bugün

şu anda uzmanlaşma işine önem veren üniversitelerin elektrik-elektronik fakültelerinde öğretimi sürdürülen mühendislik bölümü.özel olarak yüksek gerilim üzerine yoğunlaşmıştır.

(bkz: itü elektrik mühendisliği)
Elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı, enerji sistemleri ve elektrik enerjisi ile çalışan her türlü elektrikli cihazların (elektrik makinaları, güç transformatörleri vb.) tasarımı, geliştirilmesi, korunması, kontrolü, güvenliği ve işletilmesinin öğretildiği bölüm.

(bkz: electrical engineering)
Türkiyede hatta dünyadada diyebilmek mümkün.Diplomayı kaptıktan sonra mühendislik dalları içinde en çok maddi gelir elde eden mühendislik dalı.Paraya para demez iyi bir elektrik mühendisi.Bir bilgisayar mühendisinin 1 yılda kazandıgını 1 ayda kazanabilir demek mükün.
eğitimi makine mühendisliğinde de verilir efenim.
zordur. çaba ister. beyni ütüler. hayattan soğutur.
elektronikçiler tarafından kpss hakları elinden alınan mühendisliktir.
oldukça güzel bir meslektir fakat evdeki priz bozulsa mal gibi kalırlar gider mahalledeki ilk okul mezunu elektrikçiyi çağırırlar bir de ben mühendisim diye hava atarlar.
gayette evdeki prizi tamir etme lüksüne sahip olan fakat teknisyen olmadıkları için pratikte hergün de priz tamiri yapmazlar sonuçta. mal gibi de kalmazlar.
okuması zordur okul hiç bitmiycekmiş gibi gelir ama bitecek elbet panik yapmaya gerek yok. biz neler gördük bitmez denen peh.
Alanı çok geniş olan bölümüm. Şöyle önümdeki yılların ders programına bakıyorum da sözlük duvarlara kafa atasım geliyor. Ayrıca bu başlığa tercih dönemi muhtemelen bakılacaktır. Gençler gelmeyin tünelin ucu bombok bir yere çıktı. yıllar geçtikçe bu yazımı editleyecegim takipte kalın.
Çift anadal yapmaya çalıştığım bölüm. aşırı sıkıcı dersleri var.
Türkiye' de sadece istanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi' nde bulunan bölümdür. Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile karıştırılır fakat aralarında bayağı fark vardır.
çok çok sağlam bir bölümdür, enerji,güç,iletim gibi en baba alanları içinde barındırır,iş imkanı çoktur,imza yetkisi vardır,ama zordur.
türkiyedeki imza yetkisinin kendilerine sağladığı avantajla hatırı sayılır paralar kazanan meslek dalı. elektronik yada bilgisayar okuyup boşuna vaktinizi kaybetmeyin. bizler zamanında yüksek puanlarla elektronik mühendisliği okuyarak hatayı yaptık. siz yapmayın.
ha yurtdışı diyorsanız o zaman başka.
dünyada elektrik mühendisliği: fizik laboratuvarlarında çalışırlar. elektromanyetik, süperiletkenlik gibi konularda ar-ge çalışmaları ve deneyler yaparlar. ortaya maglev trenleri, hts motorlar, kablosuz enerji iletimi gibi teknolojik ürünler çıkarırlar.

türkiyede elektrik mühendisliği: inşaat şantiyelerinde çalışırlar. fiyat teklifi hazırlama, tesisat metrajı hesaplama, hakediş hesaplama gibi dört işlem bilen herkesin kısa bir eğitimle öğrenebileceği işlerle uğraşırlar. ortaya led süslemeli avm'ler çıkarırlar.
elektriğe dair hemen hemen tüm alanları kapsayan mühendislik dalıdır. sanılanın aksine asıl spesifik bir alan üzerine yoğunlaşan bölüm elektrik-elektronik mühendisliğidir. elektrik mühendisliği mezunları için geniş iş imkanları olmasına rağmen mezunlarının %75i proje ve taahhüt işinde çalışır.

proje ve taahhüt alanının dışında kontrol, otomasyon, elektronik, güç elektroniği, yenilenebilir enerji, elektrik makinaları, yüksek gerilim, aydınlatma vb. gibi pek çok alanda çalışabilirler. örneğin bir arkadaşım şu anda otomasyon işi ile uğraşıyor. ytü'deki kontrol ve otomasyon mühendisliği hocalarının çoğu da ytü elektrik mühendisliğinden mezun zaten.

bunların dışında ytü için konuşacak olursam okuması git gide zorlaşan bölümdür. en son bu dönem verilen mezunlar ile birlikte bologna eğitim sistemine sonradan geçenlerin normal öğretim süresi dolduğu için artık eskisi kadar esneklik sağlanmıyor. çoğu hoca yoklama alır. derslere girer ve dinlerseniz okulu 4 senede hatta 3.5 senede kolaylıkla bitirebilirsiniz ve mezun olduğunuzda cidden kendinizi alanında yetkin bir mühendis gibi hissedersiniz.

benim bölümün en sevdiğim yanı birkaç istisna dışında tüm hocalara ve asistanlara elektrikle ilgili istediğiniz soruları sorabilir ve tatmin edici cevaplar alabilirsiniz. başka bölümlerde okuyan arkadaşlarımın anlattığı gibi kendisinden önce egosu gelen tarzda hoca veya asistan yoktu hiç.
Elektrik enerjisinin üretilmesi, iletilmesi ve dağıtılması ile ilgilenen mühendislik dalı. Elektrik mühendisliği yüksek gerilimler ile ilgilenirken elektronik mühendisliği düşük gerilimler ile ilgilenir. Ülkemizde daha çok elektrik-elektronik mühendisliği bölümü yaygındır. Yani hem elektrik mühendisliği hem elektronik mühendisliği dersleri görülür. Elektrik mühendisliği ise iki köklü teknik üniversitemiz istanbul teknik ve yıldız teknik'te bulunur. Bu iki üniversitede elektrik mühendisliği ve elektronik ve haberleşme mühendisliği olarak iki ayrı bölüm bulunur. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi'nde de böyle.