bugün

alevi davasında aslan kesilen ateist

ateistin gözünde, her dindar aynıdır. buradaki konu ise farklıdır. olayda alevi sünni sorunu değil, ezen, ezilen sorunu vardır. fakat dini bütün kardeşlerimiz, ateistlerin sırf kendilerine muhalefet etmek için alevileri savunduklarını sanırlar. bu durum aslında gayet normaldir. dünyada kendi inançlarına sahip olmayan herkesi, öldürülmesi gereken bir varlık olarak görenlerin, bu düşünceye sahip olması pek şaşırtıcı olmasa gerek.

aslında yanlış olan, bu ve benzeri konuların bir topluluk, bir düşünce, millet vs. üzerinden tartışılmasıdır. her insan farklı konularda, farklı düşüncelere sahip olabilir. bazı konularda zıt fikirlere sahip olan insanlar, başka bir konuda aynı düşünceye sahip olabilir. bu sebeple insanları bazı topluluklar dahilinde yargılamak yanlıştır.

alevi konusuna gelince, her iki tarafta yanlış düşüncelere sahip olmasına karşın* alevilerin hakkı yendiği için bunun karşısında durulması gerekir. eminim ki birçok ateist başka bir coğrafyada başka bir dine mensup insanlar tarafından ezilen müslümanlar için de aslan kesilir. fakat müslüman oldukları için değil, insan oldukları için de değil, sadece hakları yendiği için...