kendisininkiyle uyuşmayan fikirlere kapalı olan, farklı görüşleri de anlayabilecek kapasitede olmayan insanlar tarafından "aptal" ve benzeri sözlerle eleştirilen, saygısızlık yapılan kişidir.
- olm ne düşünüyorsun ateistler hakkında?
- hepsi salak ya onların.
- off, o ne yorum abi. dahisin sen!
aslında normal insandan farkı yoktur. insandır anlıyacağınız. * bazıları ise kendini beğenmiş olur biraz. herşeyi biliyorum ben, din kakadır edası ile dolaşır ortada. toplumumuzda ateistlere hep bir açıdan bakılmasının önemli bir sebebi de bu olsa gerek. yoksa kimlere alıştı bu toplum ateistlere mi alışamıyacak.
beyin ya da sorulara verilen cevaplarla yargılanılıcak bir konu değildir bahsedilen bir inanç çünkü ozaman tarıya inananlarda ota boka tanrı yaptı diye hazır cevaplarda bulunuyorlar ,herşeyden elini ayağanı çekmesi çok daha basit, bu basite kaçmak diğeri ise gerçekten zorluk. Saygım var, inançları bu sonuçta. onuda tanrı yarattı ve ona inanmamasını sağlayanda o ozaman. Tanrı varsa ozaman bir kadere bir yazgıya da inanmak düşüyor burda bize,ona o şekilde düşünmesini sağlayanda o. ha diceksin ki tanrı beyin vermiş düşünmesi için ama bazı inanmazlıklar sadece beyinle alakalı değil işte burda devreye kader geçiyor ve tanrının oyunları o insanı öyle bir hale getiriyor ki sonuçta ortaya çıkması normal olan bu inanç doğuyor.
"tesadüf. atom. buldu birbirini. evren öyle mi açıklanır lan?" sözleriyle bilimi özetleyen, bilimsel yaklaşımlara itibar etmeyen ve mantıksız bulanlarca, yine buna rağmen "Allah 'ol' deyince oluverir." düşüncesini mantıklı bulanlarca saldırılan aptal. şaka lan, akılsız ateist daha görmüş değilim, götü sivilceli ergenleri sayma, s.ktir et. o bu değil beni de çıkaracaksınız lan dinden imandan. mantık ateistte, iman sende kalsın. öperim.
beni ilgilendirmediği gibi başkalarını da ilgilendirmeyen kişidir. ne hali varsa görsün demiyorum, acıyorum ama inat ediyorsa yapacak bir şey yok. seni de seviyouz ateistim.
allahın varlığına inanmayan insanların kendilerine koydukları sıfattır. burada sorulması gereken nasıl ateist olduklarıdır.
efendim, başlarına gelen kötü olaylardan allahı sorumlu tutup sonrada allah olsaydı bunlar başıma gelmezdi yada dünya böyle olmadı gibi türevlerle mi olmuşlardır.?
yoksa; bütün dinlerin kitaplarını okuyup; bütün peygamberlerin yaşamlarını yaptıklarını okuyup böyle inanmamaya karar vermişlerdir?
yoksa etraflarındaki ataistlerden etkilenip onların söylediklerini, doğru dürüst düşünmeyip kuzu gibi kabul edip evet allah yoktur mu demişleridir?
bunları öğrenmek isterdim. neyse..
her ne olursa olsun bu sıfat ve berisinde getirdikleri insanların kendi seçimleridir saygı duymak gerekir.
allah a inanmayana ateist denmez. cunku allah a muslumanlar disinda kimse inanmaz. allah in ve diger tanrilarin sozde gonderdigi kitablari okumus ve bunu tanri gondermemis basbaya insanlar yazmis diyen kisi ateistdir.
sözlükteki dini bütün müslüman yazarlarımız, her allahın günü ** yok hristiyanlık şöyle bi din, onların kitapları şöyle böyle, yahudiler zaten lanetli, allah belalarını vermiş falan diye sorgularken, ileri geri ağzına ne geliyorsa söylerken, taraflarından sorgulanmayı kabul edemedikleri insanlardır.
çok merak ediyorum islam dininin peygamberi değil de, hristiyanlık dininin peygamberi kendisine dokuz yaşında karı etseydi küçücük kızı, ne hakaretler uçuşacaktı acaba hakkında???
hakkında bu kadar entry girilinceimana geldiğini zannettiğim , inandığının farkında olmayan güzel ülkemde ise hakikisinin bulunduğunu pek zannetmediğim inançsızlığı sistem olarak ele alıp , işin kolayına kaçarak , inanç yıkabilen fakat yerine daha güzeli koyamayan insanlara verilen ad.
ateist dediğin tanrının olmadığı bir dünyaya iman etmiş adamdır, buraya kadar her sey tamam da bunun muhammed'in dokuz yaşında biriyle evlenmesiyle ne alakası var? hadi antropoloji diye bir bilimden haber yok, dünya üzerinde farklı milletlerin farklı kültürel anlayışları olduğunu anlaşılmamış da zaten tanrıyı kabul etmeyen bir anlayışı tanımlamaya çalışırken muhammed'e nereden gelindi ve gelirken neden isa'dan, musa'dan geçilmez çok merak ediyorum.
ateist dediğin adam düşünmüş taşınmış tanrının olmadığına kanaat getirmiştir de bu dine saldırma arzusu ateizmle pek bağdaşmıyor ona blasphemy diye bir isim takmışlar.
çok ilginç bir şekilde turkiye'de ateistler bir dinin mensubu gibi ideolojilerini savunup yayma ugrasindadirlar. bununla ilgili olarak, kemal karpat nese duzel'e vermis oldugu roportajda
"Bizim toplumda ateizm bile çok acayip bir ateizm oluyor. Çünkü ateizm bile büyük bir inanç gibi yaşanıyor. Böylesine inanca ihtiyaç duyan, inançsız yaşayamayan bir toplum bu. "
öncelikle ''aptalların inandığı din'' değildir. çünkü başlık ateizm değil ateisttir. ayrıca ateizm de bir din değildir. tanrıya inanmamaktır, yani bir görüştür. bazı tanrısız dinlere de ateist denilebilir.
hiç kimseye yapılamayacağı gibi ateistlere de önce araştır, kuran'ı oku sonra karar ver baskısı yapılamaz çünkü islamda baskı yoktur. araştırmadan da inanmama kararı alabilir, bu bir müslümanı zerre ilgilendirmez. ancak araştırmadıysa neden incil'i okumadan kuran'ı kabullendiğimize dair eleştiri yapması da saçma olur. çünkü kabul ettiğimiz kitap kutsal kitapların (inananlara göre) sonuncusudur ve orijinal halleriyle incil'e de, tevrat'a da, zebur'a* da inanırız. Ancak kuran son kitap olduğu için ve bir serinin devamı değilde hepsini kapsayan bir kitap olduğu için yalnızca o'nun okunması yeterlidir.
ayrıca yalnız ateistleri araştırmacı kişiler sanmak da bir başka yanılgıdır. çünkü bütün kutsal kitaplarda olduğu gibi kuran'da da düşünmek ve araştırmak, doğruyu aramak gerekliliği belirtilmiştir.
sonuçta kendilerine göre değil ama inananlara göre allah'ın kuludurlar, yani kimseden farklı değildirler.