bugün

başa gelen her müsibetten sonra sağdan soldan yükselen ve bir süre sonra kabak tadı vermeye başlayan boş söylem.

(bkz: hayırlısı olsun)
ardından işaret parmağını alnın bir ucundan diğerine gezdirmek suretiyle "şurda ne yazıyosa o" denilmesi muhtemel tepki.
(bkz: kadercilik)
diyecek ve yapacak bişey kalmadığında imdata yetişen kelimedir. uzun söylenişi bana göre yaşayıp görelimdir. konuşacak çok şey vardır ama konuşacak derman kalmamıştır. bu kelimeyi kullananlarda yaşlılık belirtisi kendini göstermeye başlamıştır artık.
(bkz: her şeyin wirelessı)
konuşmada tıkanma anında söylenen temmenni.

misal;
-ercan benimle çıkar mısın?
+...(kız teklif ediyor ama çirkin lan bu)
-hı?
+hayırlısı?
can dündar'ın (19.11.2009) milliyet gazetesi'ndeki köşe yazısı.

http://www.milliyet.com.t...%20D%C3%BCndar&ver=15
içeriğinin aksine başından savma amacıyla kullanılan dilek içerikli sözdür. ateşli ateli bir şey anlatılır karşı taraftan direk hayırlısı lafının gelmesiyle olay yalan olur.
zamanında dili sütten feci yanmış insan söylemidir. diretmemeyi öğrenmiştir.
en güzel dua'lardan birisidir.
memleket şer ile dolmuş; hala yurdum insanı bokunda boncuk arar gibi, her olan bitende hayır aramakta. savaş çıksa hayra yoracak bir toplumumuz var.
teselli cümleciğidir. bunun bir de kısmet versiyonu bulunur.
çok istediğimiz bir şeye ulaşamayınca sığındığımız limandır hayırlısı..
üzülmüyorum...
bir gün diner elbet gönlümdeki derin sızı.
hep hayırsız değil ya bu insanlar;
bir gün beni de bulur hayırlısı...
*
hele su sınav gunlerınde en cok duydugum kelıme.
insanın kendisini avutmak için söylediği kandırma sözü. ulan hayırlısı diye diye buralara geldik arkaya baktığımda hiçbişeyde istediğim gibi gitmemiş bu mu hayır ? şer lan bu şer !!
kader, kısmet, mukadderat üçlüsüyle birlikte muhteşem bir kombin oluşturur, her derde devadır.
"Hayırlısı demenin diyebilmenin rahatlığına sığınmak ne güzel" tarık tufan çok güzel söylemiş.
(bkz: hayırlısı be gülüm)
konu ilginizi çekmiyor veya artık muhabbetten sıkılmışsanız veya söyleyecek lafınız kalmamışsa tam da yerine oturan laf.

fazla kullanmayın bagımlılık yapıyor.
hayrı anlamak ya da anlamamak, neye tekabül ettiğini bilmemek ama onu temenni etmek anlamında kullanılan tek kelimelik koca bir cümle..
hayırlısı kelimesini telafuz eden kişiye nasıl olursa hayırlı olmuş olur sorusunu yöneltin, alacağınız cevap genelde, hayrı beklediği yeri işaret eder. bir tevekkül ya da teslimiyet olmak zorunda mıdır ya da teslimiyetse bu sözcük; ne olacaksa olsun artık diyen bir sevgilinin teslimiyeti midir yoksa mermisi bittiği için elleri kaldıran bir gangsterin teslimiyeti midir bilinmez. uçurumdan düşmek üzereyken bir dala tutunan temel'in duyduğu, ben senin rabbinim bana güven ve bırak kendini aşağı şeklinde yaklınanan sese, ey rabbim sana geliyorum diye karşılık vermesidir belki de.. nefsine zor gelen hakkında hayırlı olandır diyene kulak verirsen ''hayırlısı'' kelimesini ifa etmiş olur musun? bence istediğin bir şeyin olmasıyla olmaması senin için eşit değer taşıyorsa hayırdasın önerisi daha zor bir büyüme çabasıdır. ama hayırlısı derken için cız eder ya; ruh, bu çileden keyif alır da ruhun duymaz.
Bir işin hayır ile sonuçlanması için edilen bir duadır.duamız olmasa ne ehemmiyetimiz vardır.Mütevekkil olmaktır. Nefsin müteekkil olmasını ruhun yıpranmasını engelleyip sizin hayır gördüklerinizde şer,şer gördüklerinizde hayır vardır hadis i şerifiyle yola koyulmaktır.
Söylenecek söz kalmadığında, dudaktan dökülen tek sözdür; 'HAYIRLISI'.

alıntı.
kişi için iyi olandır.

hayır genellikle olumlu olan şeyler için kullanılır ve öyle olduğu sanılır fakat hayır olumsuz olan olaylarıda kapsar.
kişi için uygun olandır hayır.
ne güzel kelimedir, önlem alınmış, emek verilmiş,
ve gerisi yüce makama havale edilmiş...