bugün

iletişim fakültelerinin en iyi bölümlerinden biri.
eğitimi daha çok televizyona yönelik olan bölüm. sinema alanında çalışmak isteyenlerin sonradan pişman olmamaları için, içinde "radyo" geçmeyen bölümleri seçmeleri tavsiye edilir.
türkiye de diploması geçersiz bir bölümdür. bu sektörde kimse sizi diplamanız var diye işe almaz. aslında gazetecilik bölümü içinde geçerli bir olaydır. bu bölümü kazanan ya da düşünen arkadaşların akıllarından çıkarmamaları gereken konu okurken ne kazandığına bakmaksızın piyasada çalışmaları gerektiğidir. unutulmammalıdır ki siz bir eczacının mimarın ziraatçinin veya değirmencilik yuksek okulundan mezun birinin yaptığı işi yapamassınız. çünkü onların işini sadece o alanda diplomaya sahip insanlar yapabilir. hatta emlakçılık dahi yapamazsınız.*sizin işinizi ise herkes yapabilir.
''Sen şimdi okulu bitirince ne olacaksın artizzz mi? '' sorusuyla sık sık muhatap olunan bölüm.
iletişim fakültesi içinde olduğu öğrenilince "sen bitirince ne yapcan turkcellde falan mı çalışcan?" sorusuna maruz bıraktırmıştır.
ayrıca "bizde nickelodeon çıkmıyo sen bilirsin bi baksana?" gibi tv tamircisi muamelesi yapılmasına sebep olmuştur.
ayrıca karşılaşılan herkes "... falanca filmi izledin mi sen yaa.." gibi muhabbet girişiminde bulunmuştur.
uygulamaların yetersiz olduğu ve de akademi'den mezun olunduktan sonra (desteği yoksa) kişinin bireysel azmiyle kapıları aşındırmaya mahkum olduğu bölüm. (bkz: yılma yoluna devam et)
-ne okuyorsun?
-radyo sinema tv
-aa süpermiş!
-evet öyle..
-benimde filmi mi çekersin artık heheh
-hımm.

gibi diyaloglara maruz kalabileceğiniz.okuyan herkesin nedense yönetmen olmak istediği eğlenceli bölüm.
ayrıca (bkz: ilef)
sinema ile ilgilenmek istiyenlerin seçmemeleri gereken bölüm. eğer yönetmen ya da kurgucu olma hayaliniz varsa hedefiniz marmara ya da mimar sinan üniversitelerindeki güzel sanatlar fakültesinde bulunan sinema tv bölümleri olmalıdır.
mezunlarının televizyoncu tükanı açtığı, camına ''atv şifresi kırılır'' yazdıkları bölüm..
genellikle boş uğraşlar için seçilen bölümdür. (bkz: dersleri yatarak geçmek) (bkz: askerliğe gitme süresini uzatmak) idealler uğruna seçilmeli ve güzel işler yapmak için çabalanmalıdır.
Büyük hayallerle girilen ve seneler geçtikçe hayallerin küçüldüğü bölüm.

"Ne olmak istiyorsun" sorusunun dönem dönem değişen cevapları:
Birinci sınıfta: Çok ünlü bir tv spikeri.
ikinci sınıfta: Tv spikeri.
Üçüncü sınıfta: Spiker asistanı.
Dördüncü sınıfta: Bi mezun olalım da ne varsa onu yaparız.
yıllardır hayalimde olan bölüm. şimdi sınav sonuçları açıklandıktan sonra hayalime bir adım daha yaklaştım. ama sözlüklerde okuduğum yorumlar yıllarımın hayalini soğuttu.

sonradan edit: bölümü kazandım ama yakınların onayı olmadığı için gidemedim. hayat.

