bugün

programlama dili c'ye benzeyen prototipleme kartıdır. her türlü ardiuno hazır projeleri için https://www.arduinoprojeler.com/ bakın adamlar güzel güzel anlatıyor. yapamadığınızda yardım ediyorlar daha ne olsun ?
ne oldugunu anlayamadıgım muhtemelende anlayamayacagım program yada makina .
http://okurakeyf.blogspot...013/02/arduino-nedir.html oku anla
http://arduprojects.com/ yararlanılabilir.
üzerlerinde atmega mikro işlemcileri bulunan C++ diliyle programlanan prototipleme kartıdır. genel olarak elektronik proje geliştirmede kullanılır. orta seviye bir hobi aracı olarakta kullanılır (bkz: elektronik hobi)
Bu meretle raspberry pi birleşince birbirinden güzel şeyler gerçekleşebiliyor. Tablet yerine şunlara benzer kitler dağıtılsa daha iyi olabilirdi üretken nesiller için
Dealextreme uzerinden bunun uno sunu, bir breadboard ve diyotlar ile siparis ettim. Eger ulastirmada bir problem olmaz ise diger versiyonlarini ve diger parcalarida almayi dusunuyorum. Kameralar, motorlar ile bi uzay gemisi yaparim belki kim bilir.
megasını kargo dahil, ebay ile çinden 15 dolara getirtebildiğiniz geliştirme kartı. bedava verseler bu kadar ucuz olmaz.
rahatlıkla diyebilirim ki bir tür elektronik oyuncak! arduino ile uğraşıp kendini gömülü sistem uzmanı sana gerizekalılar varsa onlarda burdan bir hassiktir çekiyorum, hassiktir.
aliexpressten y$ a yani 15 tlye aldığım burada ise 40tlye satılan prototipleme kartı. (bkz: arduino uno r3)
üzerinde çalıştığım hede.amacım 3d printer yapmak.
Arduino temel olarak nedir ve onunla neler yapabiliriz?
Arduino kütüphaneleri ile mikrodenetleyicileri kolaylıkla programlayabilirsiniz.
Analog ve dijital girişleri sayesinde analog ve dijital verileri işleyebilirsiniz.
Proje önerisi çok gereklidir. ileri düzey proje fikirleri olması çok iyidir. Zira neler yaparım düşüncesinde olanlar olabilir.
Çeşitli sitelerden kolayca satın alabileceğiniz ve http://www.projehocam.com/etiket/arduino-projeleri/ buradaki siteden projeler yapabileceğiniz açık kaynaklı çok güzel bir platform
sözlükte bilen birini aradığım hede. bu zımbırtıdan anlayan yeşillendirsin.
son zamanlarda popülerliği iyiden iyiye artan mikrodenetleyici kartı.c++ a yakın bir kodlama diliyle kendi idesi üzerinden kodlanmakta.
proğramlayıp direk çalştırmaya imkan veren bütünleşik prototipleme kartıdır.

pic ile karşılaştırıldığında
ayrı bir kodlayıcı cihaza ihtiyaç duymaz güç ve kristal devresi kurmakdan sizi kurtarır.
proğramla tak ve çalıştır mantığı güder.
otomatik sera sistemi yaptığım hede. kullanımı ve programlaması kolaydır, mekatronik okuyan adam bunu beceremezse gg wp diyebiliriz. Çin'de üretilir üzerine made in italy zımbırtısı basılır aşırı ucuzdur fakat ülkemizde ucuz değildir. 3-4 kişi bu işe girmeyi düşünüyoruz, yakın bir arkadaşım çin'den led vb şeyler getiriyor bakalım duruma göre burayı editlerim.
Birbirinden ilginç projeler yapabileceğiniz açık kaynaklı elektronik geliştirme platformudur.
http://www.projehocam.com/etiket/arduino-projeleri/ buradan bakınız
Tam bir jokerdir. Tatlı şey.
c++'a yakın bir dille kodlanan hazır mikrodenetleyici kartı.

