bugün

malesef gelecegi pek parlak olmayan bölüm. (bkz: tecrübeyle sabittir)
işletmelerin teknik kadroları ile sosyal bilimler eğitimi görmüş işletmeci kadroları arasındaki bağı kurabilecek yönetim elemanları yetiştirme amacına yönelik bir eğitim verilen bölüm.

işletme mühendisi,fabrikalarda üretim faaliyetleri ile ürünün pazarlanması ve maliyetin hesaplanması gibi işletme faaliyetleri arasındaki eşgüdümü sağlar, üretimin planlanması için malzeme, insan gücü, para ve zamanın en ekonomik biçimde kullanılması için gerekli düzenlemeleri yapar.fabrikalardaki üretim birimlerinde,işletmelerde, atölyelerde planlama, pazarlama ve finansman bölümlerinde görev alabilirler.ayrıca,işletmecilere oranla çok daha fazla sayısal yöntemler kullanır;endüstri mühendislerine göre ise işletmenin mali ve beşeri yönetimine çok daha fazla katkıda bulunurlar.

türkiye de sadece itü de bulunur. 1977 yılından beri programını sürdürmektedir.

(bkz: itü işletme mühendisliği)
işletme bölümünden ne farkı olduğu muallak olan bölüm.

itü açarsa mühendislik açar.
mezunlarının kpss'ye girip kaymakam olabildikleri bölüm.
kaynak için bkz:http://www.sarayduzu.gov.tr/kaymakamimiz.html
vakıf üniversitelerinde ilk kez beykent üniversitesi* tarafından açılan son dönemin moda bölümlerinden birisidir.
(bkz: endüstri mühendisliği)
işletme bölümü ile karıştırılan bölümdür.

hangi bölümü istiyorsun diye sorduklarında işletme mühendisliği deyince "aaa ortalık işletme mezunu dolu ayol" gibi cümleleri duymaktan ciğerim soldu..
boğaziçi işletmeye gidemeyen sayısalcılar için teselli ikramiyesidir.
"Benim işletmeci bacılarıma zorla mühendislik okuttular."
ilk senesinde dünyadaki çeşitli "engineering management" ve "management engineering" programlarının ve içeriklerinin araştırtıldığı bölümdür. zira ömrünüz boyunca duyacağınız "işletme mühendisi ne yapar?" sorusuna cevap vermeye hazırlıklı olmalısınızdır.
ayrıca yeni değildir, 1977'den beri itü'nün bölümleri arasındadır.
lan mühendisliği ayaklar altına aldılar.
her bokun mühendisliği çıktı.
yeter amk ya.
derslerine bakarsanız endüstri mühendisliğinin neredeyse aynısı olduğunu görürsünüz bölüm zaten en son sadece itü'de vardı.bölüm başka üniversitede yok zaten.

bir arkadaşım buradan mezun. gayet memnun. tavsiye ederim güzel bölümdür.
Bildiğime göre itü'den bir abimiz MBA için ingiltere'ye gitmiştir. Burada makine mühendisliğini bitirip üzerine MBA yapıldığı takdirde ünvanınız işletme Mühendisi olmaktaymış. Bakmışlar cool bir bölüm. itü'de faaliyete geçirmişlerdir. yine duyduğuma göre ilk açıldığı senelerde 5 yıl imiş hazırlık hariç efendim.

Birkaç gün önce THY'den bir tanıdıkla karşılaştım. işletme Mühendisliği okuduğumu öğrenince iyiymiş, sen rahat iş bulursun Endüstri Mühendisliğinden bir tık öndesiniz dedi. O dedi yalnız.

Bence Endüstri Mühendisleri (çevremde yıldız teknik var.) daha üretim ağırlıklı. işletme Mühendisliği daha sosyal bilimler.
Itü dışındaki mezunların işsiz kaldığı hk. Entry tamamen hayal ürünüdür. Zira Itü dışında ilk kez Beykent Üniversitesi mezun verdi geçtiğimiz eğitim öğretim yılında.

işletme Mühendisliği aşk'tır.
Bununda mı mühendisliği varmış dedirten bölümdür. Gidin ilahiyat okuyun müminler boyle boş beleş bölümler okuyacaganiza.
yılların işletmesine neyin mühendisliği bu dedirten bölüm.
Bir uluslararası ilişkiler mühendisliği değildir.
bu bölüm için tosuncuk ülkeye döndü.