bugün

babam ve oğlumda da izlediğimiz gibi bir aileyi daha doğrusu birçok aileyi,genci çürüten,bitiren askeri darbe.
türkiye'yi uçurumun kenarından cevirmiş müdahaledir.
sade vatandaş tarafından, sevinçle karşılanmıştır.
şimdiki genç nesli depolitizeedip televolelerin kucağına iten biçer-döverdir, buldozerdir velhasıl çok kötü bir şeydir.
kenan evren marifeti türk tarihinin en vahsete düşürücü olayları arasında yer alan cok kanlı olay.
18 sol görüşlü insanın öldürüldüğü ve bu insanların içinde 18 yaşını geçmemiş, eline sılah almamış öğrenci liderlerininde bulunduğu darbe...
karikatür;

- hocam, hocam türkler tamamı insan koyun üretmişler.
- 1980'den beri uğraşıyorlardı, nihayet başarmışlar.
abd ve cia tarafından organize edilmiş türk halkının en fazla güvendiği kurum* olarak bilinen tsk tarafından gerçekleştirilmiş kara leke.
8o darbesiyle ilgili filmler
1986 - Sen Türkülerini Söyle (Şerif Gören)
1986 - Dikenli Yol (Zeki Alasya)
1986 - Prenses (Sinan Çetin)
1986 - Ses (Zeki Ökten)
1987 - Av Zamanı (Erden Kıral)
1987 - Kara Sevdalı Bulut (Muammer Özer)
1988 - Sis (Zülfü Livaneli)
1988 - Kimlik (Melih Gülgen)
1989 - Bütün Kapılar Kapalıydı (Memduh Ün)
1989 - Uçurtmayı Vurmasınlar (Tunç Başaran)
1990 - Bekle Dedim Gölgeye (Atıf Yılmaz)
1991 - Uzlaşma (Oğuzhan Tercan)
1994 - Babam Askerde (Handan ipekçi)
1995 - 80. Adım (Tomris Giritlioğlu)
1998 - Gülün Bittiği Yer (ismail Güneş) Fragman
1999 - Eylül Fırtınası (Atıf Yılmaz)
2000 - Coup/Darbe - A Documentary History of the Turkish Military Interventions (Belgesel, Elif Savaş Felsen)
2004 - Vizontele Tuuba (Yılmaz Erdoğan)
2005 - Babam ve Oğlum (Çağan Irmak)
2006 - Beynelmilel (film)
2006 - Eve Dönüş (Ömer Uğur) Fragman
2007 - Zincirbozan (Atıl inaç) Fragman
2008 - O... Çocukları (Murat Saraçoğlu
tarihimizin kara lekelerinden biridir.

bugün hala leke olduğunu idrak edemeyen lekeler mevcuttur. temizlenmeniz dileğiyle.
sağcı solcu demeden ülkemizin bir çok gencini harcayan hala izlerini üzerimizde taşıdığımız askeri darbe. türkiye tarihinin en büyük kara lekelerinden biridir.
darbeyi yapan kadronun nesepleri hakkında bilgi kirliligi oldugu darbedir, abd başkan yardımcısına bakarsan, onların çocukları (abd çocukları) türkiye de darbe yapmayı başardı, evrenin kendisine bakarsan, konya da hoca çocugu, erzurum da hacı çocugu, ankara ya geldiginde başka oluyor...
tam 30 sene evvel bugün (bkz: 12 eylül 1980) türkiye bu konuşma ile uyanmıştı:

http://www.youtube.com/watch?v=OMIvLW7ijZs
sizin güvenliğinizi sağlamak için bunu yapıyoruz diyerek; babamı ve birçok masum insanı türlü işkenceler ile dört buçuk yıl tutuklu olarak idamla yargılayan türkiye cumhuriyeti kaosunun başlangıç tarihi.
Kelimelerin küfüre, küfürlerin övgüye döndüğü darbedir. Umuyoruz ki bundan sonra böyle boşluklar yaratılmadan işler halledilir. Her ne kadar inanmasakta umuyoruz.
referandumdan sonra evet çıkarsa bugünden sonra esamesinin okunmayacak olduğu doğrudur. zira bugünden sonra -eğer evet çıkarsa- 2010 sivil darbesini konuşuyor olacağız.
zaten adapte olamadığımız demokraside hâlâ kapanmamış derin bir yarık bırakan; anayasayı ve kurumları başımıza bela eden darbe.

