en iyi mühendislik

entry141 galeri0
    90.
  1. Önceki sayfalara bakmadım ama galiba işletme mühendisliği veya matematik mühendisliği insanların pek sikinde değil. Ama bu bölümlerden mezun olan tüm tanıdıklarım şu anda paraya para demiyorlar.
    0 ...
  2. 89.
  3. Elektrik-elektronik, insaat, makine muhendisligidir. Gerisi bos.
    1 ...
  4. 88.
  5. fizik mühendisliğidir. biyomedikal müh. masteri ise çileğidir.
    0 ...
  6. 87.
  7. 86.
  8. 85.
  9. 84.
  10. Endustri, makine , elektrik- elektronik ve bilgisayardir.
    3 ...
  11. 83.
  12. 82.
  13. 81.
  14. önce temiz hava alabileceğin bir noktaya git. oksijen gitmeyen o kafana oksijen gitmesini sağla. sonra bir işi seviyorsan yapman gerektiğini anlamaya çalış. kurulu sikilesi düzenin kölesi olmak,para kazanıp mevki makam sahibi olmak için okuma. "tek gerçek para amaa yaaaağğğhh" diyen yarak kafalıları dinleme. ağzını siktiklerim.
    0 ...
  15. 80.
  16. makine mühendisliğidir. lakin dikenine katlanmaktan gülünü sevemeyeceginiz bir bölüm olma özelliğini kendinde barındırma ayrıcalığına da sahiptir.
    1 ...
  17. 79.
  18. 78.
  19. 77.
  20. 76.
  21. toplum muhendisligidir. ama son 12 yildir bi halta yaramamaktadir.
    0 ...
  22. 75.
  23. 74.
  24. Makine üzerine yüksek lisanslı kontrol mühendisliği olabilir.
    0 ...
  25. 73.
  26. harita mühendisliği, inşaat mühendisliği ve iyi bir üniversitede okumak kaydıyla endüstri mühendisliğidir.
    0 ...
  27. 72.
  28. ortalık kum gibi makine mühendisi kaynadığından makine mühendisi değildir.

    Şöyle bir genel mühendisliklere göz atıp incelediğimizde:

    makine mühendisliği en temel mühendisliklerden biridir zaten temelde her şey inşaat mühendisliği ve makine mühendisliğine dayanır, çünkü elektrik mühendisliği ilk olarak elektro mekanik mühendisliği daha sonra elektrik mühendisliği olarak ortaya çıkmıştır.
    http://www.emo.org.tr/ekl...a042908a_ek.pdf?dergi=429

    daha sonra gelişen yarı iletken teknolojisi ile devre kartları küçülerek elektrik mühendisliğinin çocuğu sayılan elektronik mühendisliği oraya çıkmıştır. 20.yy ortalarında ilk bilgisayarların icadıyla birlikte bilgisayar mühendisliğine ihtiyaç duyulmuştur, bilgisayar mühendisliğinden de yazılım mühendisliği çıkmıştır. Makine mühendisliği gerçekten bakıldığında en temel mühendisliktir bu yadsınamaz bir gerçektir. ama en temel mühendislik olmasından kaynaklı çok fazla mezunu var ve gelişen teknolojiler artık sadece makineden oluşan yapıların azaldığını göstermektedir ve piyasada çalışan makine mezunları da aldıkları eğitimin artık yetmediğini, eğitimlerinin elektronik ve bilgisayar bilimlerinden yana zayıf kaldığını bunun zararını piyasada gördüklerinden şikayetçiler. Bakıldığında ortalık zaten makine mühendisi kaynamaktadır, bu zaten büyük bir dezavantajdır birde bunun üzerine gelişen teknoloji karşısında artık klasik makine mühendisliğinin işlevini yitirdiğini görmek çok zor değildir.

