2 yıllığı bile zar zor bitiren insanları gördükçe ülkenin zeka seviyesini en net orada görebilirsiniz. Bu sizin egonuzu arttırmasın ama siz zeki değilsiniz
iki yıllıktan sonra, 4 yıllık okudum. şimdi iki yıllıktaki sınıf arkadaşlarımdan pozisyon ve hayat standardı olarak benden çok daha iyi konumda olanlar var. iş sende bitiyor.
lisenin devamının okumak gibi. lise ile lisans arasındaki ara geçiş formu olduğunu gidenler bilir. lise desen değil lisans desen hiç değil. kafa yapısı hiç değişmiyor aynı devam.
Eğer güzel bir bölümse torpilde varsa akıllılık aslında
Benim 2 yıllık adalet Myo okuyan arkadaşım vardı çocuk torpille cezaevi infaz memuru oldu ben 4 yıllık okudum
2 yıllık üniversiteler 4 yıllık üniversite ile aynıdır aslında.
2 yıllık olanlar sıkıştırılmıştır dolu dolu geçer.
4 yıllık olanlar 4 uzun yıla yayılmış eğitimdir.
Ev işinden kurtulmak isteyen Kezban kızların ve "yaaaevv bu üniversitelerde cok kari kız oluyormuş" diyen yurdum abazanlarinin çıkıştan önceki son tüneli..
Ben 2 yıllık okuyup kariyer is meslek para vs düşüneni görmedim
Üniversitede iibf bölümleri okumak isteyipde kazanamayanlar. 2 yıllık il dışında bi bölüm okusa 2 sene boyunca hem üniversite hayatı görür hem rahat geçer dersleri kolaydır. 2 sene sonunda dgs sınavına girip düşük puanlarla açıköğretim de istediği iibf bölümüne gider denklik verilir 3. Sınıftan devam eder. Hem iki sene üni hayatı görür hem istediği bölüme kavuşur. Sınavdan sonra hemen açıköğretim yazsın diyenler o zaman üni hayatı göremez bunuda düşünelim.
zaman kaybı. böyle ara model olurya hani ne alt modele uyar ne üst modele gürcü hamsi gibi p*ç tir yani eti yoktur. cidden okunmaz.
aslında 2 yıllıklar myo olarak süper birşey meslek yüksek okulu bir nevi usta başı yetiştirme yeri. ama ülkemizde dandini destan baba zort misali.
aslında ülkemizde bazı bölümler harici üniversite okunmaz bence. mesela akrabanın biri şehirdışında işletme okudu biride bu sene maliye kazanmış zamana paraya yazık. aöf den işletme felan kaydol git sanayide çırak ol. paranın gözüne vurursun.
yoksa dayın yoksa iyi bir üniversite ve ya bölümden mezun değilse işin zor. kahvehanede batağa devam. düşün yeni mezuna deneyim soran iş verenler var.
ben okudum dgs ile bir fakulteye de yerlestim hatta muhtemelen bolumu dereceyle bitirecegim. pisman degilim ama simdiki aklim olsa bir sene daha calisir lisansa yerlesirdim.
o ne öyle lise gibi ben olsam hayatta okumazdım. iyi yıllık üniversite okuyacağına işe gir meslek öğren daha mantıklı. hem bu devirde boş yere masraf yapılmaz zaten işsiz kalıyosunuz.
ailem dolayısıyla mecburen yapmakta olduğum şey ama avantajı da var bana. 25 yaşına kadar yetim maaşı almamı sağlıyor. öğrenci istanbulkart'ı olabiliyor. minibüslere daha ucuz binebiliyorsun. başka bir avantajı yok sanırım parasal olarak. üniversite yardımı da yapılıyor ama 2 yıllık ucuz oluyor zaten.