bugün

moon

Tüm filmi Sam Rockwell'in götürmesi gerekiyor, çünkü ortada ona eşlik edecek başka oyuncu yok: Rockwell'in karakteri Sam Bell, geleceğin önemli enerji kaynağı helyum-3 gazını çıkarıp dünyaya göndermek üzere kurulmuş bir ay istasyonunun tek çalışanı ve sakini. Kevin Spacey'in sesiyle konuşan Gerty adlı yardımcı robot dışında etrafta yalnızlığını giderecek kimse yok, daha da beteri dünya ile iletişimde bir arıza yaşandığından kimseyle canlı olarak görüşemiyor.

Üç yıl kadar önce arkada hamile bir eş bırakarak bu görev için aya gelen Sam, karısına ve henüz göremediği kızı Eve'e dönmek için sabırsızlanıyor. Üstelik yalnızlığın yıpratıcı etkileri de kendini iyiden iyiye göstermeye başlamış durumda. Ancak tam görev süresinin sonu gelirken Ay'daki operasyonun doğası ve kendi yeri konusunda hayret verici bir gerçeği keşfediyor.

Filmin yönetmeni Duncan Jınes (ki tam adı duncan Zowie Haywood Jones olan yönetmen David Bowie'nin oğlu), Moon'da 2001: A Space Odyssey, Alien ve Silent Running gibi kendi çocukluğunun daha az aksiyonlu , daha çok karakterli bilimkurgularının bir benzerini yapmayı hedeflediğini söylüyor. Bu hedef doğrultusunda da bilgisayar ürünü efektleri asgaride tutup mümkün mertebe maket kullanmış. (CNBC -e dergi, Mart 2010)

Yönetmen : Duncan Jones
Senaryo : Duncan Jones, Nathan parker
Müzik : Clint Mansell
Oyuncular : Sam Rockwell, Kevin Spacey (Ses), Dominique McElligott, Adrienne Shaw

2009 ingiltere yapımı, 97 Dakika