bugün

ateistler neyi ispat etmeye çalışıyor sorunsalı

bu ve bunun gibi başlıklar hemen her sözlükte sürekli olarak açılmaktadır. devamlı ateistlerin bir şeyleri ispat etmeye çalıştıklarını iddia eder durur dindar kardeşlerimiz. bu durum sadece okuyanları aldatmak, "bakın ateistler allah'ın olmadığını ispatlamaya çalışıyorlar fakat bir türlü başaramıyorlar"ı insanların beyinlerine yerleştirme çabasıdır. çabasıdır diyorum çünkü dindarların çabalamaktan başka yapabilecekleri bir şey yoktur.

sürekli aynı şeyleri tekrar ederek, sanki söylediklerine daha önce hiç cevap verilmemiş yüz bin kere madara olmamış gibi davranırlar. bazen terbiyesizliği öyle ele alırlar ki, inandıklarının birer yalan olduğunu kanıtlayan bilimi bile kullanmaya çalışır dindar kesim.

şimdi başlığa dönersek eğer, yine aynı yerden girmek gerekir. "ateistler neyi ispat etmeye çalışıyor sorunsalı" işte asıl sorun bu! ateistler bir şey ispat etmeye filan çalışmıyor, hiç bir zaman da çalışmadı. ispat zorunluluğu olan siz dindarlar, daha inandığınız şeyin ispatını bile gerçekleştiremeden, görülmemiş bir kaypaklıkla ateistlerin bir şeyleri ispat etmeye çalıştığını iddia ediyorsunuz. oysa ateistlerin tek çabası, insanları sadece menfaat için, toplumu etki ve baskı altına almak için uydurulmuş bu din denen zırvalıktan kurtarmaktır.

bir ateist asla başka birinin ateist olmasından çıkar sağlamayı düşünmez, düşünemez. çünkü böyle bir imkân oluşmaz. bu sebeple bir ateisti başka birinin gözünü açtığı için kimse suçlayamaz. asıl suçlanması gereken sırf menfaatleri doğrultusunda insanları din ile korkutarak sömürenlerdir. fakat nedense, suçlanan hep bu din tüccarları yerine, ateistler olur.

biliyorum ki, yarın öbür gün, bu ve benzeri başlıklar açılacak ve dindarlar tüm yüzsüzlükleri ile onlara sanki hiç cevap verilmemişçesine saldırıya geçecekler. fakat karşılarında her zaman en azından bir kişi bulacaklardır.