bugün

osmanlı nın türk düşmanı bir ülke olması

bir devlet düşünün ki diğer devletlerin halkları onu kurtuluş olarak görsün, onların himayesine girdiğinde kutlamalar yapsın. dünyada osmanlı devleti kadar hoşgörülü bir devlet olmamışken, nasıl o hoşgörülü devletin kurucusu olan ırka bir düşmanlık beslediği düşünülsün hala anlamadım.

osmanlı devleti bir türk devletidir. fatih sultan mehmet zamanına kadar yöneticilerin tamamı türk'tür. fakat fatih ileride yaşanacak taht kavgalarını görerek, ülkenin bölünmemesi için türkleri yönetimden uzaklaştırarak daha güvenli olan devşirmeleri göreve getirmiştir. bunu türk düşmanlığından değil, devlet ve ülke aşkından yapmıştır.

ayrıca devletin uyguladığı politikalar da bu yanlış anlamaya yol açmış olabilir. osmanlı içinde bulunduğu duruma göre bazen türkçü politikalar, bazen de cihan devleti politikaları uygulamıştır. balkanlar fethedildiğinde anadolu'dan balkanlar'a türkler yerleştirilmiş, balkanlar'da kalıcı olmak amaçlanmıştır. balkanlar'a türklerin yerleştirilmesi devletin türk düşmanlığı gütmediğinin en büyük göstergelerindendir. fakat zamanla daha çok büyüyen ve bir çok ırkı kendi bünyesinde bulunduran bu devlet cihan devleti rolünü üstlenmiş, her millete eşit davranmaya çalıştığından sanki türklere önem vermiyormuş gibi gelmiş olabilir. fakat bir cihan devleti olduğunda bile, avrupa'da osmanlı sefere çıktığında "türkler geliyor." sözleri kullanılmıştır. ayrıca bir çok padişahın fermanlarında kendilerinden türk olarak bahsettikleri de görülmüştür.

bu yanlış anlamaya yol açacak bir sebep de yeniçerilerdir. yeniçerileri, osmanlı kültür ve yapısını bilmeyenler, osmanlı devletinin en büyük askeri gücü sanırlar. yeniçeriler de büyük çoğunlukla yabancı çocukların asker olarak yetiştirilmesiyle oluşurlar. buradan da askeri yapının bile türk olmadığını savunurlar. fakat şu bir gerçektir ki osmanlı'da en büyük askeri güç yeniçeriler değil, sipahilerdir. sipahiler ise tamamiyle türk askerleridir.

ulu önderimiz demişti hani; ecdadımızı tanıdıkça kendimizde güç bulacaktık. işte en yakındaki o güçlü ecdadımızı tam olarak tanıdığımızda kendimizde o gücü bulacağız. fakat bu gücü istemeyenler bu şanlı tarihi karalayıp, sanki bizim tarihimiz değilmiş gibi göstererek bizi ondan soğutmaya, amaçsız ve kimliksiz bırakmaya çalışmaktadırlar. oyunlara gelmeyiniz.