(bkz: kenan evren)
(bkz: maraş ve çorum olayları)
(bkz: öldürülen insanlar)
(bkz: erdal eren)
(bkz: son bakış)

ne yazıktır ki bu darbeden oy kaygısı ve kendi çıkarı olmadan hesap soracak bir iktidarımız yoktur.
iran şeriat devriminden sonra hemen 80 darbesinin yaşanması düşündürücüdür. keza bu darbede sağ sol birbirine düşman edilmiştir. 2 tarafta ciddi kayıplar yaşanmıştır ve bu ortamda bazı faktörler güçlenmiştir.
çok uzağa gitmeyin, aynaya bakın eserini görürsünüz.
yerini 2010 sivil darbesine bırakmıştır.
12 eylül 1980 e kadar türkiyedeki gündelik yaşamın nasıl cereyan ettiğini bilmeyen muhtemelen 1975 sonrası doğan arkadaşların bol bol giydirdiği darbedir.sokaklarda hayat bizim sol frame gibi akarken kimin kimin anasını bellediği birbirine karışmışken ortada resmen iç savaş cereyan ederken hükümete sen durdur diye üç kez ihtar verilmişken..kimsenin kimseyi dinlemediği herkesin bir başka siyasi görüşe sahip olanı can düşmanı gördüğü .fotosu eskaza bir gazeteye manşet olan bir polisin ailesi ile kaçacak yer aradığı sakal bıyık ne varsa kesip resmen levent kırca gibi kılık değiştirdiği..insanların oğlunun okumamasından korkmadığı tam tersi okumasını istemediği bir dönem ortada iken sanki amk. ortada tıkır tıkır işleyen ekonomi hükümet huzur üniversitelerde tıkır tıkır eğitim da bu yezit ordu durduk yere geldi..bütün düzenin amına koydu.hay ben sizin saflığınıza.. oğlum her duyduğunuza inanmayın ..bilip bilmeden bazi ibnelerin siyasi çıkarlarına roka yapmayın kendinizi.araştırın biraz okuyun hatta düşünün
türk halkının ve bu vatanın başına gelmiş en kötü şeylerden birisidir. bu darbe türkiye'deki gerici, yobaz ve muhafazakar kesimin patlamasına neden olmuştur insanları düşünmeden, sorgulamadan önce 1 değil 1000 kere düşünmeye ve bunu göze almaya zorlamıştır. sokaklarda gezen yeni aldığı arabayla mutlu olan erkekler mağazalardan aldığı kıyafetlerle, ayakkabılarla orgazm olan kızlar, kadınlar bu darbenin ürünüdür. 1980 darbesinden sonra kızıl kuşağa karşılık yeşil kuşak asker tarafından desteklenmiş ve türkiye'nin ileride de kurtulmasının zor olduğu gerici kesimi yaratmıştır. 1980 darbesi'nden sonra açılan bir sürü imam hatip liseleri postmodern darbe'de kapatılmıştır. 1980'de olan darbe demokrasiye ve okuyan, aydın kesime olmuştur bu darbe'den en karlı çıkan dinci kesim darbe kelimesini ağzında sakız olarak kullanıp kürsülerde duygu sömürüsü yapmaktadır.

''Orada Terzi Fikri diye biri çıkmış. Devlet benim diyor. Komite kurmuş. Fatsa'yı o komite yönetiyor. Ne yapılıp, yapılmayacağının kararını halk veriyor. Veya halk adına o komite. Yani kararı devlet vermiyor. Devlet otoritesi sıfır. Devletin kanunları Fatsa'da işlemiyor.'' faşist ressamımızın bu sözü otoriteyi halk değil devlet olarak belirlemenin en vahim örneklerindendir.
asıl darbe 12 eylül 1980 değil 24 ocak 1980 de yapılmıştır. 12 eylül 24 ocak kurallarının daha hızlı uygulanmasında ki amaçtır sadece.
Darbe yapıldıktan, darbenin etkileri, korkuları geçinceye kadar sürede yalakalık yapanların, postal yalayanların, darbe etkisi ve korkusu geçtikten sonra darbe eleştirisi yaptığı, tu kaka dediği bir darbedir.
hala yaraktan kürekten işlerle debelenip, sürüngen bir hayat yaşamamıza neden izleri hala silinmeyen sikindirik olay. lanet olsundur.
türk solunun en büyük maharetidir. "ordu gelsin darbe yapsın" diye hemen her gün bir çok yerde kurtarılmış bölge ilan ettiler, "vay boykota katılmadın o halde sen faşistsin" diye üniversiteleri kapattırıp bir çok müslüman türk evladını sebepsiz yere öldürdüler, müslümanın camisine bomba koyup dinine, allah'ına, peygamberine küfür ettiler, "fabrikalar çalışmasın, millet yiyecek giyecek bulamasın, mahalle bakkalları karaborsa zengini olsun" diye sendikaları kışkırttılar.

türkiye'de sol'un ne denli halk düşmanı, vahşi, cahil ve katil olduğunun en önemli kanıtıdır bu darbe. evren gelince de süt dökmüş kedi gibi gidip ilk teslim olanlar da onlar oldular. (bkz: disk)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar