap.
yargı, hesap verilirlik, temsilde adalet konuları demokrasinin önünde en büyük engel. bu konular aşıldığı sorunlar giderildiğinde demokrasi diye bir tartışma artık en önemli konu olmaktan gündemi işgal etmeyeceği sorunların kendi iççiinde çözümlerini de ortaya çıkararak kurumlar kendi sorunlarını çözecği geçerli yasalar ile yapılacak iyileştirme çözüm önerileri örnek yasalar ile dünya örnekleri ile işlenmekte.