Sokağa çıkma yasağı olmamasına rağmen 3 gündür sokaklarda tek tük insan görünen güzide şehrimdir. Duyarlı olmak ve halden anlamak böyle bir şey.
Hatta tanıdığım bi gülşen teyze var karşı apartmanda oturuyor. Kadın 65 yaşı üstünde olduğu için ilk günden beri evden çıkmıyor. Dikkatinizi çekerim daha yasak olmadan önce. Böyle insanlara çok fazla saygı duyuyorum. Ayrıca tek yaşıyor.
Sadece bir yerlere giderken geçtiğim şehir olarak aklımda... bir de tanımadığım ama duyduğum bir akraba yaşıyor.
Sessiz sakin bir kasaba gibi... ki en sevdigimdir. Gürültüden, şaşaadan uzak... Lakin hiç gitmişliğim yoktur.
Şimdi düşündüm de sanki burada hayat yok gibi... haberlerde hiç bilecik'ten haber dinlediğimi hatırlamam ... cevremde de "Ben bilecikliyim." diyen duymadım. Ama yine de severim.
bilecik bütün ilçeleriyle birlikte toplam nüfusuyla bile inegöl'ün sadece şehir merkezi nüfusundan bile daha küçüktür. inegöl'ün şehir merkezi 258.000 nüfusluyken bilecik'in bütün ilçeleriyle olan toplam nüfusu 215.000 civarındadır. ama yeşili doğası ve eşsiz güzellikleriyle küçük şirin tatlı bir osmanlı kentidir bilecik.
Marmara, Karadeniz, iç Anadolu ve Ege Bölgelerinin kesiştiği noktada bulunan ilimiz.
evet gelişmemiş bir ilimizdir, evet küçüktür, evet yanıbaşındaki inegöl ilçesi dahi bilecik merkezin 3-4 misli nüfusa sahiptir. ancak bu ilin coğrafi konumu mükemmele yakındır.
bilecik-ankara: 316 km,
bilecik-eskişehir: 81 km,
bilecik-inegöl: 52 km,
bilecik-bursa: 96 km,
bilecik-sakarya: 105 km,
bilecik-istanbul: 200 km,
bilecik-gemlik: 100 km,
bilecik-yalova: 110 km.
kuvvetle muhtemel yaşam ucuz, sessiz ve sakin tipik bir memur şehri.
kendine yetecek bir sineması da vardır, kafeleri de yeni üniversiteyle açılmıştır.
aslında marmara'ya gitme ihtimalin varsa gideceksin bilecik'e yerleşeceksin.
kafan esti git günübirlik istanbul'a, bursa'ya, ankara'ya. kafan esti günübirlik denize git.
bilecik; istanbul, bursa, eskişehir arasında gelişmemiş, bakir kalmış son yöredir.
dokunmayın, kalkındırmayın. *
Eskiden istanbul-antalya hattına gidecek olanlar tüneller yapılmadan önce şehrin içinden geçerdi. Şehrin giriş ve çıkışlarında rampalar vardı. Şimdi tüneller yapıldıktan sonra şehre uğramadan yolunuza devam ediyorsunuz. Bilemedim iyi mi kötü mü olduğunu. Düşünsenize her gün binlerce araç şehrin içinden geçip gidiyordu. Bu defa da sanırım şehir aşağı yola doğru gidiyor. ileride belki yeniden Bilecik'in içinden geçmek durumunda kalınabilir.