bugün

hadis i şerif

hz. muhammed'in ve 4 halifenin doğruluklarına emin olmalarına rağmen yasakladıkları, yazılanları toplayıp yaktıkları sözler ve alıntılardır. günümüz islam anlayışındaki tüm sıkıntılarla beraber emeviler tarafından dine sokulmuşturlar. zira kuran-ı kerim'de bahsi geçmeyen her şeyi bu şekilde allah'ın emri haline getirebilmişlerdir.

işin aslı hz. muhammed'in örnek alınması hayırlı bir iştir, ama kendisini görmeyip duymadıktan sonra hadislerle hayatımıza yön vermek doğru olmasa gerek.

hadislerden bir örnek:
oruçlu iken hanımını öpen iki kişi farklı zamanlarda hz. muhammed'e orucunun bozulup bozulmadığını sorar, hz. muhammed ilkine bozuldu ikincisine bozulmadı der. nedeni ilkinin yaşlı ikincisinin genç olmasıdır. yani burada hz. muhammed tamamen mantığa uygun bir karar vermiştir çünkü dinin kuralları kişiden kişiye değişmez.

bu noktada anlaşılması gereken şudur, dinin kaynağı yalnızca kuran'dır (ki bu kuran'da defalarca geçer), kuran'da olmayan konularda da artık allah'ın bize verdiği beyni kullanmanın vakti gelmiştir.

hz. muhammed'in bize dini öğretmesi görevidir ancak asıl görevi kuran-ı kerim'in ulaştırılmasıdır ve kuran'la sadece dinleti olarak haşır neşir olanlar yanlış yoldadır.

aklınıza takılan herşeyi de hazır istemeyin canım, biraz kafa yorun. artık her boku ona buna sormayı da bırakın lütfen.