bence kültürlü ve kafa dengi insanlardır genellikle. özellikle edebiyat sevenler ve gerçekten edebiyatçı olanlar. tabi gerçekten entelektüel, bakış açıları geniş ve mütevazı oldukları zaman öyledir onlar.
Kendini geçmiş zamana götürmeyi seven, o dönemi merak eden insandır. Tarih, ülkede kuru kuru ve sırf bilgi kirliliği ile anlatıldığı için haliyle sıkıcı bir hal alıyor. Ancak içine bir parça edebiyattan katmak, gayet ilgi çekici ve bilgilendirici bir olay. Tabii ki tarihin, tarihi romanlardan öğrenebileceğini düşünmüyorum ama bir nebze de olsa ışık tutması bakımından işe yarar olduğu tartışılmaz.
Edebiyat ile pek aram yoktur ama tarihi severim. Bu tarz insanlarla sıkılmadan uzun süre sohbet edebilirsiniz. Öyle 5 dakika sonra herkes telefona gömülmez.
ingiliz dili ve edebiyatı öğrencisi olarak sadece ingiliz tarihi degil yunan,roma,amerika, avrupa ve bazen dünya tarihide okumam gerekiyor ki zaten çok zevkli bir eylem.
kitap seven insandır, sakin bir yapıya sahip olması muhtemeldir, konuşmaları tane tane olur, duygusal bir yapı şart olmasa da izlenimi duygusal olan insandır. tarih ve edebiyatı harmanlamayı başarmış bir şahsiyetse eğer duygu ve kültür dolu sohbetleri olur.
Tarih dil ve Edebiyat, din ve ahlaktan sonra milli benliktir. Öz kültürdür. Bir milletin hayat damarlarıdır.
Nasıl ki Ham elmasın pırlanta olması ancak usta bir el sayesinde olursa, insanların da insan olarak toplumun içinde var olabilmesi ve toplumların devamı, din, ahlak, tarih ve edebiyat-- unsurları sayesinde mümkün olabilir ancak.
Çok bilgili, çok kültürlü insan türüdür. Kendileri ile sohbet etmek çok keyiflidir, başkaları gibi bol keseden sallayarak, yalan yanlış konuşmazlar; okudukları, araştırdıkları kitaplarla konuşurlar.