sonradan edit version 2: 2014 yılında istanbul üniversitesi sinema bölümüne girebildim sonunda şuan son sınıftayım. hayat ilginç.
Gün itibariyle kazanmış olduğumu öğrendiğim, okumak için heyecanlandığım bölüm.
Hukuk bölümünü bırakıp, radyo sinema televizyon için çalıştığım, bölümdür.
Not: Eksileyen arkadaşlar, hukuk fakültesi sandığınız kadar kolay olmuyor.
okumakta olduğum bölüm okuması çok keyiflidir. ancak içinize kapanık birisiyseniz yada girişken bir yapınız yoksa asla tercih etmemeniz gereken bölümlerin başında geliyor bana göre. yoksa elinden şekeri alınmış küçük çocuklar gibi kalırsınız ortada yada yediğiniz bir paket çekirdekteki son çekirdeğin acı çıkması gibi bölüm bittikten sonra keyfiniz kaçar benden söylemesi. ama doğru işler yapacağıza inaniyorsanız okuyun derim. kim bilir uslu bir çocuk olursak ekranlar önünde sadece kaba yerlerini yırtarak gülüp milyon dolarları götüren kişilerin yerine geçebiliriz beikide.
Genelde kimsenin istediği bölümü okumadığını düüşünecek olursak; radyo,sinema ve tv bölümüne girenlerden bir çoğunun bu üçünü izleyip-dinleyerek okul hayatının biteceğini anmasına maal veren bir durum ortaya çıkıyor genelde.Okul kaydımı dondurmam nedeni ile Eylül'de hazırlığını atlayarak * başlayacağım bölüm.
okumak istediğim bölümdü(r).
gazetecilik bölümüyle arasında kaldığım bölüm.
kişisel gelişimin geleceğinizi belirlediği bir bölüm. hatta en fazla bu etkiliyor. msü, gibi ismen kulağa çok hoş gelen üniversitelerde bile okul size bir şey öğretmez sizi öğrenmeye en hazır hale getirir.-yani en azından buna çalışır- bazı üniversite bölümleri gibi değildir bu bölümü seçtiğinizde yaşam tarzınızı da seçersiniz. nasıl bir yaşam tarzı ?
-sürekli öğrenmeye hazır olmak
-yüzsüz ve girişimci olma zorunluluğu
-gerektiğinde köle olmaya hazır olmak
-her daim çözümcü olmak, iletişim yetileriniz geliştirmek
-mesai saatin olmayan işlere hazır olmak gibi...

bu meslek dalıyla ilgili olumsuz şeyleri görürsünüz sıkça ama olumlu yönleri hiç fena değildir öncelikle okuması kolaydır işletmede okuyanlar saçma sapan salak hiç bir işlerine yaramayacak integral hesaplamalarıyla uğraşırken siz sinema tarihi gibi dünyanın en zevkli dersini işlersiniz. mezun olunca da çoğu zaman aynı paraları alırsınız. evet torpilin fazlasıyla geçtiği bir meslek dalına sahipsiniz ama kendinizi geliştirirseniz sırtınız yere gelmez. ufak bir tavsiye medyada çalışmayın. medya insanları kirli insanlar o insanlardan olmayın.
okuması en zevkli bölümlerden biridir fakat vasıflı bir öğrenci değilseniz mezun olduğunuzda yapacağınız tek iş yerel tv'de kameramanlıktır. çok çalışma gerektirir yan gelip yatma yeri değildir.
sözel puanla öğrenci kabul eden iletişim fakültesi bölümlerinden. en uç noktası mimar sinan üniversitesi'dir. anadolu üniversitesi, istanbul üniversitesi, marmara üniversitesi de mimar sinan'ı izler. geçmesi kolaydır, bitirmesi kolaydır, kazanması kolaydır da ekmeğini yemek o denli zordur. uzak durulmalı.
uzun zamandır istediğim ama istediğim mesleğe (senaristlik) pek de sahip olamayacağımı anladıktan sonra tereddüt ettiğim bölüm.
ankara üniversitesi iletişim fakültesinin en kaliteli bölümlerinden biri. öncesinde farklı bölümlerde okusalarda sırf film çekmek için eski hayatlarını bir tarafa bırakıp bu bölüme gelen sayısı oldukça fazladır.
tercih etmek istediğim fakat mezun olduktan sonra işsiz kalmaktan korktuğum bölüm. *
sözelden giren biri olarak biraz mecburi ama bir o kadar da isteyerek yazmayı düşündüğüm bölüm fakat kafam fazlasıyla karıştı bu bölümde okuyan birileri imdadıma yetişsin lütfeen.