    Elektrik mühendisliği ise (eğer sadece elektrik mühendisliği okumuşsa) yaptığı iş bakımından ne kadar makineden doğmuş olasada temel mühendislik sayılır hemde alanları diğer alanlarla çok fazla haşır neşir değildir çünkü yüksek gerilimle uğraşan bir mühendislik dalıdır, yani elektrik karşısında daha avantajlı bir enerjimiz şu an için olmadığından elektrik üretim ve dağıtım konusunda her zaman ihtiyaç duyulan bir mühendisliktir, türkiyede mezunu azdır, ihtiyaç vardır hele ki dünyaya baktığımızda en büyük sorunlardan birisi enerji ihtiyacı olduğundan en çok ihtiyaç duyulan meslek dallarından biriside elektrik mühendisliğidir.

    elektrik ve elektronik mühendisliği, arkadaşlar bu mühendislik bir tek türkiyede var sanırım benim araştırmalarım onu gösteriyor yani dünyada elektrik ve elektronik mühendisliği diye bir bölüm yok ya elektrik mühendisi olursunuz ya elektronik, hem elektrikten anlayayım hem elektronikten anlayayım gibi bir durum söz konusu değildir, zaten piyasada çalışan arkadaşlarda, okuyan arkadaşlarda bilir, elektronik zaten apayrı bir derya deniz ki sizin 4 senelik eğitiminizde tutup elektronik mühendisi kadar elektronik bilmenize imkan yok. piyasaya bakınca mezunuda makine mühendisliği ile yarışır durumda, genelde puanı yüksek arkadaşlar bu bölümü seçiyor zaten öss denen saçmalık kimsenin yeteneğine ve hayallerine bakmıyor tamamen 20 günlük saçma sapan bir tercih döneminde hayatının kararını verip seçiyorlar bölümleri, velhasıl kelam bu mühendislikte kendinize bir alan seçip o alanda uzmanlaşmanız gerek.

    Bilgisayar mühendisliği, piyasada açık konuşmak gerekirse en piç olmuş meslek dalıdır, çünkü 2 satır kod yazıp piyasada bilgisayar mühendisiyim diye dolaşan adam kaynıyor, meslek odaları daha çok sahip çıkmalı böyle bir mesleğe, bir iki kursa gidip 2-3 program yazınca kendini mühendisle kıyaslayan adamlar yüzünden meslekten soğunabilir ben olsam kavga bile ederim kaldıramam, güzelim meslek türkiyede ayaklar altına düşmüş vaziyette, eğer bilgisayar mühendisi olacaksanız alanınızda uzmanın uzmanı olmanız gerek yoksa pek ekmek yiyemezsiniz bu meslekte sakın okurken okuldan eve, evden okula yapmayın kendinizi geliştirebildiğiniz kadar geliştirin piyasa kurtlar sofrası olmuş çünkü işi zor bu mesleği seçenlerin ama parası iyidir bu meslekte kısa yoldan güzel paralar kazanabilir, tabi yeteneğiniz varsa.

    kontrol mühendisliği ve mekatronik mühendisliği, bu iki mühendislik genelde elektronik yazılım ve makine mühendisliklerinin uygun ( ne kadar uygun olduğu tartışılır ) bir şekilde birleşiminden oluşmuştur, ama nedense hiçbir bilgisayarcı ve elektronikçi bu mesleklere çamur atmazsan makine mühendisliği okuyan arkadaşlar ve mezunlar bu meslekleri yerden yere vurmak için ellerinden geleni yapıyorlar, hepsinin ağzından ezberlenmiş gibi
    " hem makine bilecek hem elektrik hem bilgisayar bilecek ohoo biz boşunamı okuduk madem kolay bu kadar "

