de buyur burdan yak. insanları dinden imandan soğuttunuz lan. cehaletin iktidarca kutsandığı, eğitimin bilimin aşağılandığı ülkeden ne beklersiniz?
geçen yıllarda imamın biri cenaze namazında allah bizi okumuşların şerrinden korusun dedi. devlet erkanı hep bir ağızdan amin dediler. bakış açısı bu işte. yazık ki ne yazık.
edit: olay anlatılan gibi değilmiş. kız hem kazanamamış hem de proje pastorizasyon olmadan raf ömrünü uzatmakla ilgili bir durummuş. haksız yere suçladıklarımdan özür dilerim.
sinirlerim zıpladı bu ne ya!
lanet olsun seni o kadar saçma insan yetiştirip, oraya oturtan kim varsa!
artık jüriye mi, yarışmacı sıfatlı, bilimi hiçe saymak için basamak olarak kullanılan kıza mı yoksa "baş"kalarına mı gider bu lanet, bilemiyorum. ama gitsin yani!
organik hoşafın kazandığı, gerizekalılığın yine bilimin önüne geçtiği versustur.
papaz eriğini imam eriğine çeviren icat gibi buna da photoshop derler montaj derler, hakkımız yeniyor derler. sizin yiyeceğiniz şey belli ama neyse..terbiyeli takılayım.
Sonra bu çomarlar bütün okuyanlar ülkeyi terk ediyor diye ağlıyorlar, sen adamlara imkan verme sonra adam kendi imkanlarıyla bişey yapsın onu da böyle aşağıla. Ne saçma ülkeyiz be.
hoşafın birinci olması; finale kaldıktan sonra normal, çok normal ama anormal olan; finale kadar nasıl çıktığıdır.?!
ulan bu kadar fikir kısırı, bu denli mi zihinsel üretim kabızısınız da formatın amına koyan bu sikko projeyi sokuyosunuz yarışmaya..
bir tarafta hedef kitle; tükenen insanlar, diğerinde tüketen insanlar ve kazanan sunum tüketime yönelik atılan adımlar..
milli içkimiz; ayrandan organik hoşaf olarak değişir, bu toplum da böyle yarağımı gelişir!
organik hoşafın yarışmaya kabul bile edilmemesi gerekirken finalde alzheimer gibi üniversal bir soruna çözüm üreten bir girişimcilik faaliyetin önünde görülmesi ülkenin nasıl bir pislik içinde olduğuna ispat niteliğindedir.
Allah pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır.
yarışmanın amacı, bir bilim/icad mı yoksa, ticari bir girişim mi ortaya koymak? bunu bilmek lâzım. hoşaf elbette bir buluş değil. ancak, jürinin birinin dedigi laf doğru, ayran için de kimse bakkalda markette satılabileceğini öngörmemişti. maliyeti 5-10 kuruş olan ayran, bugün minimum 50 kuruştan satılıyor. bu ticari bir başarıdır. günümüzde çocuklar için meyve suları var ama, içerdiği glikoz, fruktoz vb. yapay şekerler zararlı olduğu için, bilinçli aileler tercih etmiyor hazir meyve sularını. %100 denilen urunlerin bile ne olduğu belli değil. videolardan anladığım kadarıyla, şeker degil bal kullanılmış, ve meyveler organik. bu arada dalından koparılan her meyve organik degildir. maliyeti düşük, raf ömrünü uzun tutabilirlerse, bence ticari olarak başarılı bir ürün olur anlatılan.
diğer adayların "ürünleri" ise, maliyet, pazarlaması gibi engellere takılıyorsa, ticari bir ürün olarak başarılı bulunmamasi normaldir. bugün yuzbinlerce liraya satılan kanser ilaçları var, başarı bu degildir.
bastan da dediğim gibi, program bir icad ortaya koymayı amaçlıyorsa, sonuç tamnanlamiyla bir fiyaskodur. ama fikri ticari olarak kullanabilme potansiyelleri yarışıyorsa, ürünleri kiyaslamak yanlış olur.
portatif fizik tedavi aleti veya alzheimer çipi elbette insanlık adına, hoşafla kıyaslanamayacak kadar mühim buluşlardır. kimsenin buna söyleyecek bir lafı olamaz sanırım. ama programın formatı önemli.
bir ürün gelistirirsin, sunumunu yapıp, yatırımcıyı yanına cekmeye çalışırsın. yatırımcı, faydalı faydasız olarak değil, kâr-daha çok kâr olarak bakar olaya. bunda da böyle olduysa bu kadar büyüyecek bir sıkıntı yoktur.
ilgili haberi okudum simdi.
kazanan kasis projesiymis. be yapımcılar hoşaf konusunda açıklama yapmışlar. kadın hoşaf yapabildiği için degil, hoşafı ticari bir ürün olarak geliştirdiği için finale kalmış.