bu işe merakı olanlar için genelde hobi projeler üretmek amacıyla kullanılıyor. onun haricinde proje ve bilumum elektrik elektronik ödevleri hazırlamakta işe yarıyor.
An itibariyle dahi uğraştığım Giriş/Çıkış prototipleme,programlama ve haberleşme kartıdır. 35 TL gibi bi fiyata Karaköy de bulabilirsiniz. Projeler arayanlara buyrun kanalımdaki Arduino oynatma listesinin linkini atıyorum; https://m.youtube.com/pla...hfJ3hcOcpEE6Zm1o8xWeJGPqW Bir ilerisi PIC tir. Yani mikrodenetleyici/işlemci. Arduino da kullanılan dil C tabanlı kendi özgü Arduino dili iken PIC te Assembly, CCS C, MikroC gibi çeşitli diller bulunur. Genel olarak işlevinden bahsedecek olursak sensör-eylem prensibine dayanır. Yani gerçek dünyadan veyahut pcden çeşitli şeyleri okuyabilir, onu programlayıp gerçek dünyada eyleme veya sanalda etkileşimler oluşturabişirsiniz. Sensörlere örnek vermek gerekirse (aklımıza gelebilecek her şey vardır, bi kısmını tek yazıcam ben); Sıcaklık, Işık seviyesi, Darbe Sensörü, Kapasitif Dokunma, Flex/Bend, IR Receiver, ivme, Jiroskop, Beyin Dalgası, Kas (bknz: biyosensör), Manyetik Alan,Kalp Atışı, Piezo, RFID,Bluetooth, Wifi,Fm (bknz:haberleşmr modülleri) Ses Şiddeti, Uzaklık (Ultrasonik), Keypad diye uzar bu liste. Etkileşimler ise örneğin; Lazer,Dc-Step-Servo motor, Led, Buzzer, IR Emitter, Ekranlar, 7 Segment Displayler vs vs. Bi de modelden ayrı olarak Shield lar var. Ethernet Shield, Motor Shield, Wifi Shield ve dahası. Arduino ile yapabileceklerinizin sınırı yok, ama eğer fabrikada ya da bi üretim söz konusu ise kullanılmamalı. Zira daha çok hobi, prototipleme ve mekatroniğe başlangıç için tercih edilir. Eklemekte fayda var Mekatronik Mühendisliği okuyan bir öğrencinin Arduino dan ziyade PIC kullanabilmesi lazıö. Günümüzde üniversite derslerinde mekatronikçi akademisyenler bile derse Arduino ile geliyolar. Hazır bi şey sonuçta bari burda yapmayın bre gafiller. Neyse farzı mahal öğrenin efenim, bi şey kaybetmezsiniz. Şayet yapacak daha iyi bi şeyiniz yoksa.
robotistandan alınan beginner setle öğrenmesi ve devre kurulması inanılmaz derecede zevkli sistem. mühendislik bitirme projelerinin vazgeçilmezi. 2 haftalık uğraş ve tutorial izleme sonucu baya bir yatkın hale gelinebilir, en azından ben geldim
"herkes çılgın gibi C dili mi biliyormuş arkadaş" dedirten bir nevi programlanabilir elektronik kart.
led yak led söndürden öte gitmek istiyorsanız C dilini iyi öğrenmeniz gerekir. en azından algoritma mantığını.
italyada bir grup üniversiteli tarafından üretilen bir çeşit mini bilgisayar. elektroniğe ilgi duyanlar için eşsiz bir çalışma aracı. ayrıca açık kaynaklı olması ayrı bir güzellik.. artık bunun bir ilerisi olan pic yi almayıda düşünüyorum.

ahanında bu:

görsel
bir raspberry pi veya pic değildir.

arduino 2 tane komutu çalıştırabilir, tercih edilmesinin sebebi diğer ürünlerin amaca göre çok geniş olmasından dolayıdır.

edit: kendi kodlama arayüzü mevcuttur ama c veya oop tarzı yazılım arayüzleriyle de kullanılabilir. zaten artık her şeyin dönüştürücüsü var. elektronik mühendisliği sektörü için çok basittir. ancak evde hobi olarak veya karmaşık sistemlere geçmeden evvel alıştırma olarak iş görür.