    diye gerzekçe, düşüncesizce, bakkal hesabı yapar gibi konuşmaları tamamen saçmalıktır, neyse mesleklere baktığımızda türkiyede her ne kadar yeni olsada dünyada 40 senelik bir geçmişe sahip bir mühendislik dallarıdır, ve gerçekten herşeyden biraz biraz değil bayağı bir öğretirler adama örnek veriyorum normalde AC ve DC devre analizleri ayrı dönemlerde anlatılırken tek dönemde .rar yapıp yutturulur öğrencilere, piyasaya baktığımızda mezunu azdır,piyasa otomasyoncuyu otomasyon yapması için değilde her işten anlar gözüyle baktığı için çok sever bu mühendislikleri ama yanlıştır her işten çok iyi anlamaz ama otomasyondan çok iyi anlar. ayrıca robot teknolojileri üzerine çalışma imkanınız da vardır türkiye de pek piyasası olmasada yurt dışında acayip önem verirler bu konuya hele birde yüksek lisans yapıp yurt dışına açılabilirseniz iyi paralar kaldırabilirsiniz bu meslekte, türkiyede de standartların üzerinde yaşatır bu meslek en azından çalışanlar bizzat kendileri böyle söyler bir daha olsa bir daha okurum denen bölümlerdir, mezun olup da keşke okumasaydım bu bölümü diyen yoktur bölüm çok aşırı zordur, 4 senede bitiren sınıfın %10-20'sini geçmez, sabır ister emek ister sevgi ister aşk ister yoksa göte girer.

    efendim çok konuştuk, yanlışımız hatamız varsa özel mesaj atıp uyarabilirler eleştiriye açığım her zaman, ama son olarak bir konuya daha değinmek istiyorum, eğer bir öğrenci össden çıktıktan sonra o tercih döneminde tercihlerini

    -tıp
    -eczacılık
    -elektrik-elektronik müh.
    -makine müh.
    -bilgisayar müh.
    -harita müh.
    vs, vs

    saçma sapan birbirinden alakasız bir şekilde doldurmuşsa o adamdan o mesleğe hayır gelmez o adam o mesleği istediği için değil mecbur kaldığı için gelmiştir kimse kimseyi kandırmasın, kendinizi de kandırmayın, sonra bu mesleklere girip mesleğin gerektirdiği gibi davranmayıp çalışmayıp kendini geliştirmeyip, okulda aldığı 2 saat autocad dersiyle ben tamamım ya mühendis oldum diyerek ortalıkta dolaşırsa kusur bakmayın ama o adam babayı alır, ha alır 800 liraya köpek gibi çalıştırırlar sonra ağlamasın neden böyle oldum diye, görüyoruz sağda solda "bu meslek yapılmaz yeaaa" diye ağlıyorlar, arkadaşlar diyeceklerim bu kadar herkes gönlünden geçen mesleği yapar inşallah.
    1 ...
  29. 71.
  30. makina mühendisliği diyenlere ve kendilerinden başkalarına mühendis demeyenlere gülüp geçen mühendislik anlayışıdır.

    iyiden kastımız nedir? zor olmasıysa evet makina mühendisliği zordur o halde hayhay buyrun iyi deyin.

    giriş puanının yüksek olmasıysa, (odtü-bilkent-boğaziçi seviyesi için)* elektrik-elektroniktir ki iyi de bir mühendisliktir, fakat giren öğrenciler genelde "en yükseği bu, buna girmeliyim" kafasındadırlar.

    bilgisayara ilgiliyseniz, (ilgili dediysem, daha liseye başlamadan kodlama dili öğrenmeye başlayacak kadar ilgili insanlar var) bilgisayar mühendisliği elbette.

    ya ben makinayla bilmemneyle kodlamayla uğraşamam ben mühendis olayım, geliştireyim, fikir üreteyim, iki işe yarayayım, problem çözen eleman olayım diyorsanız, endüstri mühendisliği.

    inşaat mühendisliği de iyidir ama zordur. Okuması zor olduğu gibi, çalışma hayatı daha zordur.

    Bu saydıklarım süper lig arkadaşlar.

    Diğer mühendislik alanları bunlardan çalma-çırpma toplama. Mesela kontrol sistemleri mühendisliği diye dandik bir bölüm açtılar. Elektrik-elektronik mühendisliği'nin alt alanı.

