dağa çıkarız hesabını sorarız

şırnak'ta güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada öldürülen bir teröristin yakınları açmış bu pankartı. ilker başbuğ'un son günlerde yaptığı enteresan açıklamaları zerre tasvip etmiyorum. bir kısım zevatın askeri vesayetin artık tükenmeye yüz tuttuğunu anlamamak konusundaki çabası gerçek o ki takdire şayan. böyle bir gerçeği böylesi inanarak savunabilmek olsa olsa üstün bir gayretin sonucunda vuku bulabilir.

şüphesiz başbuğ'un tuttuğu yol yanlış. ancak terörist ailelerinin içinde bulunduğu ruh hali de başbuğ'un tuttuğu yanlış yoldan farklı değil ki. yahu sen oraya bir cesedi almaya gitmişsin. bir ceset lan..! hatta canın, ciğerin. şimdi kimse bana teröristlerin seçtikleri özgürlük yolunda kutlu bir amaç için öldükleri gibi bir masal anlatmaya yeltenmesin. kimse kusura bakmasın ama bu kirli savaşta köprünün hangi tarafında öldüğünün zerre kıymeti yok benim için.

acı olan şu ki sen her ne kadar bir kutsallık katmaya çalışsan da bu ölümlere, ne yazık ki giren kim olursa olsun mezara, bok yoluna gitmiş oluyor. demem o ki, bunca kirli dümenin döndüğü bir hengamede, kimin hangi taraf için çalıştığı beli bile değilken daha azı hayalperestlik oluyor galiba.

bununla birlikte, hal böyleyken, zaten dağda yeterince dangalak varken everest'e çıksanız ne yazar azizim? çıktınız da ne oldu? bir cesedi almak için morg kapılarındasınız lan? bu kirli savaşta eriyip gitmişse bir dönem sevmeye kıyamadığınız oğlunuz, babanız, ananız; topunuz dağda geberseniz, gebertseniz kaç yazar?

hadi canım siz de...!