bugün

bayraktar bayraklı

bir zamanların zekeriya beyaz ve yaşar nuri öztürk ile birlikte bilinen en popüler din zırvacısıdır. diğer ikisi şu sıralar ekranlarda pek görünmese de (en azından ben görmüyorum) kendisi haber türk kanalında boy göstermektedir.

geçenlerde yine haber türk kanalında bir programda rast geldim. programın ortaları olduğu için baştan dinleyememiştim fakat, din dersinin okullardaki zorunluluğudan bahsediliyordu. kendisi din derslerinin seçmeli olamayacağını, okula giden her öğrencinin din dersi almaya mecbur olduğunu söylüyordu.

daha sonra bir telefon bağlantısı oldu ve yayına alevi bilmem ne derneği başkanı bağlandı. adam ısrarla bu uygulamanın yanlış olduğunu söylüyor, fakat bayraklı bey olmaz zorunlu olmalı diyordu. adam sonunda "kardeşim biz seninle her açıdan farklıyız" diyince o muhteşem cevap geldi; "hepimiz allah'a tapıyoruz kur'an'a inanıyoruz, hepimiz müslümanız, yani aynıyız."

kendisine göre türkiye'deki herkes müslüman, herkes sünni, herkes hanefi. haşa kimsenin inanmamak gibi bir lüksü de olamaz. ayrıca din okulda öğretilmeliymiş. eğer herkes evinde öğretirse, farklı farklı dinler ortaya çıkarmış. çünkü kimse dini tam olarak bilmiyormuş. bu şekilde olursa işler çok tehlikeli bir hal alırmış. dinin kendisi hiç tehlikeli değilmiş yani.

kardeşim benim çocuğum zamanında uydurulmuş, sen ve senin gibilerin ise doğru kabul ettiği bir zırvalığı öğrenmek zorunda mı? ayrıca türkiye'de elli bin türlü farklı inanış varken sen nasıl her insana senin inandığını zorla öğretmeye kalkarsın?

ama doğru ya, insanların beynini daha küçükken yıkamak lazım ki, büyüdüklerinde bu öğretilmiş saçmalıklardan kurtulmaları imkansız hale gelsin.

televizyonlara çıkan dinciler eskiden böyle değildi. kendi fikirlerini veya onlara söylenenleri söyler, insanları kandırmaya çalışırlardı. şimdi ise buna gerek bile duymuyor, öğretilmiş fikirleri zorla kabul ettirmeye çalışıyorlar. tabi bunda türkiye'deki egemen gücün büyük bir etkisi var. artık insanları zorla da olsa istedikleri gibi yönlendirebileceklerini düşünüyorlar. istedikleri görüşleri, inançları insanlara zorla empoze ederken, istemediklerini, onlara ters gelenleri rahatça sansürleyip, yasaklayabiliyorlar.

türkiye artık maalesef tek olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. fakat bu teklik, tek vatan, tek bayrak, tek dil saçmalığı filan değil, tek insan modelidir. artık insanlar öyle koyunlaştırılıyor ki, bırakın düşünceleri, farklı görüşleri, olaylara bakılşarı, verdikleri tepkiler bile neredeyse aynı olma yolunda.