bugün

görsel
duyduğum en saçma ve en nefret ettiğim insanın kendini avutma yöntemi. bir işi başaramadığınızda da çevrenizden bunu duyarsınız "hayırlısı", "hayırlısı buymuş". bunu söyleyenin ağzına kürekle vurmak istiyorum.
Belkide çoğu hüsran ve hayal kırıklığı, Onca yaşanan şeylere karşı biraz kırık biraz buruk da olsa yinede isyan etmeden dilden dökülen Teslimiyet ve rıza içeren kısa ve öz dua. Kim bilir belki böylesi daha hayırlıdır. Buna da şükür, Allah beterinden korusun.
Bir kelime bu kadar derin olabilirdi. Bazen muhabbetten kaçmanıza yardımcı olur bazense istediğiniz bir şey olmayınca teselli kelimeniz. Seviyorum bu kelimeyi.
söyleyen kişinin ağzına kürekle vurma isteği uyandıran züğürt tesellisi.

birilerine her şey altın tepside sunulurken diğerleri dişleriyle tırnaklarıyla kazıyarak hak ettikleri yere gelmeye çalışırlar. sonra hak eden ama torpili/dayısı olmayan insanlara "hayırlısı" denir. baştan savma cümlesidir. "siktir git" anlamına gelir.

bu kocakarı zırvasını söyleyen tiplerden uzak durun. ananız babanız bile olsa dert anlatmayın. gerekirse kendi etinizi kesip yiyin ama kimseye minnet etmeyin. insan böyle böyle olgunlaşıyor. kimse yüreğinizdeki közü söndürmez.
bir iş için çabalayıp artık tevekküle bıraktığında söylenmesi güzel olan söz.
Belirsiz olan durumlar için kullanılan anahtar kelimedir.

Bir de muhabbet ettiğin kişinin anlattıkları pek umrunda değilse, yorum yapma zahmetinden kurtarır.
Son 1 ayda en sık kullandığım kelime .
Cok sık kullandıgım kelime.
iş güç evlilik konuşulan ortamlarda muhabbeti bir çırpıda kitleyiveren muazzam bir temenni sözcüğü.
türk halkı olarak cümlelerin sonuna koymazsak olmazımızdır.
Hayırlısı ne güzel kelimedir. Gayret edilmiş, önlem alınmış ve gerisi Takdir-i ilahi'ye bırakılmış...
Bazen tesellidir. Hayırlısı değilmiş inancıyla acının şiddetini dindirme amacı güden kelimedir.
Bazen teslimiyettir. Nasip olmamışlar için söylenir.
Uzun bir kelimedir. Hayırlısı aslında çok uzun kelimedir..Açıp baksa manayı,ne sevgiler,ne kanamalar,ne hasretler,ne bekleyişler,ne yaralar,ne umutlar çıkar.
ne güzel kelimedir, önlem alınmış, emek verilmiş,
ve gerisi yüce makama havale edilmiş...
kişi için iyi olandır.

hayır genellikle olumlu olan şeyler için kullanılır ve öyle olduğu sanılır fakat hayır olumsuz olan olaylarıda kapsar.
kişi için uygun olandır hayır.
Söylenecek söz kalmadığında, dudaktan dökülen tek sözdür; 'HAYIRLISI'.

alıntı.
Bir işin hayır ile sonuçlanması için edilen bir duadır.duamız olmasa ne ehemmiyetimiz vardır.Mütevekkil olmaktır. Nefsin müteekkil olmasını ruhun yıpranmasını engelleyip sizin hayır gördüklerinizde şer,şer gördüklerinizde hayır vardır hadis i şerifiyle yola koyulmaktır.
hayrı anlamak ya da anlamamak, neye tekabül ettiğini bilmemek ama onu temenni etmek anlamında kullanılan tek kelimelik koca bir cümle..
hayırlısı kelimesini telafuz eden kişiye nasıl olursa hayırlı olmuş olur sorusunu yöneltin, alacağınız cevap genelde, hayrı beklediği yeri işaret eder. bir tevekkül ya da teslimiyet olmak zorunda mıdır ya da teslimiyetse bu sözcük; ne olacaksa olsun artık diyen bir sevgilinin teslimiyeti midir yoksa mermisi bittiği için elleri kaldıran bir gangsterin teslimiyeti midir bilinmez. uçurumdan düşmek üzereyken bir dala tutunan temel'in duyduğu, ben senin rabbinim bana güven ve bırak kendini aşağı şeklinde yaklınanan sese, ey rabbim sana geliyorum diye karşılık vermesidir belki de.. nefsine zor gelen hakkında hayırlı olandır diyene kulak verirsen ''hayırlısı'' kelimesini ifa etmiş olur musun? bence istediğin bir şeyin olmasıyla olmaması senin için eşit değer taşıyorsa hayırdasın önerisi daha zor bir büyüme çabasıdır. ama hayırlısı derken için cız eder ya; ruh, bu çileden keyif alır da ruhun duymaz.
konu ilginizi çekmiyor veya artık muhabbetten sıkılmışsanız veya söyleyecek lafınız kalmamışsa tam da yerine oturan laf.

fazla kullanmayın bagımlılık yapıyor.
(bkz: hayırlısı be gülüm)
"Hayırlısı demenin diyebilmenin rahatlığına sığınmak ne güzel" tarık tufan çok güzel söylemiş.
kader, kısmet, mukadderat üçlüsüyle birlikte muhteşem bir kombin oluşturur, her derde devadır.
insanın kendisini avutmak için söylediği kandırma sözü. ulan hayırlısı diye diye buralara geldik arkaya baktığımda hiçbişeyde istediğim gibi gitmemiş bu mu hayır ? şer lan bu şer !!
hele su sınav gunlerınde en cok duydugum kelıme.