bugün

mehmet şimşek

"gelir hedefimiz var ve bu hedefi yakalamak için her türlü yolu kullanacağız" diyen maliye bakanı.

yani diyor ki, "beceriksizliklerimizin ceremesini sizden çatır çatır çıkaracağız yapacağımız zamlarla"

sigara fiyatlarında indirime giden şirketlere de "Hangi sektör olursa olsun bizim yaptığımız düzenlemelere uymak zorundalar. Uymazlarsa biz alternatif yolları geliştiririz, uymak zorunda kalırlar." demiştir.

şimdi arkadaş hani bizim ekonomimiz serbest piyasa ekonomisiydi? sen vergiye zam yapıyorsun, adam indirime gidiyor "vay sen nasıl indirime gidersin" diye çemkir. dolar yükselir, türk lirası'na olan faiz oranını arttırıp doları dizginlersiniz sonra da liberal ekonomiden, serbest piyasa ekonomisinden bahsedersiniz.

adamlar indirime gider "indirime gidemezsiniz!" dersiniz. adamlar zam yaptığında da "zammı biz değil, özel sektör yapıyor zammın hükümetimizle alakası yok" dersiniz.

"gelir hedefi" diye öten adama sormak lazım, ey mehmet şimşek, 2009 bütçe tasarısında bütçe hedefini 15 milyar lira olarak hedeflemediniz mi? yaklaşık 60 milyar lira açık verip hedefinizden %400 şaşmadınız mı? o basiretsiz ve beceriksiz politikalarınızdan ötürü bütçe açığını kat be kat fazla verince vergilere fahiş zamlar yapıp beceriksizliğinizin faturasını halka kesmediniz mi? neyin hedefi. gelir hedefleri varmış beyzademizin.