bugün

apple

yaklasik bes saattir soylene soylene akraba olmaya cabaladigim firmadir kendileri. olaylar soyle gelismistir sozluk: itunes'u uzun zamandir sadece ipod icin kullanmakta olan bir vatandasim ben. telefonuma herhangi bir video yuklemek icin asirlar sonra iphone ile baglandim kendilerine. 1000 kusur parca es kaza iphone'a yuklenmesin diye muzik, video vs. ne var ne yoksa listemi temizledim. her pislige karsi onceden hazirlikliyim yani, neme lazim apple bu, saka olmaz.

karsima soyle bir yazi cikti baglanir baglanmaz: 'a new version of hede hodo is available for your iphone, would you like to download?' manyagim ya ben, hade olsun dedim. demez olaydim. yaklasik dort saat programin inmesini bekledim, yaklasik bir kusur saat programin iphone'a yuklenmesini bekledim. 'sync' etti, 'activate' etti, zort etti derken itunes ekraninda turkce meali ile bir yazi cikti: lutfen pin kodu olmayan bir sim kart takiniz. niye?!

hadi pin kodunu iptal edelim dedik, ne mumkun. telefon kilitli, nereyi tiklasan pin kodu olmayan kart tak deyip duruyor, inadi inat. o kadar uzun zaman gecmis ki, sim kart nasil cikarilir onu da unutmusum. internete baktim, ogrendim ancak simdi de sim kart cikarma ignesi nerede, ondan haberim yok. evi dagittim, bir saat icinde nihayet onu da buldum. ama artik vucudumdaki her yerden dumanlar cikiyor, resmen duduklu tencere misali enginlere sigmayip tasiyorum.

igne de bulundu, sirada yedek bir telefon bulunup icine sim karti yerlestirmek ve pin kodunu iptal etmek kaldi. evet, onu da basardim. inanilmaz ama gercek, telefonumu guncelleyebildim, hem de sadece ve sadece bes saat icinde! hayat ne guzel degil mi? iphone'lar falan... artik mutluyum, huzurluyum. telefonunu en nihayetinde aktive edebilmis bir sevgi kelebegi olarak tum kalbimle diyorum ki; apple sana kafam girsin.