(#31274441) türkler anadolu ya gelip de yunanlıları zıplatmadan önce ermenileri sürekli kesen yunan devleti
Yani şu entry de gördüğünüz gibi bizden önce bu kadar samimi değillerdi hatta romen diyojen'in "ermeni taşkınlığı ve barbarlığından" yakınan yunan halkı için malazgirt ovasına gitmeden önce ermeni bölgelerini yaktığı bilinmektedir aynı durum süryaniler için de geçerlidir
Ne oldu Türkistan'dan gelip koyunca çok mu acıdı da eskiden yok etmek istediğiniz halk ile can ciğer kuzu sarması oldunuz.
Hieronymus Wolf Denilen şahsiyet tarafından, batı ile dogunun farkını anlatmak için uydurulmuş bir isimdir. Rumlar tarafından değil, greklerce destek görmüştür.
Daha sonrasında Montaigne tarafından da savunulan bu kavram, Avrupalı devletlerce kabullenilmiş, o devirden sonra Doğu roma'ya Bizans denmeye başlanmıştır.
Yunanların, Rum devletini grekmiş gibi göstermelerinin bir sonucudur.
Ayrıca Batı'da bulunan Osmanlı düşmanlığı da bunun yayılmasında etkili olmustur. Çünkü, roma imparatoru unvanı kayser'in, padişahlar tarafından kullanılması hoşlarına gitmemektedir.
sen kalk o koskoca yüce imparatorluğa saldır iki eli kanlı katiller adamlar mutlu huzurlu kalesinde yaşıyormuş yahu senin neyine be e barbar.yazık oldu ama büyük yunanistan inşaallah yakında geri dönecektir.
Sultan Orhan zamanında Bizans’ta taht kavgaları oluyordu. Kantakuzinus’un yardımına giden Türkler, Bizans’ta büyük bir itibar kazanmışlardı. Saraya serbestçe girip çıkabiliyor, Bizanslılara hakim sıfatını takınıyorlardı.
Teke tek savaşta neredeyse hiç zaferini görmediğim sözde imparatorluk. Araplar,türkler,sırplar ve bulgarlardan sağlam tokatlar yemiş ve göt kadar konstantinopolis'te yok olmuşturlar.
zayıflayan roma imparatorluğu'nun ikiye bölünmesinin ardından doğuda kurulan imparatorluk.
imparatorluk kendisine bizans ismini vermemiştir.
bizans ismi ilk olarak 1557'de Alman tarihçi Hieronymus Wolf tarafından kullanılmıştır.
sebebi ise istanbul'un başkentlik yaptığı roma imparatorluğu olduğunu belirtmek içindir.
istanbul şehrinin konstantin adına konstantinopolis olarak adlandırılmasından önceki ismi byzantion'dur.
ve bizans isminin kökeni buradan gelir.
lakin tekrar etmek gerekirse bu terim doğu roma imparatorluğu'nda dahi kabul görmemiştir.
doğu roma imparatorluğu halkları romalı olarak kabul edilmiştir. bugün rumlar denilen topluluğun ismi de buradan gelmektedir.
sanılanın aksine bir başka bilinen yanlış ise doğu roma imparatorluğu'nun yunan olduğu gerçeğidir.
bu tanım doğru değildir. doğu roma'nın güçlü dönemlerinde bölgede yaşayan bir makedon, bir trakyalı tıpkı yunanlar gibi romalı sayılmıştır ve aralarında bir fark gözetilmemiştir.
lakin doğu roma imparatorluğu'nun elinde kalan son toprak parçaları yunan nüfusa ait olan yerler olduğu için yunanlar kendilerini doğu roma'nın mirasçıları görmüşlerdir.
batı roma ile bir dönem mezhep ayrılığından ötürü tamamen düşman olmuşlar ve birbirlerini sapkın olarakta nitelemişlerdir.
Devletimizin dedesinin babasıdır.Zira anadoluda kurulu ve istanbul'a sahip bir devlet olarak babamız Devlet-i Aliyye, dedemiz Anadolu Selçuklu ve dedemizin babası ise Bizans (Doğu Roma) dır.