DiSK'ten yapılan açıklamada, "Türkiye çağdaşlaşma ve demokratikleşme sürecini hızla sürdürmelidir. Bu anlamda, inatlaşma değil demokratikleşme sürecine katkı vermek için Taksim vazgeçilmezimizdir" denildi
Devrimci işçi Sendikaları Konfederasyonu (DiSK), istanbul'da 1 Mayıs'ı Taksim dışında bir alanda kutlamayacağını açıkladı.
DiSK'ten yapılan yazılı açıklamada 1 Mayıs gündemiyle toplanan DiSK Başkanlar Kurulu'nun değerlendirmelerine yer verildi. Açıklama şu şekilde;
"Taksim talebimiz bir inatlaşma değil, demokratikleşme ısrarıdır!
DiSK demokratikleşme sürecinin her çeşit baskıcı ve totaliter anlayışlara karşı inatla savunulmasının doğruluğuna inanan bir konfederasyondur.
Türkiye çağdaşlaşma ve demokratikleşme sürecini hızla sürdürmelidir. Bu anlamda, "inatlaşma" değil "demokratikleşme!" sürecine katkı vermek için Taksim vazgeçilmezimizdir.
16 Mart 1978'de iÜ. Eczacılık Fakültesi'nde 7 öğrencinin katledilmesinin, Maraş, Çorum katliamlarının ve 12 Eylül askeri darbesine uzanan ortamın yaratılmasında "1 Mayıs 1977 katliamı"nın önemli bir kilometre taşı olduğu açıktır. "Her konunun tartışıldığı" yavaş yavaş dosyalarının açıldığı koşullarda 1 Mayıs 1977 katliamından hiç söz edilmemesi manidardır.
DiSK 1 Mayıs 1977 katliamının açığa çıkarılması ve unutturulmaması için de Taksim kararlılığını sürdürmektedir. Bu nedenle DiSK, istanbul'da 1 Mayıs'ı Taksim dışında başka bir alanda kutlamama kararlılığındadır.
Taksim yasağı devam ettiği sürece, 8 saatlik çalışma günü, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca yaşanacak bir ücret için verilen mücadelelerin, işçi sınıfının uluslararası dayanışmasının simgeleştiği gün olan 1 Mayıs sadece bir sevinç ve tatile indirgenmiş olacaktır.
1 Mayıs dünyada 200'ün üzerinde ülkede çeşitli isimler altında birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak "bayram" havasında, kentlerin en merkezi alanlarında ve yasaksız kutlanmaktadır.
Siyasal iktidarı ve istanbul Valiliği'ni bu uluslararası günün emekçilere yakışır bir şekilde kutlanabilmesi için göreve davet ediyor; yasakçı bir inatlaşma değil, demokratikleşme ve ülkemizin aydınlık geleceği konusunda özgürlükçü bir tavır sergilemeye çağırıyoruz.
istanbul'da birçok etkinliğe açık olan Taksim alanı işçilere ve 1 Mayıs'a kapatılmıştır. Bu çifte standartın kaldırılması için Cumhurbaşkanı, Başbakan ve siyasi parti grup başkanları nezdinde girişimler sürdürülecektir."
1 mayıs'ın bayram tadında kutlanmasının önündeki en büyük engel. emin olun bunlar olmasaydı şimdiye çoktan 1 mayıs'la ilgili problemler çözülmüş olurdu.
ota boka eylem yapan ancak 23 ekim 2011 tarihinde gerçekleştirilen, tobb'nin tüm sendikaları çağırdığı ve sendikaların katıldığı, kendilerinin katılma lüzumunu görmeyen iki sendikadan biri. bir diğeri için :