Sanki sağır var karşısında.
Bağrınca, sesleri çok çıkinca haklı duruma düşeceklerini zanneden insanların yaptığı davranış.
Herhangi bir kavgada, tartışmada bu şekilde üste çıkmaya çalışırlar.
kesinlikle yetişme tarzıyla alakalı. neşeliyken, kızgınken, "dışarıda yağmur var şemsiyemi almalıyım" gibi dünyanın en rutin cümlesini söylerken hep bağırıyorlar. evlerine gidiyorsun hemen herken bağırıyor.
hayata 23 - 0 geride başlıyorlar. düzeltmesi çok zor. bizim her türlü ilişkimiz konuşma yoluyla ilerliyor. hep bağırarak konuşan bir insanın, karşısındakini etkileme ihtimali sıfır. bana verdiği zarardan bin kat fazlasını kendine veriyor. çok yoruluyorum ya. kuzenim böyle. kız bağırıyor ya. çocukluktan beri uyarıyorum yok arkadaş. yengem de böyle. dayım ve küçük kuzenim böyle değil gerçi. bu durumda yetiştirme tarzıyla da alakalı değil o halde. "kesinlikle yetiştirme tarzıyla alakalı" deyip entrynin sonunda kendimi çürütmem bence çok şık oldu. zaten bağırarak konuşmanın da kötü bir yanı yok. sesin daha çok çıkarsa daha haklısın bu memlekette. ben niye bağırmıyorum ki amına koyim? düzeltmesi zor ama uğraşırım. bağırıcam. bağırmamla rahatsız olacak insan varsa da derhal terke etsin ortamı. sikicem artık ya rahat rahat konuşamıcak mıyız? bence entryyi sonlandırmalıyım artık.
suriyeliler'e has kafa sisiren bir konusma sekli. Mersin belediye otobüslerinde sıklıkla rastlarsınız. Arkadas herkesin içinde bağırarak konuşan kişi medeniyetten zerre nasibini almamıştır gözümde.
Mecnun: ismail abiiii!!!
ismail: hooop!!!
Mecnun: napıyon?
ismail: nasıııl?
Mecnun: napıyon?
ismail: iyi be mecnun sen napıyon?
Mecnun: nasıııl?
ismail: sen napıyon?
Mecnun: iyi be abi nolsun...
babanizla beraber messanger da, karsi tarafla goruntulu konusurken, babanizin kulaginizin dibinde ta burdan ta oraya sesini duyurma hareketine bir ornektir.