    Her neyse girdiğiniz bölüm kadar, üniversiteniz de önemli. Boğaziçi-Bilkent-Odtü-Koç-Sabancı gibi üniversitelerden mezun değilseniz, işsiziz diye ağlamayın. Öğretmenlik yazaydınız o zaman. Hadi belki yıldız teknik ve itü de azıcık uçlarından kabul edilebilir.

    Ayrıca en iyi mühendislik diye bir şey yoktur, iyi mühendis diye bir şey vardır. Bunun için de iyi bir mühendislik eğitimi, mühendislik disiplinine yatkınlık, alanına hakimiyet ve işini sevme şart.
    3 ...
  31. 70.
  32. mühendislik okumama rağmen her mühendislik alanından arkadaşım var. uçak, kimya, makina mühendisliği her zaman asil olandır bunları takip eden gıda mühendisliğidir.
    0 ...
  33. 69.
  34. makina Mühendisliğidir.

    atanamamaktan mütevellit bu yıl össye girip mühendis olmaya çalışacağım. makina olmaz, ki olmasin zaten onca erkeğin içinde kafayı yerim, maden, gıda, ziraat gibi mühendisliklerde şansımı deneyeceğim.
    1 ...
  35. 68.
  36. Eğer tartışılan ülke Türkiye ise Makine mühendisliğidir. Yurtdışında da öyle gerçi.
    2 ...
  37. 67.
  38. iyi mühendislik değil iyi üniversitedir.
    1 ...
  39. 66.
  40. gerçekten mühendislik eğitimi cehaleti almıyormuş onu gösteren tartışmadır.adam robotik te benim oda benim diyor şaka gibi.bahsettiği her alanda beyin işlevini gören parçaların tasarımı elektronik mühendislerine aittir.daha ileri teknoloji diyorum adam biz basit parça yapmıyoruz diyor.bugün attığın füzenin hedefe gitmesini sağlayan sistem bu adamların elinden çıkıyor.s .herşeyi bir üst levele çıkartıyoruz teknolojik olarak almıyor kafa demekki zorlamanın anlamı yok.
    kontrol ve otomasyon da sizin he gardaşım he.
    http://www.kom.yildiz.edu...4/Lisans%C3%BCst%C3%BC/27
    http://www.kontrol.itu.edu.tr/
    ülkenin iki teknik üniversitesinde kontrol ve otomasyon mühendislikler elektrik elektronik fakültesine bağlıdır.araştırın öğrenin sonra konuşun.hiçbir alan birbirinden kopuk değil lakin bazı arkadaşlar daha yazılanı okuyup anlamaktan acizken daha çok laf dökeriz burda.

    edit : beyinsizlerin bayrak sallayanı arkadaşlar dünya üzerinde genel kontrol eğitiminin hangi departmanlara bağlı olduklarını iyi araştırsınlar.dünyanın her yerinde diyen arkadaş daha bir dikkatli baksın.
    http://www-control.eng.ca...brary/Control_VL.html#usa

    ders içeriklerine iyi baksınlar kullanılan kitapların yazarlarının hangi alanlardan olduklarına iyi baksınlar sonra gelip konuşsunlar.control teorisinde kullanılan birçok kitabın yazarı gene f. franklinin hangi alandan olduğuna iyi baksınlar.gene diğer yazarların hangi alandan çıktıklarına iyi baksınlar sonra konuşsunlar.
    mühendislikler elbette iç içedir bir sistemi dizayn ederken kullandığın sensörlerden tut kullandığın yazılıma kadar hepsi farklı mühendislik bilgisi gerektirir.biz kalkıp demiyoruz ki makina dan bağımsızdır ama siz öyle bir yazmışsınız ki yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali insana pes dedirtirsiniz.
    bunca yılın control disiplinini de makine ye yamadınız helal olsun...

    edit2 : abd de eğitimin ne kadar complex olduğunu dünyada ayrı verilen birçok dalın orda beraber verildiğinin bilmemek için cehalette mazaret değil.bu kontrol disiplinini makineye ait yapmaz.dünyanın her yerinde diyenlere selam olsun
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük