bugün

okul öncesi öğretmenliği

bu bölümün öğrencileri kendileri tanrı zannediyor. sadece atanmaları diğer öğretmenliklerden iyi olduğu için en önemli öğretmenlerin kendileri olduğu düşünüyorlar. hatta tüm eğitim sistemi omuzlarına yüklenmiş gibi bir sanrı içindeler. büyük bir kısmı gerçeği görecek bir beyinden yoksun olduğu için maalesef bu hayalleri gerçek sanıyor.

bölüm öğrencileri bitmeden tükenmeden çocukları sevdiklerini o kadar tekrarlar ki kafanız sikilir. peki gerçek bu mudur? çocukları sevdikleri için mi bu bölümdeler? tabi ki hayır. kadın dediğimiz varlık zaten çocukları sevmek üzerine programlanmıştır. bu bölümdeki kızların da genel olarak bu şekilde doğruklarına inanıyorum. bu bölümü seçmelerindeki amaç bu değil. aslında hepsi aldıkları puan ile ataması en iyi bölüm okul öncesi öğretmenliği olduğu için bu bölümdeler.

tüm derslerin temelinin ise okul öncesi eğitimde atıldığı gibi koca bir yalana ise kim inanır bilemiyorum. temelini atacağı birçok derste öss' de sıçmış bir grup öğretmenin atacağı temel nasıl olur, bilemiyorum. üniversite eğitiminde önce kendilerine bir temel attıklarını farz ederek yolumuza devam edelim.

en çok güldüğüm ise türkiye' de düşen yenidoğan ölümlerini bile kendilerine bağlamaları. bu konuda doktorların hiçbir çabasını önemsememeleri. komik, gerçekten komik.

son olarak bu bölümü yazmak isteyen genç dimağlara tavsiye de bulunalım. bölümün atanması iyi olabilir ancak her yıl 5.000 civarı okul öncesi öğretmeni alınıyor ve hiçkimse de emekli olmuyor. siz mezun olana kadar o kadrolar dolarsa siki tuttunuz demektir.