bugün

Bulunduğu yere kökleriyle tutunup gelişen, döl veren ve hayatını tamamladıktan sonra kuruyarak varlığı sona eren, yosun, ot, ağaç vb. canlıların genel adı, nebat.
yosun, ot, ağaç gibi canlılara verilen genel ad
potansiyel küfür etme sekli..**
-yok izninizle, ben katilamiycam sizin bu dediginize..
-sen sus bitki..
besinlerinin yüzde 10'unu topraktan,yüzde 90'ını atmosferden alırlar.
ışıksız yaşayamazlar. Başlıca besinleri ise, atmosferin yüzde 76'sını oluşturan nitrojendir. Ancak, atmosferdeki nitrojenden bitkiler doğrudan yararlanamaz. Fırtınalı ve yağmurlu havalarda çakan şimşeklerin yüksek sıcaklığı, nitrojenin, havanın oksijeniyle birleşmesini sağlar. Böylece, suda eriyen ve yağmurla toprağa düştüğünde, sulu nitrik asite dönüşen nitrojen oksit oluşur. Sulu nitrik asit, topraktaki minerallerle kimyasal tepkimelere girer ve bitkilerin yetişmesini sağlayan nitratlar meydana gelir.
143 milyona yakın türü olan alem. en çok afrika'da bulunur. ikinci sırada ise avustralya var.
(bkz: ilginç bilgiler)
zaman zaman yaşam şekillerne özendiğim canlı türü.tek dert fotosentez,tatlı hayat.
zararı en az olan canlı türü.
fotosentez yapan, ökaryotik, ağaçlar, çiçekler, otlar, eğreltiotları, yosunlar ve benzeri organizmaları içinde bulunduran çok büyük bir canlılar alemidir.
çok yıllık ve tek yıllık olanları mevcut olan ve insanlardan daha gerekli olan canlılardır.
yiğit özgürün esprilerinde sıkça kullandığı kelime:

*beledeyenin bana verdiği bitkiye dayanarak evlendiriyorum sizi.
Dünyamızda canlılar iki büyük ti Genellikle yere bağlı pe ayrılır: “hayvanlar ve bitkiler. Bit canh organizmalar, kiler arasında, “ağaçtan tutun da gözle görülmeyen *suyosunlarına kadar değişik büyüklükte son derece çeşitli organizmalar yer alır. Bunların çoğunun kökü, sapı ve yaprakçıkları vardır, ama bazıları bunlardan yoksundur (karayosunları). Birçoğunda çiçek, tane ve meyve bulunur; bunlar o bitkilerin üremesine yarar.

Kaynak: http://www.yeniansikloped...m/bitkiler/#ixzz2ORFmKZfS
görsel

çok güzellerdir, biz kısaca bu tarz şeylere biyoloji kıl tüy takılmadan ot deriz bile..

şahsım adına bu arkadaşlarla iletişime geçiyorum artık..

hakkınızı helal edin..
Bazı bitkilerin et yediklerini,sinek kapan bitkisinin yapraklarının,dokunulduğunda hızla kapandığını ve bu bitkinin,yaprağına konan böceklerle beslendiğini, biliyor musunuz?
Bitkiler piramitlerin içerisinde daha çabuk bir şekilde büyürler.
Ülkemizdeki bitkilerin üçte biri endemik. Yani sadece Türkiye’ye özgü.
Yurdumuzda doğal olarak bulunan 9000 bitki türünden 3000'i sadece Türkiye'de yaşıyor.
ilk basamağını oluşturan bitkiler, sümüksü ya da iplik bir yapıya sahip yosunlardan oluşmaktaydı. çamurlu nehir ve bataklıkların kenarlarında yarı sucul olarak ortaya çıktılar. 40 milyon yıl kadar sonra, bir takım gelişmiş, su geçirmez kabuklar nemli arazi üzerinde yayılmalarını sağladı. bunlar, yosunlar ve koyunotları idiler. daha sonra yine, bu bitkilerin torunlarından bazılarının gövdeleri gelişti. bu sayede dik durmayı başarabildiler. onlar, eğrelti otları ve atkuyrukları idi.

yeryüzünün bu denli yeşillenmesi hayatın seyrini değiştirdi. hayvanlar da su dışındaki kalıcı yaşamda bitkileri takip etti. yeryüzüne yayılmış olan bitkilerin yaprakları oksijeni dışarı pompaladı. yani başından itibaren, kara hayvanları bitkilere bağımlıydılar. sadece gıda için değil, solunum yapabilecekleri bir hava için.

zaman ilerledikçe bitkilerin üreme yolları da değişti. eğer sadece tohum ile üreselerdi, illaki bir polen başka bir tohumun yumurtasını döllemek için ona ulaşmalıydı. kozalaklı çam, porsuk ağacı ve köknar, günümüzde de olduğu gibi, bu iş için rüzgarı kullandılar. bir toz parçasından biraz daha büyük olan büyük sayılarda ürettikleri polenleri rüzgarla yüzlerce kilometre öteye taşınabiliyordu. bu teknik, başarılı fakat çok savurgandı. sadece çok azı hedefine ulaşabiliyordu. bu çok azının hedefine ulaşabilmesi için de, büyük miktarlarda polen üretilmesi gerekiyordu. ama sonra, yaklaşık 140 milyon yıl önce bunu daha verimli bir şekilde yapacak bir yöntem gelişti. çiçekler...

(bkz: basitten karmaşığa)
Vegan olunca illa bitki yemek zorunda değilsin. Meyve ve vitamin takvisiyle yaşanabilir. Yani elma armut domates gibi bitkiyi öldürmeden zaten hayvanlar yesin tohumumu yaysın diye ürettiği besinlerden bahsediyorum.
bilinen bitki türlerinin yüzde 20'sinden fazlası yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. bitkilerin bir bölümü hastalıklar nedeniyle doğal olarak ölürken büyük bölümünü insanlar gıda, hammadde, ilaç vb. ihtiyaçlarını karşılamak için tüketir.
görsel
Sözcük olarak bitmek fiil kökünden türemiştir. Yani tükenmek anlamında değil, yeşermek filizlenmek anlamında.
tüm avrupa'da 12.000 türü varken , sadece türkiye'de 9.000 türü vardır...
Şifalıdır.